Πάτρα: 17 καταστηματάρχες εστίασης έστειλαν εξώδικο στον Δήμο για το «τερατούργημα» στα Βραχνέϊκα

image 619904

Ξεσηκώθηκαν 17 επιχειρηματίες εστίασης των Βραχνεϊκων με το έργο που εκτελεί η ΔΕΥΑΠ στην παραλιακή ζώνη. Και μέσω του δικηγόρου τους Κωνσταντίνου Κρεμμύδα έστειλαν εξώδικο! Ο λόγος για τα τρία αντλιοστάσια (δύο στα Βραχνέικα και ένα στα Ροϊτικα) τα οποία χτίζονται κυριολεκτικά πάνω στο κύμα.

Στην εξώδικη δήλωσή τους, οι 17 επιχειρηματίες αναφέρουν: 

 

  1. Το σύνολο των αιτούντων διατηρούμε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο της εστίασης και συγκεκριμένα στην αγορά του καφέ, του φαγητού και της νυχτερινής διασκέδασης. Ειδικότερα, οι επιχειρήσεις μας ευρίσκονται κατά μήκος της παραλίας του Ροιτίκων, Μονοδενδρίου και Βραχνεΐκων, στον Δήμο Πατρέων, περιοχή η οποία διακρίνεται για την μεγάλη κινητικότητα που την χαρακτηρίζει – ιδίως τους μήνες της άνοιξης και του καλοκαιριού καθώς και τα Σαββατοκύριακα ανεξαρτήτως εποχής, εξαιτίας της θάλασσας και του ιδιαίτερου φυσικού τοπίου που έχει διαμορφωθεί εκεί.
  2. Συγκεκριμένα, πλήθος κόσμου, εξαιτίας του φυσικού τοπίου συρρέει καθημερινά την ως άνω προαναφερθείσα χρονική περίοδο και στηρίζει τα καταστήματα της περιοχής, μεταξύ δε αυτών και τις επιχειρήσεις μας, ενισχύοντας την τοπική οικονομία, παράλληλα δε, με την λειτουργία των επιχειρήσεών μας στηρίζουμε πλήθος οικογενειακών που εργάζονται στα καταστήματά μας ή συνεργάζονται μαζί μας. Υπολογίζουμε ότι μόνο στις επιχειρήσεις μας, απασχολούνται πάνω από 500 εργαζόμενοι, οι οποίοι με την σειρά τους στηρίζουν τις οικογένειές τους.
  3. Η πρώτη από εσάς, ως δημοτική επιχείρηση ύδρευσης και αποχέτευσης, έχετε, μεταξύ άλλων και την αρμοδιότητα της συντήρησης και επισκευής των υπόγειων σωληνών ύδρευσης. Δεδομένου μάλιστα του γεγονότος πως, με την ψήφιση του «Καλλικράτη» (Ν. 3852/2010) η περιοχή των Βραχνεΐκων, έπαψε να αποτελεί αυτόνομο και αυτοτελή Δήμο και απορροφήθηκε από τον Δήμο Πατρέων, του οποίου πλέον αποτελεί ξεχωριστή Δημοτική Ενότητα, η παραλία των Βραχνεΐκων ευρίσκεται πλέον εντός της σφαίρας της τοπικής αρμοδιότητας της πρώτης από εσάς, εφόσον υπό την εποπτεία σας ευρίσκεται ολόκληρο το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης του Δήμου Πατρέων.
  4. Επιπρόσθετα, κατόπιν ανοιχτού διεθνή ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου «ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ (ΕΕΛ) ΠΑΤΡΑΣ» (CPV 45252127-4) συνολικού προϋπολογισμού 9.915.000,00 € χωρίς ΦΠΑ χρηματοδοτούμενο από πόρους του ΕΣΠΑ, με φορέα υλοποίησης την πρώτη από εσάς, η δεύτερη ανέλαβε και εκτελεί με ενεργή εργολαβία, την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου λυμάτων, μεταξύ άλλων στους οικισμούς Ροιτίκων, Μονοδενδρίου και Βραχναιίκων. Ειδικότερα, σύμφωνα με την προκήρυξη του ως άνω έργου, προβλέπεται «Επέκταση τής υφιστάμενης Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων, που αφορά σε έργα διαμόρφωσης και διευθέτησης τού χώρου, σε έργα εξυγίανσης εδάφους, σε εκσκαφές και αντιστηρίξεις με τις απαιτούμενες αντλήσεις, στην κατασκευή θεμελίων και ανωδομής κτιρίων και δεξαμενών με τις απαραίτητες στεγανώσεις, στην κατασκευή σωληνώσεων και φρεατίων, στα έργα υποδομής, σε όλο τον εξοπλισμό και τις εγκαταστάσεις των έργων αρχικής ανύψωσης, προεπεξεργασίας, πρωτοβάθμιας καθίζησης, βιολογικής βαθμίδας, επεξεργασίας λάσπης, κτιριακών εγκαταστάσεων, ηλεκτρολογικών, αυτοματισμών, απόσμησης,» στην περιοχή του Κόκκινου Μύλου του Δήμου Πατρέων.

Ενόψει δε τούτου, η Ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία «ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ – Ανώνυμη Τεχνική Εταιρεία Μελετών- Κατασκευών-Επιχειρήσεων» και το διακριτικό τίτλο «ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ ΑΤΕ», έχει ξεκινήσει, για λογαριασμό της πρώτης από εσάς, εκτεταμένες εργασίες στον εν λόγω δρόμο και στην παραλία, μεταξύ άλλων κατασκευή κτιρίων μεγάλου μήκους και ύψους δίπλα στην θάλασσα, αποξήλωσης ασφάλτου και μπετόν επί της άνω οδού, χωματουργικές εργασίες στον εν λόγω δρόμο και στον αιγιαλό, τοποθέτηση κατά μήκος της οδού σωληνώσεων, εργαλείων, κ.λ.π. Σημειώνουμε ότι είναι απορίας άξιο πως αποφασίστηκε να κατασκευαστούν τέτοια τεράστια κτίρια στον Αιγιαλό και σε πλατείες, καταστρέφοντας το περιβάλλον και την πρόσβαση στην θάλασσά, όπως απορίας άξιο είναι, να λαμβάνουν χώρα αυτές στην αρχή της καλοκαιρινής σαιζόν και να πιθανολογείται σφόδρα ότι δεν θα έχουν αποκατασταθεί οι ζημιές, όταν αρχίσει ο σαιζόν.

  1. Παράλληλα δεν σας κρύβουμε τον προβληματισμό, για την τοποθέτηση των άνω κτιρίων στην θάλασσα και για την μελλοντική τους λειτουργία και δη για την τήρηση των περιβαλλοντολογικών μελετών και την έλλειψη δυσοσμίας και όχλησης στους περιοίκους και στους επισκέπτες της περιοχής. Πόσο μάλλον όταν οι επισκέπτες της περιοχή μας, αντί να απολαύσουν το μπάνιο και την επίσκεψη στα καταστήματα, θα «απολαμβάνουν» σε πρώτη θέα τεράστια οικήματα πάνω στην παραλία, πάνω στην θάλασσα στα οποία λειτουργούν αντλίες για προώθηση των λυμάτων. Πραγματικά έπρεπε να τοποθετηθούν αυτές οι κατασκευές στην θάλασσα ; Και όταν και εάν λειτουργήσουν σωστά, θα υπάρχει δυσοσμία ή όχληση; Η από την άλλη, εσείς θα κάνατε μπάνιο στην θάλασσα, μπροστά σε τέτοιο κτίριο, όταν θα γνωρίζατε την χρησιμότητά του;
  2. Περαιτέρω, εξαιτίας όμως των ως άνω εργασιών, οι οποίες και εκτελούνται καθημερινά μέχρι και σήμερα από εργατικά κλιμάκια της δεύτερης από εσάς και οι οποίες περιλαμβάνουν εκτός των «φαραωνικών κατασκευών» στην θάλασσα, διάνοιξη του δρόμου σε αρκετά μεγάλο βάθος και αποξήλωση αυτού, έχει ως συνέπεια εκτός άλλων να υπάρχει μεγάλο φορτίο σκόνης και άμμου στην περιοχή ενώ ο δρόμος έχει καταστραφεί. Αποτέλεσμα αυτών, είναι ότι το συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής και κατ’ επέκταση των καταστημάτων μας, ήτοι η φυσική ομορφιά του τοπίου κινδυνεύει να χαθεί, εξαιτίας της αποξήλωσής του δρόμου, της σκόνης και των εργασιών που εκτελούνται. Παράλληλα, σε πολλά σημεία, υπάρχει αδυναμία πρόσβασης στην θάλασσα, άλλως η πρόσβαση σε αυτήν είναι δύσκολη για δε τα ΑΜΕΑ αδύνατη, ενώ ο δρόμος σε μεγάλο μήκος είναι πλέον χωμάτινος, όπως κατωτέρω εμφαίνεται.
Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

panepistimio patron ktirio prytaneias
ΕΟΔΥ
223167083 160165642881397 8248404891946109159 n
sixaina8