Πάτρα: Ανασύρονται μνήμες στο Δημαρχείο, περιήγηση όσων «έζησαν» το παλιό Αρσάκειο

Mεγάλος αριθμός Πατρινών και όχι μόνο αναμένεται να βρεθεί σήμερα στο νέο Δημαρχείο μετά το κάλεσμα του δημάρχου Κώστα Πελετίδη.

Δημαρχείο
Οι μνήμες της Πάτρας του παρελθόντος και συγκεκριμένα των παλαιών χρήσεων του Νέου Δημαρχείου της πόλης αναμένεται να ξυπνήσουν σήμερα, αφού η δημοτική αρχή έχει προσκαλέσει όλους όσοι έχουν ζήσει στιγμές της ζωής τους στο χώρο, να επισκεφθούν το ιστορικό κτίριο και να γνωρίσουν τις νέες του χρήσεις.
Δημαρχείο

Υποδοχή από Πελετίδη

Ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης, από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι θα υποδέχεται άτομα που έζησαν το κτίριο ως μαθητές, εκπαιδευτικοί ή εργαζόμενου, ενώ έχει ζητήσει να ανατρέξουν στο αρχείο τους και να προσφέρουν φωτογραφίες και άλλο αρχειακό υλικό για το κτίριο.

Το ιστορικό κτίριο της Πάτρας ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1933 και επτά χρόνια αργότερα, λίγες ημέρες πριν την εισβολή των Ιταλών στην Ελλάδα, παραδόθηκε προς χρήση. Για 64 χρόνια, μέχρι το 2004 όταν και το Αρσάκειο μεταφέρθηκε σε νέες εγκαταστάσεις στο Πλατάνι Πατρών, το κτίριο λειτούργησε ως σχολείο. Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, εντός του Αρσακείου οργανώνονταν συσσίτια, ενώ από το καλοκαίρι του 1942 μέχρι τον Μάιο του 1945 είχε μετατραπεί το σχολείο σε στρατιωτικό νοσοκομείο.

Σήμερα, όλες αυτές οι μνήμες αναμένεται να αναβιώσουν, καθώς μεγάλος αριθμός Πατρινών και όχι μόνο θα βρεθεί στο νέο Δημαρχείο μετά το κάλεσμα του δημάρχου Κώστα Πελετίδη.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στη μόνιμη έκθεση φωτογραφιών και ντοκουμέντων που παρουσιάζει την ιστορία του παλαιού Αρσακείου από την κατασκευή και όλη τη λειτουργία του.

Το επόμενο Σάββατο 25 Μαΐου, από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, ο Δήμαρχος απευθύνει ανοικτή πρόσκληση στους δημότες να επισκεφθούν και να γνωρίσουν το νέο Δημαρχείο και τις υπηρεσίες του.