Πάτρα – Ακταίο: Διαμαρτυρίες για το σκηνικό καταστροφής μετά τις πρόσφατες πλημμύρες – Τι δηλώνουν κάτοικοι στην «Π» ΒΙΝΤΕΟ

Αντιπροσωπεία κατοίκων με τον πρόεδρο Ακταίου Δημήτρη Καραΐσκο, ζήτησαν τη συνδρομή της Περιφέρειας.

ΠΑΤΡΑ

Δεν πέρασαν τρεις εβδομάδες, από το ρεπορτάζ της «Π», που αφορούσε στις περιουσίες των κατοίκων του Ακταίου και του Ρίου, που πλημμυρίζουν εξ αιτίας της απουσίας υδραυλικών – αντιπλημμυρικών έργων της ΕΡΓΟΣΕ για τα όμβρια ύδατα, στο βαλτωμένο έργο του προαστιακού και προχθές το βράδυ με μία μικρής έκτασης νεροποντή, το φαινόμενο επαναλήφθηκε!

Κάτοικοι ξύπνησαν έντρομοι από τα νερά που είχαν εισβάλει στα σπίτια τους, αλλά και από την αποφορά των λυμάτων, που γύρισαν στα σπίτια τους από τους πλημμυρισμένους βόθρους! Την ίδια στιγμή, η πολύπαθη οδός Καλλιθέας και άλλοι δρόμοι του Ακταίου, είχαν μετατραπεί σε …κανάλια της Βενετίας!

Χθες το πρωί, αντιπροσωπεία κατοίκων με επικεφαλής τον πρόεδρο Ακταίου, Δημήτρη Καραΐσκο, ζήτησαν τη συνδρομή της Περιφέρειας, επισκεπτόμενοι τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Χαράλαμπο Μπονάνο.

Ο κ. Καραϊσκος, μιλώντας στην «Π», σημείωνε με αγανάκτηση:

«Χθες πλημμύρισαν σπίτια, με μια βροχή που διήρκησε μόλις μισή ώρα. Φανταστείτε τι έχει να γίνει τον χειμώνα…. Πέρυσι απεγκλωβίζαμε κόσμο από τα σπίτια τους μέσα στην νύχτα, με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής. Εχουμε πλημμυρίσει 4 φορές, σε λιγότερο από 2 χρόνια! Πρέπει επιτέλους η ΕΡΓΟΣΕ να φανεί συνεπής στις υποχρεώσεις της και να προχωρήσει άμεσα σε καθαρισμούς γύρω από τις γραμμές και να κατασκευάσει υδραυλικά έργα, που θα προστατέψουν τις ζωές και τις περιουσίες των συμπολιτών μας».

Οπως σημειώνουν οι κάτοικοι, η κατάσταση είναι τραγική και η ζωή τους έχει γίνει μαρτυρική. Ειδικότερα, στη συμβολή των οδών Β. Ηπείρου και Καραϊσκάκη, λόγω του τείχους, τα νερά μη έχοντας άλλη διέξοδο, γυρίζουν προς παρακείμενες οικίες επί της οδού Εθνικής Αντίστασης όπου έχει δημιουργηθεί μια νέα διάβαση, χωρίς όμως να έχει προβλεφθεί η τακτοποίηση των όμβριων υδάτων. Το αποτέλεσμα είναι όλη η οδός, η οποία είναι κάθετη στη θάλασσα να γεμίζει από νερό και να πλημμυρίζει όλα τα παρακείμενα σπίτια. Ανάλογα προβλήματα παρατηρούνται στις οδούς Καλλιθέας, Ποσειδώνος κ.ά.

Οπως λένε οι κάτοικοι του Ακταίου, ελλοχεύει κίνδυνος πυρκαγιάς από τους ακαθάριστους χώρους των εργοταξίων, ενώ συντελείται μια πρωτοφανής καταστροφή του φυσικού αστικού τοπίου.

ΠΑΤΡΑ ΠΑΤΡΑ ΠΑΤΡΑ ΠΑΤΡΑ ΠΑΤΡΑ

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ