Πάτρα – Αίγιο: Χριστούγεννα με Σκρουτζ, αλλά χωρίς τσιγγουνιές

Κανονικά τα Χριστουγεννιάτικα χωριά σε Πάτρα και Αίγιο

Αίγιο

Η σκιά του ενεργειακού κόστους απλώνεται και στα μεγάλα χριστουγεννιάτικα πάρκα της χώρας, που θα ανοίξουν τις πόρτες τους και φέτος για μικρούς μεγάλους.

Στην Πάτρα, τα συνεργεία του δήμου ετοιμάζουν ήδη τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο, που θα στολίσει τους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας και όχι μόνο, αλλά, χωρίς τσιγγουνιές.

«Δεν θέλουμε να περιορίσουμε την λάμψη των Χριστουγέννων και γι΄αυτό θα κάνουμε τα πάντα ώστε η περίοδος των γιορτών να είναι φωτισμένη όπως πρέπει» δήλωσε στην «Π» ο αντιδήμαρχος οικονομικών και διοίκησης του Δήμου Πατρέων Διονύσης Πλέσσας. «Το κλίμα πρέπει να είναι όσο γίνεται πιο χαρούμενο, γιατί οι πολίτες ήδη στερούνται πάρα πολλά, δεν πρέπει να στερηθούν και το φως των Χριστουγέννων» συμπλήρωσε.

Στο πλαίσιο αυτό, ο φωτεινός διάκοσμος της Πάτρας θα είναι το ίδιο πλούσιος, όπως όλες τις προηγούμενες χρονιές, όχι μόνο στο κέντρο, αλλά και στις γειτονιές της πόλης, όπως και σε όλες τις δημοτικές ενότητες, τόνισε ο κ. Πλέσσας.

Επίσης, το καθιερωμένο Χριστουγεννιάτικο χωριό θα λειτουργήσει και φέτος στην πλατεία Γεωργίου και θα είναι αισθητά αναβαθμισμένο, μαζί με πολλές άλλες δραστηριότητες.

ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ

Στο Αίγιο, το Χριστουγεννιάτικο Χωριό θα ανοίξει τις πύλες του στις 14 Δεκεμβρίου με το παραμύθι του Σκρουτζ, δήλωσε στην «Π» η πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ Μαρία Τσουκαλά. Τη ρωτήσαμε αν αυτή η επιλογή απηχεί και τις προθέσεις της δημοτικής επιχείρησης για οικονομία στο ρεύμα και μας απάντησε κατηγορηματικά «στον φωτισμό δεν θα κάνουμε μιζέριες και τσιγγουνιές. Φυσικά, θα κλείνει κάποιες ώρες που το Χωριό δεν θα λειτουργεί, στη 1 μετά τα μεσάνυχτα, όπως γινόταν κάθε χρόνο, αλλά δεν θα τρελάνουμε τον κόσμο στη θλίψη» τόνισε η κυρία Τσουκαλά.

Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό θα απλωθεί σε όλη την πλατεία Υψηλών Αλωνίων και θα περιλαμβάνει πολλές δράσεις κάθε μέρα για τα παιδιά, με πολλά παιχνίδια και εκδηλώσεις. Επίσης, θα διοργανωθούν δύο μεγάλα πάρτι με μουσικές στην οδό Μητροπόλεως και στα Ψηλαλώνια.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ