Πάτρα: Αδύναμο το κατηγορητήριο για διακίνηση κοκαΐνης – Ελεύθεροι 9 κατηγορούμενοι

Η υπόθεση διακίνησης κοκαΐνης είχε αποκαλυφθεί από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου και στηρίχθηκε σε μεγάλο βαθμό σε τηλεφωνικές παρακολουθήσεις για να συντάξει το κατηγορητήριο.

Πάτρα: Αδύναμο το κατηγορητήριο για διακίνηση κοκαΐνης - Ελεύθεροι 9 κατηγορούμενοι

Μια ακόμα «διογκωμένη» δικογραφία κατέληξε σε «ξεφούσκωμα» στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πάτρας, γεγονός που δείχνει ότι πολλές φορές, υπάρχουν υποθέσεις που προωθούνται χωρίς να έχει προηγηθεί επίπονη και μεθοδική έρευνα από τις αρχές.

Η υπόθεση αφορούσε σε διακίνηση κοκαΐνης στην Ηλεία και είχε αποκαλυφθεί από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, που στηρίχθηκε σε μεγάλο βαθμό σε τηλεφωνικές παρακολουθήσεις για να συντάξει το κατηγορητήριο.

Στην κατοχή κάποιων εκ των εννέα κατηγορουμένων είχαν βρεθεί μικροποσότητες κοκαΐνης και όπως συμβαίνει σε πολλές τέτοιες περιπτώσεις, αν η υπόθεση δεν συνοδεύεται από ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία, οι κατηφορίες «πέφτουν» στο ακροατήριο.

Έτσι και σε αυτή την υπόθεση, το δικαστήριο απέρριψε την βασική κατηγορία της σύστασης και συμμετοχής σε συμμορία και μετά την αναγνώριση ελαφρυντικών στα πρόσωπα των κατηγορουμένων, (όπως της τοξικομανίας) τούς επέβαλε μικρές ποινές και τους άφησε όλους ελεύθερους μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή τους στο Εφετείο, ενώ απάλλαξε των κατηγοριών και ένα άτομο που ενεπλάκη εντελώς τυχαία.

ΑΟΡΙΣΤΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ

Πάτρα: Αδύναμο το κατηγορητήριο για διακίνηση κοκαΐνης - Ελεύθεροι 9 κατηγορούμενοι

Η Δικηγόρος Πατρών, Γεωργία Σακαρέλλου

«Αποδομήθηκε η κατηγορία, η οποία βασιζόταν στην μεθόδευση της άρσης του απορρήτου που ως επί το πλείστον κατέγραψε αόριστες συνομιλίες της καθημερινότητας των κατηγορουμένων», δήλωσε η συνήγορος υπεράσπισης Γεωργία Σακαρέλλου.

 

 

 

 

Ο συνάδελφός της, δικηγόρος Πατρών Χρήστος Τσόλκας πρόσθεσε:

«Είναι η πολλοστή φορά που η αρχική υπερβολή εκ μέρους των διωκτικών αρχών αλλά και των ασκούντων την ποινική δίωξη έρχεται στο ακροατήριο και κυριολεκτικά ξεφουσκώνει. Ήταν μια συνήθης υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών, η οποία διογκώθηκε υπέρμετρα. Ευτυχώς, το δικαστήριο την περιόρισε στις πραγματικές της διαστάσεις».

Πάτρα: Αδύναμο το κατηγορητήριο για διακίνηση κοκαΐνης - Ελεύθεροι 9 κατηγορούμενοι

Ο Δικηγόρος Πατρών Χρήστος Τσόλκας

ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΑ «ΣΤΟ ΓΟΝΑΤΟ»
Τους δύο φερόμενους ως «εγκεφάλους» της υπόθεσης

Πάτρα: Αδύναμο το κατηγορητήριο για διακίνηση κοκαΐνης - Ελεύθεροι 9 κατηγορούμενοι

Ο Δικηγόρος Πύργου Θεόδωρος Αντωνόπουλος

υπερασπίστηκε ο δικηγόρος Πύργου Θεόδωρος Αντωνόπουλος που χαρακτήρισε την απόφαση ως ιστορική, με σημαντικές νομικές παραμέτρους και προεκτάσεις, γιατί αποδόμησε την ιδιαίτερα διακεκριμένη περίπτωση του προσδοκώμενου οφέλους, άνω των 120.000 ευρώ, που στηριζόταν κυρίως σε αγοραπωλησίες «αγνώστων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών έναντι αγνώστου ανταλλάγματος».

«Το δικαστήριο, όπως και σε παλαιότερη υπόθεση που είχε χειριστεί ο έγκριτος συνάδελφός μου, δικηγόρος Πύργου, Γιάννης Γεωργουλόπουλος, ξεκαθάρισε ευθύς εξ αρχής ότι «αγοραπωλησίες αγνώστων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών έναντι αγνώστου ανταλλάγματος», δεν στοιχειοθετούν αντικειμενικά το αδίκημα, αφού λογικά δεν μπορούν να επηρεάσουν κανένα μαθηματικό μέγεθος, όπως το ακριβές ποσόν του προσδοκώμενου οφέλους.
Τόσο εγώ, όσο και οι έγκριτοι συνάδελφοί μου που είχαμε την ευθύνη του βασικών κατηγορουμένων, συνταχθήκαμε με την άποψη του Δικαστηρίου και ενισχύσαμε αυτήν τη θέση με νομικά και ουσιαστικά επιχειρήματα, με συνέπεια να έχουμε ένα δίκαιο αποτέλεσμα, που είχε σαν επακόλουθο όλοι οι κατηγορούμενοι να αφεθούν ελεύθεροι μέχρι την κατ’ έφεση δίκη.

Όπου αναμένουμε εύλογα τη βελτίωση της θέσης τους από άποψη ποινών, ή και ακόμη την πλήρη απαλλαγή κάποιων από αυτούς», δήλωσε ο κ. Αντωνόπουλος.

 

Ακολουθήστε το pelop.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα νέα και τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments