Πάτρα – 409 πρώην Στρατιωτικο Νοσοκομείο: Τι σχεδιάζουν ιδιώτες γιατροί επενδυτές

Ομάδα ιδιωτών γιατρών από την Αθήνα, ενδιαφέρονται για το κτίριο του 409 πρώην Στρατιωτικού Νοσοκομείου Πάτρας και σκοπεύουν να λειτουργήσουν ιατρική μονάδα πρωτοβάθμιας περίθαλψης

 

Πάτρα - 409 πρώην Στρατιωτικο Νοσοκομείο: Τι σχεδιάζουν ιδιώτες γιατροί επενδυτές

Την λύση της μακροχρόνιας μίσθωσης επέλεξε για την αξιοποίηση του 409 πρώην Στρατιωτικού Νοσοκομείου Πάτρας, η ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

Στις 12 Ιουλίου του 2017 υπεγράφη από τον τότε υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο,  η μεταφορά του κτιρίου από το Υπουργείο Υγείας στο υπουργείο Εθνικής Aμυνας. Ετσι, 35 χρόνια αφότου είχε παραχωρηθεί (το 1982) στο υπουργείο Υγείας για να λειτουργήσει ως νοσηλευτική μονάδα του ΕΣΥ, επιστρέψε στον ιδιοκτήτη του.

Στο συγκεκριμένο κτίριο, μέχρι τον Απρίλιο του 2017 και για περισσότερο από 30 χρόνια, στεγάζονταν η Οφθαλμολογική, η Ουρολογική και η ΩΡΛ Κλινικές, η Μαιευτική- Γυναικολογική και η Εντατική Νεογνών, που μεταφέρθηκαν στο πολυώροφο κτίριο του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Πατρών «Αγιος Ανδρέας», μετά την επισκευή του.

Εκτοτε, το οίκημα που μέχρι τότε λειτουργούσε ως νοσηλευτικό ίδρυμα και άνηκε διοικητικά στον «Αγιο Ανδρέα», μένει αναξιοποίητο και ρημάζει.

Πάτρα - 409 πρώην Στρατιωτικο Νοσοκομείο: Τι σχεδιάζουν ιδιώτες γιατροί επενδυτές

Την προώθηση του σχεδίου μακροχρόνιας εκμετάλλευσης του ακινήτου, μέσω αναζήτησης ιδιωτών επενδυτών, έχει αναθέσει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας στο γραφείο Πολιτικών και Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Δημήτρη, Μαρίας και Παναγιώτας Νικολάου (www.dnikolaou.gr) στην Πάτρα.

Το ακίνητο βρίσκεται σε οικόπεδο εμβαδού άνω των 10 στρεμμάτων και περιλαμβάνει το κεντρικό τριώροφο κτίριο συνολικού εμβαδού σχεδόν 3.800 τ.μ., ένα φυλάκιο, δύο αποθήκες και υπόστεγο στάθμευσης οχημάτων.

Πάτρα - 409 πρώην Στρατιωτικο Νοσοκομείο: Τι σχεδιάζουν ιδιώτες γιατροί επενδυτές

O Δημήτρης Νικολάου

Οπως τόνισε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο Δημήτρης Νικολάου, για την ενοικίαση του κτιρίου μέσω μακροχρόνιας μίσθωσης, φέρεται να έχει ενδιαφερθεί ομάδα ιδιωτών γιατρών από την Αθήνα, που σκοπεύουν να λειτουργήσουν ιατρική μονάδα πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Ο κ. Νικολάου όπως τόνισε στην «Π» πρόκειται να διαβιβάσει την επενδυτική πρόταση στο ΥΠΕΘΑ και θα ζητήσει την εξειδίκευση των όρων παραχώρησης.

ΤΟ ΗΘΕΛΑΝ ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ

Να σημειωθεί ότι το κτίριο του 409 πρώην Στρατιωτικού Νοσοκομείου, έχουν ζητήσει από το ΥΠΕΘΑ και ενώσεις απόστρατων, για τη λειτουργία του ως Σταθμού  Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης και παροχής πρώτων βοηθειών και εξωτερικών ιατρείων, στα πρότυπα ενός μικρού στρατιωτικού νοσοκομείου, για την κάλυψη των αναγκών πλέον των 3.000 εν ενεργεία στρατιωτικών που υπάρχουν στη Δυτική Ελλάδα, των οικογενειών τους και των εν αποστρατεία στελεχών και των προστατευόμενων μελών τους, που ξεπερνούν κατά πολύ τον αριθμό των 20.000 δικαιούχων.

Επιπρόσθετα, έχουν ζητήσει να ληφθεί υπόψη ότι θα μπορούσαν να ικανοποιηθούν και οι υγειονομικές και φαρμακευτικές ανάγκες και του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό) της περιοχής.

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΧΡΗΣΗ 

Οπως τόνισε στην «Π» ο κ. Νικολάου, το κτίριο είναι πλαισιωτή και βαριά κατασκευή. Χρειάζονται εργασίες ανακαίνισης, όμως ο φέρων οργανισμός του κτιρίου είναι σε πολύ καλή κατάσταση και ισχυρός.

Το εν λόγω στρατόπεδο και οι κτιριακές του εγκαταστάσεις παραμένουν έως σήμερα αναξιοποίητες, ενώ επιβαρύνουν την Στρατιωτική Αρχή με κόστος συντήρησης και διάθεσης προσωπικού προς κάλυψη των αναγκών φύλαξης.

Ο βασικός όρος του διαθέτη για την αξιοποίηση του ακινήτου, αφορά την χρήση των υποδομών για παροχή Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης κατά αποκλειστικότητα ή μη. Σε περίπτωση χρήσης διαφορετικής από αυτή για την οποία προορίζονται, η Στρατιωτική Αρχή, κινδυνεύει να απολέσει τις εν λόγω εγκαταστάσεις.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
ΔΡΙΤΣΑΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
ΔΡΙΤΣΑΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
1 year πριν

ιδιώτες γιατροί υγεία κέρδος επενδύσεις ανέκδοτο, ξεπουλημένη στον διάβολο κυβέρνηση ανάλγητων και υπανθρώπων , αφού επιβάλλανε με την ανικανότητά τους φτώχεια και δυστυχία ετοιμάζουν τα νέα κρεματόρια για τους φτωχούς, Η ΥΓΕΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ , ΑΡΡΩΣΤΗΣΕΣ! ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΛΕΦΤΑ? ΠΕΘΑΝΕΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ! ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΛΕΙΩΔΟΥΣ ΕΞΥΠΕΡΕΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ. ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ! εσεις πατε με τους ισχυρους δημοσιογραφειτε και τους στηρίζετε ΒΛΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΙΝΕΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΟΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΠΟΥ ΤΑΧΑ ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΣΚΕΦΤΗΤΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ , ΧΑΟΣ ΜΙΖΕΡΙΑ ΠΕΡΙΘΕΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΘΑΝΑΤΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΝΕΥΕΤΑΙ ΕΛΕΟΣ!!!!!!