Πασχαλινά κουλουράκια με βανίλια και πορτοκάλι

image 628503

Υλικά

1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο ανάλατο

3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη

2 αβγά

1/4 φλ. τσαγιού γάλα

1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ

2 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 αβγό χτυπημένο με 1 κ. σ. νερό

Σπόρους σουσαμιού για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αποκτήσετε ένα ελαφρύ και βελούδινο μείγμα.

Βήμα 2

Προσθέστε τα αβγά και συνεχίστε το χτύπημα. Ρίξτε, επίσης, το γάλα, τη βανίλια, το ξύσμα πορτοκαλιού και το μπέικιν πάουντερ.

Βήμα 3

Στη συνέχεια, προσθέστε το αλεύρι, λίγο λίγο τη φορά, ενώ ανακατεύετε, μέχρι να έχετε μια μαλακή, αλλά όχι κολλώδη, ζύμη.

Βήμα 4

Καλύψτε τη ζύμη με διάφανη μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο 30 λεπτά. Ενώ η ζύμη ξεκουράζεται, προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Βήμα 5

Μόλις η ζύμη ξεκουραστεί, αλευρώστε ελαφρώς μία καθαρή επιφάνεια και πλάστε τα κουλουράκια σε πλεξούδες.

Βήμα 6

Τοποθετήστε σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα, αλείψτε με το χτυπημένο αβγό και πασπαλίστε με το σουσάμι (προαιρετικά).

Βήμα 7

Ψήστε τα κουλουράκια για 15- 20 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένια απόχρωση.

Βήμα 8

Αφήστε να κρυώσουν πριν τα αποθηκεύσετε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

pizap 70
pizap 69
mparba
vlaxos