Πάρκινγκ Ακτής Δυμαίων: Η παρέμβαση της «Π» έφερε απαγόρευση για μόνιμους «ενοίκους»

Μετά την παρέμβαση της «Π», ο Δήμος Πατρέων θα περιφρουρήσει το πάρκινγκ της Ακτής Δυμαίων, ώστε να μην καταλαμβάνεται – μονίμως – από λεωφορεία, νταλίκες και φορτηγά.

Πάρκινγκ Ακτής Δυμαίων: Η παρέμβαση της «Π» έφερε απαγόρευση για μόνιμους «ενοίκους» Στόλος λεωφορείων στο «Γ. Καλεντζώτης»

Δημοτικό πάρκινγκ «Γεώργιος Καλεντζώτης» ή μήπως… μάντρα λεωφορείων και φορτηγών;

Η απορία δημιουργείται εύλογα στον οποιονδήποτε έκανε, χθες το πρωί, μια βόλτα ανάμεσα στο Ναυταθλητικό Κέντρο του ΝΟΠ «Επαμεινώνδας Πετραλιάς», στην Ακτή Δυμαίων της Πάτρας, μέχρι το ύψος της οδού Παπαφλέσσα, χώρο ο οποίος υποτίθεται ότι δημιουργήθηκε για να λειτουργεί ως δωρεάν σημείο στάθμευσης ΙΧ.

Το φαινόμενο είχε απασχολήσει την «Πελοπόννησο», πριν από μερικές εβδομάδες, όταν καταγγελίες αναγνωστών επέφεραν επιτόπια αυτοψία, η οποία κατέληξε στο ίδιο ακριβώς συμπέρασμα. Οτι δηλαδή επιβάλλεται η άμεση παρέμβαση του Δήμου Πατρέων, προκειμένου το πάρκινγκ να μην καταλαμβάνεται – μονίμως – από λεωφορεία, νταλίκες και φορτηγά, τα οποία πιάνουν δεκάδες θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων, δημιουργώντας σοβαρό κυκλοφοριακό θέμα στην οδό Αγίου Ανδρέου, αλλά και πέριξ της εκκλησίας του Αγίου Ανδρέα.

Πάρκινγκ Ακτής Δυμαίων: Η παρέμβαση της «Π» έφερε απαγόρευση για μόνιμους «ενοίκους»

Πούλμαν και βαρέα οχήματα φρακάρουν την είσοδο

Το τελευταίο διάστημα η αντιδημαρχία Πολεοδομικού Σχεδιασμού έκανε αιφνιδιαστικούς ελέγχους στο «Καλεντζώτης», διαπιστώνοντας ότι η παραβατικότητα στη στάθμευση είναι και συχνή και μεγάλη.

«Η παρέμβαση θα γίνει και μάλιστα άμεσα…» δεσμεύεται, πλέον, με χθεσινές της δηλώσεις στην «Π», η αρμόδια αντιδήμαρχος, Αναστασία Τογιοπούλου, αποκαλύπτοντας ότι – αν όχι ακόμα και σήμερα σίγουρα πριν το Καρναβάλι – μέσα στα επόμενα 24ωρα στο πάρκινγκ θα τοποθετηθούν πινακίδες, που θα απαγορεύουν ρητά και κατηγορηματικά τη στάθμευση σε λεωφορεία και φορτηγά.

Στο πάρκινγκ υπήρχε και παλιότερα σήμανση απαγορευτικής στάθμευσης σε βαρέα οχήματα, όμως για κάποιον λόγο που κανείς δεν έχει εντοπίσει, οι πινακίδες εξαφανίστηκαν!

Οι νέες, που θα τοποθετηθούν τώρα, ενδεχομένως θα είναι προδιαγραφών του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ εξετάζεται – αυτή τη φορά – να μην υπάρχει ελαστικότητα ούτε για εκείνα που θα σταθμεύουν για 1-2 ώρες, μέχρι να μπουν σε πλοίο ή να παραλάβουν κόσμο και εμπορεύματα από το νέο λιμάνι, αφού καταγράφεται πως καθένα καταλαμβάνει τουλάχιστον 5 ή 6 θέσεις στάθμευσης ΙΧ, οπότε αυτές χάνονται!

«ΘΑ ΚΑΛΕΙΤΑΙ Η ΤΡΟΧΑΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ»

Πάρκινγκ Ακτής Δυμαίων: Η παρέμβαση της «Π» έφερε απαγόρευση για μόνιμους «ενοίκους»

Η αντιδήμαρχος Πατρέων, Αναστασία Τογιοπούλου, δήλωσε στην «Π»: «Οι πολίτες έχουν δίκιο να διαμαρτύρονται γι’ αυτήν την παραβατικότητα και ως δημοτική αρχή θα κάνουμε αυτό που πρέπει. Σε πρώτη φάση θα μπει σήμανση ότι απαγορεύεται η στάθμευση φορτηγών άνω των 3,5 τόνων, από το Κολυμβητήριο του ΝΟΠ μέχρι το ύψος της οδού Παπαφλέσσα. Οι έλεγχοι, που θα κάνουμε, θα είναι συνεχείς και σε περίπτωση που η παραβατικότητα συνεχιστεί τότε θα καλείται η Τροχαία για επιβολή προστίμων, για την εξάλειψη του φαινομένου».

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Γιώργος
Γιώργος
3 μήνες πριν

θα πρέπει να γίνει χωροθέτηση και σήμανση όλων των χώρων στάθμευσης της λιμενικής ζώνης για όλα τα οχήματα, ώστε να είναι εύκολα ορατό που μπορεί κάποιος να σταθμεύσει το όχημά του, μικρό ή μεγάλο. Αυτά μέχρι να γίνει η περίφημη ανάπλαση του θαλασσίου μετώπου..


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ