Πάτρα: Αναρχικοί ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση με μπογιές στο Δικαστικό Μέγαρο – Ποιος ο λόγος

Στηρίζουν το σύντροφό τους Γιάννη Μιχαηλίδη που βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 23 Μαΐου

Πάτρα: Αναρχικοί ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση με μπογιές στο Δικαστικό Μέγαρο - Ποιος ο λόγος

Την ευθύνη για την επίθεση με μπογιές στο Δικαστικό Μέγαρο Πατρών ανέλαβε ομάδα αναρχικών με ανάρτηση στον γνωστό αντιεξουσιαστικό ιστότοπο indymediaΗ οργάνωση «Αναρχικές-οι» ανέλαβε την ευθύνη για το χτύπημα δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο αλληλεγγύη στον αναρχικό Γιάννη Μιχαηλίδη.

Αναλυτικά αναφέρει η ανακοίνωση:

Το βράδυ της Δευτέρας 11/7 επιτεθήκαμε στο δικαστικό μέγαρο Πατρών, βάφοντας την πρόσοψη και σπάζοντας τα τζάμια της, σε αλληλεγγύη με τον αναρχικό σύντροφο Γιάννη Μιχαηλίδη που βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 23/5, διεξάγοντας με όπλο το ίδιο του το σώμα έναν αγώνα απέναντι στην κρατική εκδικητικότητα.

Ο σύντροφος, έχοντας ήδη από το Δεκέμβρη του 2021 εκτίσει περίπου 8,5 χρόνια στην φυλακή δικαιούται την υφ’όρον αποφυλάκισή του, κάτι που προσκρούει στις αρνήσεις των αρμόδιων δικαστικών προσώπων και συμβουλίων, καθώς επί της ουσίας, δεν απεμπολεί την αγωνιστική του ταυτότητα, πορεία και αξιοπρέπεια όπως σαφέστατα και του ζητείται από το εκβιαστικό καθεστώς που του επιβάλλεται.

Είναι η ίδια δικαιοσύνη που τώρα εκδικείται το σύντροφο αλλά και τόσους άλλους αγωνιστές και αγωνίστριες, τόσους άλλους και άλλες που βρίσκονται στα αποκλεισμένα και φτωχοποιημένα κοινωνικά στρώματα, όλον αυτόν τον πληθυσμό της φυλακής που χτυπιέται από την κατασταλτική κρατική μπότα του δόγματος νόμος και τάξη, των νέων σωφρονιστικών και ποινικών κανονισμών.

Στο πρόσωπο του αναρχικού συντρόφου Γιάννη Μιχαηλίδη το κράτος εκδικείται όλους αυτούς και αυτές που υψώνουν το ανάστημά τους απέναντι στην βία και τη σαπίλα του καπιταλιστικού εξουσιαστικού κόσμου, που πάιρνουν θέση αγώνα και δράσης. Την ίδια ώρα που κάθε βιαστής, φασίστας, κάθε ένστολος δολοφόνος, κάθε παρακρατικός, κάθε golden boy, κάθε πολιτικός που ευθύνεται για σκάνδαλα και τόσοι άλλοι που αποτελούν τα παιδιά, τα γρανάζια της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας, απολαμβάνουν είτε ασυλία, είτε την εύνοια της δικαιοσύνης.

Δε γελιόμαστε, η δικαιοσύνη είναι και θα είναι ταξική στον καπιταλιστικό/εξουσιαστικό κόσμο, και κάθε μπάτσος δολοφόνος όπως ο Κορκονέας και όσοι βασάνισαν τον/την Ζακ / Zackie, κάθε χρυσαυγίτης, κάθε Χορταριάς, κάθε Φιλιππίδης, και ούτω καθεξής θα συνεχίζει να πορεύεται με τις κρατικές πλάτες που άπλετα τους προσφέρονται.

Η αγωνιστική αξιοπρέπεια, η ιστορία και τα μέσα πάλης, οι ιδέες για έναν ελεύθερο κόσμο ισότητας και αλληλεγγύης, ο αντικρατικός/αντικαπιταλιστικός αγώνας είναι ο μόνος δρόμος απέναντι στη δολοφονική φύση αυτού του κόσμου που σκορπά φτώχεια, προσφυγιά, πολέμους, ανισότητα, δυστυχία. Αυτόν τον δρόμο βαδίζει ο σύντροφος Γιάννης Μιχαηλίδης και στεκόμαστε αταλάντευτα στο πλευρό του.

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ 23/5 ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΟΛΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ/ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ

ΑΔΙΑΚΟΠΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Αναρχικές/οί

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ