Πάτρα – Ακταίο: Μαζεύουν υπογραφές οι κάτοικοι για να αλλάξει η μελέτη του τρένου

image 634506

Την επανεξέταση της μελέτης της ΕΡΓΟΣΕ για το σημείο που θα περνάει το τρένο από το Ακταίο ζητούν οι κάτοικοι της περιοχής, καθώς εκτιμούν ότι έχει αλλοιωθεί η κοινότητά τους και θεωρούν ότι η διάβαση ύψους 2,60 μέτρων που αναμένεται να κατασκευαστεί δεν θα μπορεί να εξυπηρετεί μεγάλα οχήματα όπως πυροσβεστικά, ασθενοφόρα και απορριμματοφόρα.

Η εταιρεία έχει αιτηθεί από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πατρέων την θετική την άδεια για να προβεί σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην κοινότητα, προκειμένου να κατασκευαστεί η υπόγεια διάβαση επί της οδού Ποσειδώνος και Καλλιθέας. Ωστόσο, ο πρόεδρος της Κοινότητας Δημήτρης Καραΐσκος έχει ζητήσει να μην συζητηθεί το θέμα, αν πρώτα δεν γίνει ενημέρωση στην Επιτροπή από άνθρωπο της ΕΡΓΟΣΕ.

Επιπλέον, οι κάτοικοι του Ακταίου έχουν εκφράσει επανειλημμένα τη δυσφορία τους για την κατασκευή διπλού τείχους ύψους μέχρι και 4 μέτρα, από την ΕΡΓΟΣΕ, το οποίο διέρχεται από το κέντρο της κοινότητας και κόβει στα δύο την περιοχή.

ΚΑΛΕΣΜΑ

Αυτό που αναφέρουν οι κάτοικοι στην επιστολή-κάλεσμα συγκέντρωσης υπογραφών είναι πως οι χιλιάδες τόνοι μπετόν που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του τοίχους, αλλοίωσαν για πάντα την περιοχή καθώς καθίσταται δύσκολη έως αδύνατη η απομάκρυνση, γεγονός που επηρεάζει την αισθητική και τη λειτουργικότητα του Ακταίου, αφού το τρένο θα περνά δύο με τρία μέτρα πάνω από το επίπεδο του υπολοίπου εδάφους.

ΕΠΙΘΥΜΙΑ

Οι κάτοικοι του Ακταίου θα ήθελαν η διέλευση του τρένου να γίνεται από βυθισμένη γραμμή, ωστόσο αναγνωρίζουν πως πλέον είναι αδύνατη η απομάκρυνση των τοιχίων και  ζητούν η διέλευση του τρένου να γίνεται με τον ίδιο τρόπο που θα γίνεται και στις όμορες κοινότητες (Αγίου Βασιλείου και Ρίου). Με βάση τις μελέτες, το τρένο θα εισέρχεται στο Ακταίο βυθισμένο και θα εξέρχεται βυθισμένο, ενώ όσο θα περνάει από τον οικισμό για περίπου ένα χιλιόμετρο θα βρίσκεται 2-3 μέτρα πάνω από το επίπεδο των παράλληλων δρόμων.

ΑΙΤΗΜΑ

Τέλος, οι κάτοικοι ζητούν την κατασκευή σύγχρονης διάβασης (οχημάτων και πεζών) η οποία θα διασφαλίζει την απρόσκοπτη και ασφαλή διέλευση πυροσβεστικών οχημάτων, απορριμματοφόρων, σχολικών λεωφορείων και προφανώς πεζών πολιτών, καθώς όπως υποστηρίζουν, αυτή τη στιγμή προγραμματίζεται η κατασκευή κατά μήκος μιας ολόκληρης κοινότητας, μια «τρύπα» ύψους 2,6 μέτρων που θα επιτρέπει αποκλειστικά και μόνο τη διέλευση ΙΧ αυτοκινήτων και σε καμία περίπτωση οχημάτων εκτάκτου ανάγκης.

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

Το πρωί της Κυριακής, πραγματοποιήθηκε από εκπροσώπους του Πολιτιστικού Συλλόγου Ακταίου ενημέρωση για το έργο, σχετικά με το πόσο επηρεάζει την περιοχή και τη ζωή των κατοίκων. Οι άνθρωποι του Συλλόγου εκτιμούν πως η ενημέρωση των κατοίκων και η στήριξη που θα λάβουν από αυτούς θα λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης για την αίσια έκβαση των αιτημάτων τους. Μάλιστα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος ξεκίνησε τη συλλογή υπογραφών ως έξτρα επιχείρημα για τα «θέλω» των κατοίκων και μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από 150 υπογραφές με στόχο να ξεπεράσουν τις 400.

Του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

anastasop@pelop.gr

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

image 1 1
226416016 409656203810306 6382900031508011971 n e1627644369967
DSC 5666
sillipsi 4