ΠΑΣΟΚ: Ο Ανδρουλάκης ανέλαβε την ευθύνη για το αποτέλεσμα, στην Κεντρική Επιτροπή στο τέλος του μήνα οι αποφάσεις

Τι θα επιδιώξει ο Νίκος Ανδρουλάκης και ποιοι θα ζητήσουν να στηθούν άμεσα κάλπες για ανάδειξη νέου αρχηγού

Ανδρουλάκη

Η κρίσιμη κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε εξέλιξη, στην οποία μια σειρά από στελέχη αναμένεται να ανοίξουν τα χαρτιά τους, αμφισβητώντας ανοικτά τον πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη μετά το αρνητικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι αυτό το υβριδικό σχήμα που συνεδριάζει από τη μια το μεσημέρι, δεν προβλέπεται στο Καταστατικό και δεν μπορεί να λάβει καμία απόφαση. Ούτε καν εισήγηση δεν μπορεί να κάνει ενόψει της Κεντρικής Επιτροπής που θα συνέλθει στις 30 του μηνός.

Ο κ. Ανδρουλάκης για μια ακόμη φορά αναμένεται να επικαλεστεί το καταστατικό του κόμματος που προβλέπει εσωκομματικές εκλογές για το φθινόπωρο του 2025, ωστόσο εάν πιεστεί αρκετά δεν αποκλείεται να παρουσιάσει έναν «οδικό χάρτη» ώστε να στηθούν κάλπες για την εκλογή προέδρου νωρίτερα.

Αυτό που θα επιχειρήσει πάντως αρχικά τόσο ο ίδιος όσο και τα στελέχη του είναι να κερδίσει χρόνο. Ούτως ή άλλως βρισκόμαστε στο καλοκαίρι και τις προσεχείς εβδομάδες αναμένεται να πέσουν οι τόνοι. Θα κατηγορήσει μάλιστα τους αμφισβητίες ότι με τη στάση τους προκαλούν εσωστρέφεια και ο μόνος που κερδίζει απ’ όλο αυτό είναι η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως αυτή τη στιγμή αυτοί που ζητούν πρωτίστως κάλπες για ανάδειξη νέου προέδρου είναι ο Χάρης Δούκας που δεν συμμετέχει στο σημερινό όργανο, ο Παύλος Γερουλάνος και ο Μανώλης Χριστοδουλάκης. Οι δύο τελευταίοι αναμένεται να πάρουν και τον λόγο.

Σε εγρήγορση όμως βρίσκονται επίσης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο Νίκος Παπανδρέου, η Νάντια Γιαννακοπούλου, ο Απόστολος Πάνας και άλλοι βουλευτές, καθώς και η Τόνια Αντωνίου, η Έφη Χαλάτση, ο Θόδωρος Μαργαρίτης, ο Χάρης Καστανίδης, ο Αντώνης Σαουλίδης και τα άλλα στελέχη του Πολιτικού Συμβουλίου που προτείνουν προσφυγή στις κάλπες άμεσα, αντιτιθέμενοι στην σημερινή ηγεσία.

Μένει τέλος να δούμε πως εάν και κατά πόσο ο γραμματέας του κόμματος, Ανδρέας Σπυρόπουλος θα υποβάλλει σήμερα την παραίτησή του. Θυμίζουμε ότι δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής, παρά το γεγονός ότι είχε τον κομματικό μηχανισμό με το μέρος του.