ΠΑΣΟΚ Αχαΐας: Άμεση και έμπρακτη στήριξη του Καραμανδάνειου και του «Αγίου Ανδρέα»

Απαιτήσεις για τα δύο νοσοκομεία έχει η Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ στην Αχαΐα

ΠΑΣΟΚ Αχαΐας: Άμεση και έμπρακτη στήριξη του Καραμανδάνειου και του «Αγίου Ανδρέα»

Σχετικά με την χθεσινή διευρυμένη σύσκεψη Φορέων και των Σωματείων των εργαζομένων στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων και το Γενικό Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας παρουσία του πρ. Πρωθυπουργού και Βουλευτή Αχαΐας ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής Γιώργου Παπανδρέου, επισημαίνονται τα εξής στην ανακοίνωση:

Το ΕΣΥ τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα τα δυο τελευταία, δέχεται πολύ σοβαρές πιέσεις. Αν άντεξε έως σήμερα, αυτό οφείλεται κυρίως στο φιλότιμο και στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι στα νοσηλευτικά ιδρύματα οι οποίοι παλεύουν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες των νοσηλευόμενων παρά τις δύσκολες συνθήκες εργασίας και την διαρκή υπoστελέχωση των νοσοκομείων.

Οι προκλήσεις που και τα δυο Ιδρύματα έχουν να αντιμετωπίσουν δεν πρόκειται να λυθούν βεβαίως με υποσχέσεις επικοινωνιακής κατανάλωσης σε κάθε επίσκεψη των Υπουργών της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίες παραμένουν υποσχέσεις.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η αβελτηρία του αρμοδίου Υπουργού κ. Πλεύρη ο οποίος ενώ δεσμεύτηκε στην λύση του προβλήματος του Καραμανδανείου ποτέ δεν το υλοποίησε. Με αποτέλεσμα την αποκορύφωση του αδιεξόδου στα μέσα Μαΐου με την παραίτηση της συντονίστριας διευθύντριας λόγω συνταξιοδότησης.

Για ένα ΕΣΥ δυνατό και ικανό να ανταπεξέλθει στις νέες προκλήσεις, χρειάζεται ισχυρή πολιτική βούληση για να στελεχωθούν επαρκώς όλες οι δομές υγείας με γιατρούς και να υλοποιηθούν οι απαραίτητες κτηριακές και υλικοτεχνικές αναβαθμίσεις.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να σταματήσει να εμπαίζει τον λαό εξωθώντας τον στην παροχή υπηρεσιών υγείας ιδιωτικής πρωτοβουλίας στο πλαίσιο της στοχευμένης πολιτικής υποβάθμισης του δημοσίου τομέα.

Η διαρκής επίπλαστη αναφορά στις μνημονικές υποχρεώσεις για τις απαραίτητες προσλήψεις προκειμένου να θωρακιστεί το ΕΣΥ δεν πείθει, από την στιγμή που η χώρα μας έχει αποφασίσει να δαπανήσει χρήματα για τις αμυντικές εξοπλιστικές δαπάνες. Είναι καιρός η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να περάσει από τα παχιά λόγια στις πράξεις. Είναι καιρός η 6η Υ.ΠΕ. να κινηθεί στην κατεύθυνση της επίλυσης των προβλημάτων και της κάλυψης των αναγκών και να πάψει να υποδύεται τον καλό, κυβερνητικά διορισμένο, υπάλληλο αποκρύπτοντας τα προβλήματα.

Εμείς ως Ν.Ε. Αχαΐας ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής συμπαραστεκόμαστε και στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων για τη διεκδίκηση των νέων και άκρως απαραίτητων επιπλέον κτιριακών υποδομών και την στελέχωση με προσωπικό και ιατρούς του Καραμανδανείου Παίδων και του Γ.Ν. Πατρών έτσι ώστε μέσα από την δημόσια και δωρεάν κρατική λειτουργία τους να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Ελλάδας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους απαιτούμε άμεσα για το Καραμανδάνειο:
• Έγκριση και χρηματοδότηση της μελέτης δύο σύγχρονων χειρουργικών αιθουσών, αίτημα που έχει κατατεθεί από το νοσοκομείο στο Υπουργείο Υγείας.
• Εγκατάσταση μαγνητικού τομογράφου. Άμεση ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών που αφορούν εγκρίσεις για την αρχιτεκτονική μελέτη, τη δημιουργία τμήματος μαγνητικού τομογράφου και τη χρηματοδότηση. Πρόσληψη επικουρικού Ακτινοφυσικού.
• Άμεση τοποθέτηση Συντονιστή Διευθυντή με οποιοδήποτε τρόπο και παράλληλα επαναπροκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων ώστε να υπάρχει ενδιαφέρον από υποψήφιους αναισθησιολόγους.

Για το Γ.Ν. του Αγ. Ανδρέα απαιτούμε:
• την αναγκαία περαιτέρω ανάπτυξη και αναβάθμιση του Νοσοκομείου ώστε να στεγάσει τις 150 και πλέον άστεγες κλίνες και να μπορέσει να αναπτύξει το σύνολο του Οργανισμού του, τις 475 περίπου κλίνες.
• Να αναπτυχθούν πλήρως οι υπολειτουργούσες Κλινικές όπως η Ουρολογική.
• Να αυξηθούν οι κλίνες ΜΕΘ τουλάχιστον στις 15.
• Την επαρκή στελέχωση με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού απέναντι στις 350 και πλέον κενές οργανικές θέσεις προσωπικού και τις 60 και πλέον Ιατρών.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αχαΐα: Πού θα γίνουν δωρεάν rapid tests το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα
Πάτρα: Νέες συλλήψεις αλλοδαπών με πλαστά έγγραφα στο λιμάνι
Πάρτι φοροδιαφυγής από εστιατόρια στην Αχαΐα - Δεν είχαν κόψει χιλιάδες αποδείξεις αλλά πιάστηκαν από την ΑΑΔΕ
Πάτρα: Νυχτερινή διάσωση Μαλαισιανής από την 6η ΕΜΑΚ - Εμεινε για έξι ώρες εγκλωβισμένη σε ρέμα