ΠΑΣΟΚ: Τι λένε στην «Π» οι νέοι Τομεάρχες που θα αναλαμβάνουν καθήκοντα – 8 «σκιώδεις Υπουργοί» από την Αχαΐα

Η σύνθεση θεωρείται ισορροπημένη, καθώς εκπροσωπούνται όλες οι τάσεις του κόμματος, ενώ υπάρχουν και πολλά νέα πρόσωπα

ΠΑΣΟΚ

Αρκετές εκπλήξεις περιείχε η ανακοίνωση των προσώπων που αναλαμβάνουν τους τομείς χάραξης πολιτικής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Και αυτό διότι στις θέσεις των λεγόμενων «σκιωδών υπουργών» του Κινήματος, περιλαμβάνονται και αρκετοί Αχαιοί, εκ των οποίων και νέα πρόσωπα, με σημαντικά βιογραφικά στο τομέα τους. Η δε σύνθεση θεωρείται ισορροπημένη καθώς εκπροσωπούνται όλες οι τάσεις του κόμματος.

Συγκεκριμένα, ο Μαρίνος Σκανδάμης, ο οποίος που συνεχίζει από την θέση του γραμματέα Τομέα Προστασίας του Πολίτη, ο Θανάσης Πετρόπουλος που αναλαμβάνει για πρώτη φορά καθήκοντα γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης, έναν χώρο που παλιά το ΠΑΣΟΚ απολάμβανε ιδιαίτερη δημοφιλία και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών και αντιπρύτανης έρευνας και καινοτομίας Παναγιώτης Δημόπουλος που τοποθετήθηκε στην θέση του γραμματέα Τομέα Περιβάλλοντος.

Ο νομικός Μαρίνος Σκανδάμης, δήλωσε ότι συνιστά αναγνώριση του έργου του, δεδομένου ότι ανανεώθηκε η θητεία του στην θέση αυτή, την οποία κατέχει από το 2019. Είναι Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, Διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Εχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καθώς και Ειδικός Γραμματέας στο ίδιο Υπουργείο.

O Θανάσης Πετρόπουλος, εν όψει ανάληψης της θέσης του γραμματέα τομέα Αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων δήλωσε τα εξής: «Η τοποθέτησή μου, από τον πρόεδρο και τον γραμματέα του κινήματος, στη θέση του γραμματέα αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, αποτελεί μεγάλη τιμή αλλά και ευθύνη για μένα. Τα τελευταία δέκα χρόνια ο πρωτογενής τομέας της χώρας, έχει αφεθεί, από τις πολιτικές των κυβερνήσεων, στην τύχη του. Το ΠΑΣΟΚ με ένα νέο σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα θα βρει την άκρη του νήματος που το συνδέει με τους ανθρώπους του μόχθου και της παραγωγής του αγροτικού χώρου.»

Ο αντιπρύτανης Παναγιώτης Δημόπουλος, τόνισε από την πλευρά του τα εξής:
«Αναλαμβάνοντας τη Γραμματεία του Τομέα Πολιτικής για το Περιβάλλον στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Πρόεδρο κ. Νίκο Ανδρουλάκη και τον Γραμματέα κ. Ανδρέα Σπυρόπουλο για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου. Αποδέχομαι ταυτόχρονα την πρόκληση να διαμορφώσω με τους Αναπληρωτές Γραμματείς τις Προγραμματικές Θέσεις του ΠΑΣΟΚ για το ευρύ φάσμα των επιμέρους πολιτικών εντός του τομέα Περιβάλλοντος.

Σε μια εποχή που η κατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος είναι απόλυτα συνδεμένη με τα θέματα της κλιματικής αλλαγής, της ενεργειακής κρίσης, της ασκούμενης περιβαλλοντικής, αγροτικής και δασικής πολιτικής, τα οποία διαπερνούν οριζόντια το σύνολο της κοινωνικής και οικονομικής ζωής, η προσπάθεια πρέπει και θα είναι καθημερινή, ενώνοντας τις δυνάμεις μας με εκείνες της κοινωνίας των πολιτών, ώστε από τη μια δημιουργικά να παράγουμε πολιτική με επιστημονικά τεκμηριωμένες προτάσεις και από την άλλη να διαμορφώνουμε ένα συνεκτικό, ρεαλιστικό Προγραμματικό Πλαίσιο. Γιατί το περιβάλλον, είναι ο θώκος μας, χωρίς τον οποίο δεν υπάρχει ζωή.

Γιατί το αξιοβίωτο της ζωής μας το δικαιούμαστε. Θα αγωνιστούμε, ώστε το περιβάλλον και η ορθολογική του διαχείριση να αποκτήσει υψηλότερη προτεραιότητα στις υλοποιούμενες από τις κυβερνήσεις πολιτικές.»

Επίσης, συμμετέχουν ακόμα πέντε Αχαιοί ως αναπληρωτές Γραμματείς. Πρόκειται για την Κατερίνα Σολωμού (Υγείας), τον Βαγγέλη Τσιμπλοστεφανάκη (Τομέας Ενέργειας), τον Αρη Γκαζόγια (Υποδομών), την Τόνια Παπαλεξάτου (Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας) και τον Μιχάλη Παρασκευά (Καινοτομίας Ερευνας και Τεχνολογίας).

Η καθηγήτρια Ιατρικής, αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας και πλέον αν. Τομεάρχης Υγείας του κόμματος, Κατερίνα Σολωμού, δήλωσε: «Ευχαριστώ τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, όπως και τον Γραμματέα, Ανδρέα Σπυρόπουλο, για την ένταξή μου στους τομείς ευθύνης του κόμματος. Τόσο οι ίδιοι, όσο και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ και οι πολίτες, να είναι σίγουροι πως θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να ανταποκριθώ με αποτελεσματικότητα, με κοινωνική αντίληψη και τεχνοκρατικό τρόπο στα καθήκοντά μου, τα οποία άλλωστε είναι συνυφασμένα με την επαγγελματική μου ιδιότητα».

Ο Δρ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Βαγγέλης Τσιμπλοστεφανάκης δήλωσε στην «Π» ότι «είναι πάντα τιμητικό να επιλέγεσαι ως μέλος επιτροπής παραγωγής πολιτικής ενός κόμματος. Εμείς οφείλουμε να συνεχίσουμε να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της κοινωνίας σε ευαίσθητους τομείς όπως η ενέργεια, για την διαμόρφωση μιας μακροπρόθεσμης πολιτικής που θα δίνει έμφαση στην καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχιας».
Ο αν. γραμματέας Τομέα Δημόσιων Υποδομών και Μεταφορών Αρης Γκατζόγιας δήλωσε: «Αποτελεί για μένα ευθύνη, αλλά και πρόκληση να συμμετέχω ενεργά σε έναν τόσο νευραλγικό Τομέα. Στόχος η κατάθεση μιας ολοκληρωμένης πρότασης για την ενίσχυση-ισχυροποίηση των δημόσιων υποδομών και την υλοποίηση βιώσιμων προτάσεων συνδυασμένων μεταφορών που θα συμβάλλει σημαντικά στην ποιότητα ζωής των συνανθρώπων μας και θα προσδώσει αναπτυξιακές προοπτικές στον Τόπο μας. Παράλληλα όμως οφείλουμε να παρακολουθούμε στενά και να αναδεικνύουμε τις προβληματικές πολιτικές και αστοχίες της κυβέρνησης στον Τομέα αυτό.»

Η Τόνια Παπαλεξάτου ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, καθώς και τον Γραμματέα, Ανδρέα Σπυρόπουλο, για την τοποθέτησή της στον Τομέα Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας και δήλωσε: «Θα προσπαθήσω με υπευθυνότητα και σκληρή δουλειά να ανταποκριθώ στα καθήκοντά μου. Οι ΜμΕ είναι η ραχοκοκαλιά της Ελλάδας και αποτελούν την κινητήριο δύναμη της οικονομίας. Διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της απασχόληση, της ανταγωνιστικότητας και της καινοτομίας. Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος είναι πολλές. Στόχος των προτάσεών μας είναι να ενισχυθούν, να εκσυγχρονιστούν και να γίνουν μακροχρόνια βιώσιμες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.»

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments