ΠΑΣΟΚ για επίθεση σε τρανς γυναίκα στην Καλλιθέα: Δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως ακόμα ένα «μεμονωμένο περιστατικό»

Τέσσερις νεαροί ηλικίας 19 και 20 ετών επιβαίνοντας σε όχημα παρέσυραν και τραυμάτισαν τρανς γυναίκα στην περιοχή της Καλλιθέας. Το ΠΑΣΟΚ προχώρησε σε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει την επίθεση τονίζοντας πως «δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως ακόμα ένα «μεμονωμένο περιστατικό».
Η ανακοίνωση
Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής αναφέρει: Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής καταδικάζει απερίφραστα τη βίαιη επίθεση μίσους εις βάρος τρανς γυναίκας στην Καλλιθέα, που είχε ως αποτέλεσμα την παράσυρσή της με όχημα και νοσηλεία της με σοβαρό τραυματισμό. Πρόκειται για μία ακόμη επικίνδυνη πράξη τρανσφοβικής βίας που δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως ακόμα ένα «μεμονωμένο περιστατικό» και που επιχειρείται από δειλούς «νταήδες» τελείως αναίτια.
Η ρητορική μίσους και η ανοχή απέναντι στις διακρίσεις τροφοδοτούν εγκληματικές συμπεριφορές και οδηγούν στην ανομία και τη βία και γι’ αυτό θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως επικίνδυνες πρακτικές που απειλούν τη συνοχή της κοινωνίας.
Η δημοκρατία, η ισότητα και ο σεβασμός στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι αδιαπραγμάτευτα για το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και για όλους τους δημοκρατικούς πολίτες.
Την παρέσυραν με το αυτοκίνητο
Συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, στην περιοχή της Καλλιθέας, τέσσερις νεαροί ηλικίας 19 και 20 ετών, οι οποίοι επιβαίνοντας σε όχημα παρέσυραν και τραυμάτισαν τρανς γυναίκα στην περιοχή της Καλλιθέας.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και εξύβριση κατά συναυτουργία, εγκλήματα που τελέστηκαν με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.
Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, τις βραδινές ώρες της Πέμπτης (21/5), στην περιοχή της Καλλιθέας, οι κατηγορούμενοι, επιβαίνοντες σε όχημα, προσέγγισαν τρανς γυναίκα και προέβησαν σε υβριστικές επιθέσεις σε βάρος της με εκφράσεις που έθιγαν την ταυτότητα φύλου της, ενώ παράλληλα της έριξαν αυγά και αντικείμενα.
Μεταμεσονύκτιες ώρες της Παρασκευής (22/5) οι κατηγορούμενοι πήγαν ξανά στο σημείο και συνέχισαν τη σε βάρος της εξυβριστική και επιθετική συμπεριφορά.
Λίγη ώρα αργότερα και ενώ επέστρεφε στο σπίτι της, οι νεαροί την παρέσυραν με το όχημά τους, προκαλώντας της σωματικές βλάβες.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News