Πάτρα: Ανδρέας Παπανικήτας- ΔΕΥΑΠ: “Αφήστε τι φορτώνεστε, δείτε τι γλυτώνετε”

image 620146

Απαντήσεις για το εξώδικο που έλαβε από επαγγελματίες εστίασης και κατοίκους των Βραχνεΐκων και του Μονοδενρίου για το αντλιοστάσιο που κατασκευάζεται στην παραλιακή ζώνη, έδωσε στην «Π» ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Ανδρέας Παπανικήτας.

Οι επαγγελματίες και κάτοικοι που έστειλαν το εξώδικο, εξέφρασαν την απορία τους για την απόφαση να κατασκευαστούν τα τσιμεντένια αντλιοστάσια στον αιγιαλό και σε πλατείες. Κυρίως, όμως, απόρησαν με τη χρονική στιγμή που επιλέχθηκε να γίνουν οι εργασίες, εκτιμώντας ότι ξεκίνησαν «στην αρχή της καλοκαιρινής σεζόν και να πιθανολογείται σφόδρα ότι δεν θα έχουν αποκατασταθεί οι ζημιές, όταν αρχίσει ο σαιζόν». Επίσης, εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για τη χωροθέτηση των αντλιοστασίων και «για την τήρηση των περιβαλλοντολογικών μελετών και την έλλειψη δυσοσμίας και όχλησης στους περιοίκους και στους επισκέπτες της περιοχής».

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ διαφωνεί με τις αιτιάσεις που σχετίζονται, κατά τον ίδιο, με «ένα αντλιοστάσιο που έχει χωροθετηθεί και αδειοδοτηθεί νόμιμα από τις αρμόδιες υπηρεσίες» και επισήμανε ότι το σημείο επιλέχθηκε με κριτήριο την λειτουργικότητα του συστήματος και χωρίς προβλήματα.

«Σε ένα μήκος ακτογραμμής πάνω από τρία χιλιόμετρα υπάρχει και ένα αντλιοστάσιο. Στο ερώτημα αν μπορεί αυτό να σηματοδοτήσει την υποβάθμιση της περιοχής, ας το εκτιμήσουν οι συμπολίτες μας και οι κάτοικοι των Βραχνεΐκων που θα απαλλαγούν από τους βόθρους για πάντα» τόνισε ο Α. Παπανικήτας.  

Επισήμανε ότι και πριν από την χωροθέτηση του αντλιοστασίου έγινε ενημέρωση των περίοικων και τότε διαπίστωσε συναίνεση και κατανόηση μπροστά στην κοινή ωφέλεια που θα αποφέρει το έργο. «Αν νομίζουν ορισμένοι ότι πρέπει να σταματήσουν να γίνονται τα έργα και να υπάρξει πρόβλημα στους χρόνους εκτέλεσης αυτό είναι πέρα από τη δική μας λογική» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ. «Ας το εκτιμήσουν και ας το αξιολογήσουν οι συμπολίτες μας» απάντησε στο ερώτημα της «Π» αν οι αναφορές του έχουν αποδέκτη τον δημοτικό σύμβουλο Ναπολέοντα Τριανταφυλλόπουλο που έθεσε δημόσια το ζήτημα (άρθρο του σε διπλανή στήλη) ή τους επαγγελματίες και κατοίκους της περιοχής που υπογράφουν το εξώδικο κατά της δημοτικής επιχείρησης.

Σχετικά με το εξώδικο είπε ότι η διοίκηση της ΔΕΥΑΠ «είναι ανοικτή» και «δεν έχουμε άλλα πράγματα στο πίσω μέρος του μυαλού μας, ούτε αφήνουμε κουρνιαχτό». Εκλάβαμε όσα είπε ως βαθύ υπαινιγμό για τους υπογράφοντες το εξώδικο και ζητήσαμε από τον Α. Παπανικήτα να γίνει πιο επεξηγηματικός. «Εχεις μια περιοχή που μέχρι σήμερα ο υδροφόρος ορίζοντας, για να μην γελιόμαστε, επιβαρύνεται από τους βόθρους… Προς το συμφέρον τους είναι η κατασκευή των έργων. Πρέπει να δουν το θέμα αλλιώς. Τα κίνητρα δεν μπορώ να τα ερμηνεύσω…» μας είπε.  

Ο Α. Παπανικήτας επέμεινε στη σημασία του αποχετευτικού έργου «που θα αναβαθμίσει την περιοχή» και τόνισε ότι οι κάτοικοι της περιοχής, αλλά και οι επισκέπτες από την υπόλοιπη Πάτρα, σε δύο χρόνια θα μπορούν να χαρούν την παραλία και τη θάλασσα με ασφάλεια.

 

 

 

του ΜΙΧΑΛΗ ΒΑΣΙΛΑΚΗ

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ