Πάτρα – 20ο Δημοτικό Σχολείο: Κάνουν μάθημα με …λεκάνες για τη βροχή! ΦΩΤΟ

Φωτογραφίες – αποκάλυψη της “Π” για το αίσχος στην Αρόη!

Πάτρα - 20ο Δημοτικό Σχολείο: Κάνουν μάθημα με …λεκάνες για τη βροχή! ΦΩΤΟ

Απίστευτη κατάντια, σε Δημοτικό Σχολείο της Πάτρας! Οι φωτογραφίες – ντοκουμέντο που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα η «Π», φανερώνουν με τον πλέον δραματικό τρόπο, την εγκληματική εγκατάλειψη σχολικών μονάδων της Πάτρας από τον Δήμο και την ζοφερή καθημερινότητα που αντιμετωπίζουν οι δάσκαλοι, αλλά προτίστως οι μαθητές και οι μαθήτριες:

Aνάμεσα στα θρανία, είναι απλωμένες …πλαστικές λεκάνες στο δάπεδο, για να μαζεύουν το νερό που τρέχει από την οροφή του κτιρίου!
Οι απίστευτες εικόνες είναι από το 20ο Δημοτικό Σχολείο Αρόης και ελήφθησαν μόλις την περασμένη Πέμπτη, οπότε και η σφοδρή κακοκαιρία έπληξε και την Πάτρα. Εικόνες που όμως περιγράφουν εύγλωττα την τριτοκοσμική κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία τρία ολόκληρα χρόνια σε αυτό το σχολείο: Κάθε, μα κάθε φορά που βρέχει, οι αίθουσες κυρίως της Πρώτης, της Δευτέρας και της Τρίτης τάξης, πλημμυρίζουν από το νερό, που τρέχει ασταμάτητα από τα ταβάνια!

Και παρά τις επίμονες και διαδοχικές οχλήσεις του σχολείου στην Αντιδημαρχία Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Πατρέων, η κατάσταση παραμένει τραγική. Ο Δήμος …πιπιλίζει την γνωστή κόκκινη «καραμέλα» της οικονομικής αδυναμίας και αντί για έργα άμεσης αποκατάστασης, προχωρά σε ανέξοδες και αόριστες υποσχέσεις για στεγανοποίηση της σχολικής μονάδας.

Οι δάσκαλοι απελπισμένοι από την κατάσταση και έχοντας απαυδήσει από αυτή την προκλητική αδιαφορία του Δήμου Πατρέων, βάζουν σε εφαρμογή το ακαταμάχητο ελληνικό δαιμόνιο και καταφεύγουν σε …πατέντες: Μεταφέρουν τα θρανία και απλώνουν …λεκάνες και πλαστικά δοχεία στο πάτωμα, για να συλλέγουν τα όμβρια ύδατα.

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΡΟ

Την ίδια ώρα όμως, ο εφιάλτης των δασκάλων παραμένει άγρυπνος, καθώς ο κίνδυνος παραμονεύει αδυσώπητος: Και αυτό, γιατί τα νερά τρέχουν δίπλα ακριβώς από τα φωτιστικά σώματα και τα καλώδια του ηλεκτρικού, που βρίσκονται διασκορπισμένα στις οροφές των αιθουσών! Μάλλον από θαύμα δεν έχει ευτυχώς σημειωθεί έως σήμερα κάποια ηλεκτροπληξία, με τραγικές συνέπειες για τα 6χρονα και 8χρονα παιδιά, αλλά και τους δασκάλους που βρίσκονται στις αίθουσες του αίσχους…

Παράλληλα, αδυσώπητο ερώτημα προκύπτει και για την στατική ασφάλεια των αιθουσών και της οροφής τους, εξ αιτίας της παρατεταμένης διάβρωσης και καταπόνησης που έχει δεχθεί και συνεχ΄λιζιε να δέχεται το κτίριο, από τα νερά που το κατατρώγουν με κάθε νεροποντή. Οι φωτογραφίες – ντοκουμέντο της «Π», φανερώνουν σε όλη του τη διάσταση το πρόβλημα, αφού όπως φαίνεται ολοκάθαρα, οι τοίχοι είναι μούσκεμα από την υγρασία και φουσκωμένοι από τη διάβρωση!

ΔΙΑΛΥΜΕΝΗ Η ΣΤΕΓΗ

Όπως μπορείτε να δείτε από τις φωτογραφίες της «Π», η στέγη του 20ου Δημοτικού Σχολείου της Αρόης, είναι σε κακά χάλια: Κεραμίδια σπασμένα, μεγάλα κομμάτια διαλυμένα και τεράστιες τρύπες που θυμίζουν …ελβετικό τυρί, απ’ όπου εισέρχονται τα βρόχινα ύδατα!

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο ίδιος ο Διευθυντής, έχουν κρούσει επανειλημμένως τον κώδωνα του κινδύνου στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Τάκη Πετρόπουλο, ο οποίος όμως ακόμα δεν έχει δώσει λύσεις, παρά μόνο …υποσχέσεις!

Γονείς, μιλώντας στην «Π», δεν κρύβουν την αγανάκτησή τους για την κατάσταση εγκατάλειψης που χαρακτηρίζει το σχολείο της Αρόης και τον κίνδυνο που ελλοχεύει για τα παιδιά τους. Κάποιοι μάλιστα είναι έτοιμοι να προβούν σε ομαδική καταγγελία στην Εισαγγελία Πατρών.

Άραγε, θα δοθεί λύση μετά το σημερινό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «Π»; Θα συγκινηθεί επιτέλους, ή έστω θα αναγκαστεί να πράξει τα δέοντα, εδώ και τώρα, ο Δήμος Πατρέων;

Ή τελικά οι …πλαστικές λεκάνες, θα παραμείνουν στις αίθουσες διδασκαλίας, να μαρτυρούν την αναλγησία των υπευθύνων για τα μικρά παιδιά του Δημοτικού;

Πάτρα - 20ο Δημοτικό Σχολείο: Κάνουν μάθημα με …λεκάνες για τη βροχή! ΦΩΤΟ Πάτρα - 20ο Δημοτικό Σχολείο: Κάνουν μάθημα με …λεκάνες για τη βροχή! ΦΩΤΟ Πάτρα - 20ο Δημοτικό Σχολείο: Κάνουν μάθημα με …λεκάνες για τη βροχή! ΦΩΤΟ Πάτρα - 20ο Δημοτικό Σχολείο: Κάνουν μάθημα με …λεκάνες για τη βροχή! ΦΩΤΟ

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ