ΠΑΣΟΚ για πληθωρισμό: Δεν αποδίδουν τα μέτρα της κυβέρνησης, οι τιμές στο ράφι αυξάνονται

Ο Τομέας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι οι εξαγγελίες Σκρέκα «έπεσαν στο κενό»

ΠΑΣΟΚ,πληθωρισμό,μέτρα

Τον πληθωρισμό Απριλίου σχολίασε το ΠΑΣΟΚ -Κίνημα Αλλαγής αναφέροντας ότι τα «μόνιμα» μέτρα της κυβέρνησης για την πάταξη της ακρίβειας, που εφαρμόστηκαν από την 1η Μαρτίου, δεν αποδίδουν.

Στην ανακοίνωση του τομέα Οικονομικών επισημαίνεται πώς για έναν ακόμα μήνα, τον Απρίλιο, η αύξηση του γενικού πληθωρισμού ξεπέρασε το 3%, ενώ σε μηνιαία βάση ο πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 0,5%, με την αθροιστική επιβάρυνση των καταναλωτών από μήνα σε μήνα να είναι πλέον δυσβάσταχτη.

«Οι εξαγγελίες του κ. Σκρέκα για μειώσεις στο ράφι των σούπερ μάρκετ σε κατηγορίες προϊόντων ευρείας κατανάλωσης, όπως τα γενικά καθαριστικά προϊόντα, έπεσαν στο κενό», σημειώνει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ .

Επικαλείται συγκεκριμένα παραδείγματα για τη ραγδαία άνοδο του πληθωρισμού στα τρόφιμα και σε βασικά αγαθά και είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες που κατατάσσουν την Ελλάδα δεύτερη, μετά τη Μάλτα .

«Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής με τις προτάσεις που έχει καταθέσει από την αρχή της κρίσης έχει ως πρώτιστη πολιτική προτεραιότητα την προστασία το διαθέσιμου εισοδήματος των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας και της μεσαίας τάξης που πλήττονται από τον ανεξέλεγκτο πληθωρισμό απληστίας, ο οποίος φέρει την ευγενική χορηγία της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ