Παρέμβαση Μητσοτάκη για την Αγία Σοφία: Σε κίνδυνο η ακεραιότητα και ο οικουμενικός χαρακτήρας της
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γενική Διευθύντρια της UNESCO, Audrey Azoulay
Τον αποτροπιασμό του για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Αγία Σοφία, το Σύμβολο της Χριστιανοσύνης, αλλά και Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τη Γενική Διευθύντρια της UNESCO, Audrey Azoulay, με αφορμή τον βανδαλισμό της Αυτοκρατορικής Πύλης.
Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας, ο κ. Μητσοτάκης ότι οι ενέργειες που δεν σέβονται την ιστορία του μνημείου, θέτουν σε κίνδυνο την ακεραιότητα και τον οικουμενικό χαρακτήρα του.
Από την πλευρά της η Γενική Διευθύντρια της UNESCO επανέλαβε την ανησυχία του Οργανισμού για τις επιπτώσεις της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και τόνισε ότι θα ζητήσει εξηγήσεις από τις τουρκικές αρχές. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Audrey Azoulay συμφώνησαν ότι θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για την προστασία και την ασφάλεια του Ναού σε συντονισμό με τις αρμόδιες αρχές.
Ο πρωθυπουργός εξέφρασε ακόμα την ανησυχία του για τις προσπάθειες αλλαγής του χαρακτήρα της Μονής της Χώρας.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Αλλεργία ή κρυολόγημα; Πώς τα ξεχωρίζεις
Τι φέρνει η εβδομάδα 2–8/11; Αστρολογικές προβλέψεις για όλα τα ζώδια!
Το Reddit κάνει στροφή και κόβει την ελεύθερη είσοδο
Σκύλος το φθινόπωρο: από τι κινδυνεύει
Πάτρα: Από το «Vita Mirabilis» στο bazaar βιβλίου – Οι εκδηλώσεις της εβδομάδας στο Πολύεδρο
