Πάτρα: Ανατροπή για το τουριστικό πούλμαν – ΕΛΑΣ διαψεύδει ΙΚΤΕΟ

«Αδειάζει» το ΚΤΕΟ η Τροχαία Πατρών και επιμένει σε φθαρμένα ελαστικά- Σάλος με το δημοσίευμα της «Π»

Πάτρα: Ανατροπή για το τουριστικό πούλμαν - ΕΛΑΣ διαψεύδει ΙΚΤΕΟ

«Πιασ΄ το αβγό και κούρεφτο» λέει ο λαός και η ρήση αποδεικνύεται περίτρανα ορθή, με αφορμή το χθεσινό ρεπορτάζ της «Πελοποννήσου» για τα «φθαρμένα ελαστικά τουριστικού λεωφορείου, το οποίο προκάλεσε σάλο.

Πάτρα: Το λάθος τροχονόμου που στοίχισε οικονομικά σε επαγγελματία οδηγό και εταιρεία – «Ετυμηγορία» από το ΚΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στην εφημερίδα και η οποία συνοδευόταν από σχετικά αποδεικτικά στοιχεία που δημισιεύθηκαν, το λεωφορείο πολύ γνωστού γραφείου στην Αχαΐα έπεσε σε αστυνομικό «μπλόκο» στο «Τόφαλος», στην Πάτρα. Ο τροχονόμος διαπίστωσε φθαρμένα ελαστικά, ακινητοποίησε κυριολεκτικά το όχημα, επέδωσε κλήση και αφαίρεσε το δίπλωμα από τον οδηγό, όπως προβλέπεται.

Η συνέχεια όμως έφερε τα «πάνω – κάτω», καθώς το όχημα οδηγήθηκε σε ιδιωτικό ΚΤΕΟ κι εκεί έλαβε γραπτή βεβαίωση ότι τα ελαστικά του ήταν εντάξει. Το αποτέλεσμα ήταν να υποβληθεί ένσταση στην Τροχαία Πατρών, εν αναμονή της όποιας υπηρεσιακής εξέλιξης.

Πάτρα: Ανατροπή για το τουριστικό πούλμαν - ΕΛΑΣ διαψεύδει ΙΚΤΕΟ Πάτρα: Ανατροπή για το τουριστικό πούλμαν - ΕΛΑΣ διαψεύδει ΙΚΤΕΟ

Η δημοσιοποίηση του γεγονότος από την «Π» προκάλεσε θόρυβο και αναστάτωση στην ΕΛΑΣ, αφού η πράξη του τροχονόμου χαρακτηρίστηκε «γκάφα», ενώ γεννήθηκαν ερωτηματικά ως προς την ορθότητα της απόφασής του και των αποτελεσμάτων του ελέγχου των ελαστικών στο Ι-ΚΤΕΟ.

Σίγουρα κάποιος από τους δύο δεν ενήργησε σωστά για το εάν τα ελαστικά του τουριστικού πούλμαν ήσαν φθαρμένα ή όχι.
«Θέλουμε να έχουμε κι άλλα Τέμπη; Το λεωφορείο μεταφέρει και παιδιά» λέει στην «Π» αξιωματικός της ΕΛΑΣ.

Η «Π» εξασφάλισε φωτογραφίες από τα επίμαχα ελαστικά.

Σύμφωνα με τροχονόμους, η κατάστασή τους ήταν όντως άθλια και εκφράζονται απορίες για το πώς το Ι-ΚΤΕΟ τα θεώρησε ικανά και ασφαλή για ταξίδι!

Απάντηση από το Ι-ΚΤΕΟ δεν έχουμε, αλλά την περιμένουμε με ενδιαφέρον, αφού με βάση τα παραπάνω η ένσταση του τουριστικού γραφείου δεν γίνεται δεκτή, οπότε μόνο στα δικαστήρια θα δοθεί λύση, σε ενδεχόμενη δηλαδή προσφυγή.

Στο θέμα παρενέβη ο πρόεδρος των Αστυνομικών της Αχαΐας, Χάρης Τσίτσικας, που δήλωσε στην «Π»: «Ο αστυνομικός έχει ενεργήσει ορθά. Με γνώμονα το καθήκον του και κατ’ επέκταση το κοινό καλό, που εν προκειμένω ήταν οι ζωές των επιβαινόντων. Καμία παράβαση δεν έχει «σβηστεί». Εχει γίνει η σχετική ένσταση, ως είχε δικαίωμα ο οδηγός, και η διοίκηση θα αποφανθεί»!

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Kostas Zanakis
Kostas Zanakis
1 μήνα πριν

Σε ΚΤΕΟ της τσουλήθρας τα πήγε;


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ