Πάτρα: Αλλάζουν σταθερά την Τριών Ναυάρχων – Ο Σύλλογος πίσω από τις όμορφες πρωτοβουλίες

Ο Σύλλογος «ΑΣΤΟ Επικοινωνούμε» πραγματοποίησε νέα παρέμβαση στο πάνω μέρος της Τριών Ναυάρχων, φτιάχνοντας ένα παιχνίδι για μικρούς και δημιουργώντας έναν ευχάριστο χώρο για τους μεγάλους.

ΠΑΤΡΑ

Εχουν βαλθεί να αλλάξουν μια γειτονιά και το πετυχαίνουν με τον καλύτερο τρόπο. Ο λόγος για την ομάδα «ΑΣΤΟ Αλλάξουμε» του συλλόγου «ΑΣΤΟ Επικοινωνούμε» που τους τελευταίους μήνες τα μέλη του έχουν κάνει θαύματα στην Τριών Ναυάρχων στο πάνω μέρος.

Ο σύλλογος έχει αποφασίσει να δείξει με πράξεις ότι η παρουσία του καθενός μας μπορεί να βελτιώσει μια γειτονιά. Τελευταίο λιθαράκι αλλαγής που έβαλαν τα μέλη του συλλόγου είναι στην πλατεία Τριών Ναυάρχων στο πάνω μέρος.

Η ομάδα «ΑΣΤΟ αλλάξουμε» βάλθηκε να μεταμορφώσει την πλατεία πάνω από την παιδική χαρά, απέναντι σχεδόν από το στέκι του συλλόγου. Φύτεψε το παρτέρι, έβαψε τις κερκίδες και ζωγράφισε ένα χρωματιστό επιδαπέδιο φιδάκι στις πλάκες της πλατείας. Οι παρεμβάσεις στην πλατεία θα συνεχιστούν, όταν θα βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες, με πολλές εκπλήξεις που ετοιμάζουν τα μέλη της ομάδας.

Μάλιστα, αυτή την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου καλούν μικρούς και μεγάλους στις 12 το μεσημέρι να ζωγραφίσουν σε βότσαλα, να γίνουν οι ίδιοι πιόνια και να εγκαινιάσουν όλοι μαζί το φιδάκι της πλατείας με συνοδεία κρουστών μουσικών οργάνων. Στόχος τους; Φυσικά να γεμίσει η γειτονιά και όλη η πόλη με χαμόγελα, γέλια και αισιοδοξία!

Μέσα στο καλοκαίρι, η ίδια ομάδα πραγματοποίησε παρέμβαση στον ίδιο χώρο. Πήραν χρώματα και γλαστράκια, έβαψαν την κερκίδα που υπάρχει δίπλα από την πλατεία και φύτεψαν νέα φυτά, δίνοντας νέα όψη στην γειτονιά. Γενικότερα, το πάνω μέρος της Τριών Ναυάρχων έδειχνε κάπως παραμελημένο, με πολλές μουτζούρες και γκράφιτι που χαλούσαν την εικόνα του όμορφου χώρου.

Οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει ωστόσο, στέλνουν πολλαπλά μηνύματα στην κοινωνία. Με μικρές πράξεις μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή και όλα να βελτιώνονται οπτικά και λειτουργικά. Μοναδική παράκληση είναι να σεβαστούν οι συμπολίτες τις παρεμβάσεις.

ΠΑΤΡΑ ΠΑΤΡΑ ΠΑΤΡΑ ΠΑΤΡΑ ΠΑΤΡΑ ΠΑΤΡΑ

 

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments