Πάτρα – Ακταίο: Ενας μαθητής ανά τ.μ. στο σχολείο – Ξανά εκτός Τεχνικού Προγράμματος η περιοχή

image 612219
Το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Πατρέων για το 2021 τέθηκε προς συζήτηση στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, όπου συμμετείχε και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ακταίου Δημήτρης Καραΐσκος. Που αναρωτήθηκε γιατί εκλήθη, αφού η περιοχή απουσιάζει από το Τεχνικό Πρόγραμμα.

Ο κ. Καραΐσκος ζήτησε να μάθει ποια έργα θα γίνουν στην περιοχή πέραν συντηρήσεων, ασφαλτοστρώσεων δρόμων και καθαρισμούς πρασίνου και ρώτησε ευθέως τον κ. Κορδά. Η απάντηση ήταν λίγο ασαφής και έδειξε πως ο αντιδήμαρχος ίσως δεν αντιλήφθηκε το ερώτημα καθώς είπε: «Επειδή είναι ανοικτό το θέμα της αποχέτευσης στην περιοχή, όπως καταλαβαίνετε η οδοποιία έπεται της αποχέτευσης».

Ο πρόεδρος θεώρησε σε εκείνο το σημείο πως ο κ. Κορδάς δεν ήθελε σκόπιμα να απαντήσει και προχώρησε σε μια καταγραφή των έργων που έχει προτείνει ο ίδιος, ώστε να γίνει η περιοχή πιο λειτουργική για τους κατοίκους.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Καραΐσκος έχει προτείνει από το 2014 μια σειρά έργων και αναρωτήθηκε γιατί δεν κίνησε κανένα το ενδιαφέρον της δημοτικής Αρχής.
>Συγκεκριμένα, οι προτάσεις έχουν να κάνουν με βελτιώσεις στην πλατεία του Ακταίου. Η απάντηση από την υπηρεσία Πρασίνου ανέφερε πως δεν υπάρχουν ανταλλακτικά για ποτιστικά, ενώ έχει ζητήσει την ανακατασκευή των ναυαγοσωστικών πύργων στην παραλία που βρίσκονται σε άθλια κατάσταση.
>Επίσης, ο κ. Καραΐσκος ζήτησε ενημέρωση για το θέμα της γλίστρας σκαφών στην παραλία του Ακταίου, όπου σύμφωνα με τα όσα του έχουν μεταφέρει, τον περασμένο Μάιο θα ολοκληρωνόταν η μελέτη και θα γινόταν η προκήρυξη του διαγωνισμού και ακόμα δεν υπάρχει εξέλιξη.

>Ενα ακόμα γνωστό πρόβλημα που δεν μπήκε στο Τεχνικό Πρόγραμμα, είναι αυτό του Δημοτικού Σχολείου. Εκεί όπου χρειάζονται επιπλέον αλλαγές καθώς στο κάθε παιδί αντιστοιχεί ένα τετραγωνικό μέτρο! Η πρόταση του συμβουλίου της τοπικής κοινότητας αναφέρει τη μετακίνηση του κοντέινερ και το χτίσιμο μιας αίθουσας πάνω από την υπάρχουσα ή να γίνει προσπάθεια αγοράς του διπλανού οικοπέδου για να επεκταθεί το σχολείο.

>Τέλος, εκκρεμεί η αξιοποίηση της Γεωργικής Σχολής στα σύνορα με τα Ρίο. Πρόκειται για ένα από τα πολιτιστικά μνημεία της περιοχής. Οι πολίτες ζητούν την αξιοποίησή του μέσω χρηματοδοτικού προγράμματος καθώς σε αυτό το κτίριο διέμεναν οι πρώτοι πρόσφυγες που έφταναν στην περιοχή από τη Μικρά Ασία και στη συνέχεια λειτουργούσε ως σχολή.

Ο κ. Καραΐσκος έχει εκφράσει κατ’ επανάληψη την απογοήτευσή του για την αντιμετώπιση που τυγχάνουν οι προτάσεις του. Αλλά…

Του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ
anastasop@pelop.gr

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

fotia kalavruta
ΚΚΕ
20210804 ΧΑΡΤΗΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ pdf
ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ