Πάτρα: Ανω-κάτω η Ανω Πόλη για καλό σκοπό – Η ανάπλαση που αλλάζει τη γειτονιά ΦΩΤΟ

Η Πάτρα επενδύει σε αλλαγή όψης με την ολοκληρωμένη αστική ανάπτυξη του ιστορικού κέντρου. Ηδη στην Ανω Πόλη και το Πάρκο του Ναού του Παντοκράτορα έχουν ξεκινήσει οι εργασίες που περιλαμβάνουν οικοδομικά έργα, έργα οδοποιίας, οδοφωτισμό, ηλεκτρομηχανικές εργασίες, υδραυλικά έργα και έργα πρασίνου.

Πάτρα: Ανω-κάτω η Ανω Πόλη για καλό σκοπό - Η ανάπλαση που αλλάζει τη γειτονιά ΦΩΤΟ

«Η Πάτρα είναι ένα εργοτάξιο» είχε πει προ δύο εβδομάδων στη συνέντευξή του στην «Π» ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης και βγήκαμε στους δρόμους για να δούμε κατά πόσο ισχύει η συγκεκριμένη δήλωση. Από τη γενικότερη στάση των στελεχών της δημοτικής Αρχής φαίνεται πως ποντάρουν πολλά στις αναπλάσεις και τα έργα που έχουν ξεκινήσει ή προγραμματίζονται να ξεκινήσουν σύντομα.

Ένα από τα μεγάλα «στοιχήματα» του Δήμου Πατρέων είναι η ανάπλαση της Ανω Πόλης. Ηδη από τον Ιούνιο, τα συνεργεία της εργοληπτικής εταιρείας που έχει αναλάβει το έργο προϋπολογισμού 8.740.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ στα πλαίσια του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.

Πάτρα: Ανω-κάτω η Ανω Πόλη για καλό σκοπό - Η ανάπλαση που αλλάζει τη γειτονιά ΦΩΤΟ

Η «Π» περπάτησε στις γειτονιές της Ανω Πόλης για να εντοπίσει τα σημεία που εργάζονται τα συνεργεία αυτό το διάστημα και είδε το Πάρκο του Ναού του Παντοκράτορα να έχει σχεδόν εξαφανιστεί, αφού εκεί εκτελούνται εργασίες ανάπλασης αυτές τις ημέρες.

Γενικότερα, η περιοχή της Ανω Πόλης που θα εκτελεστούν έργα περικλείεται από τις οδούς, Παλαιών Πατρών Γερμανού (έως πλατεία Ταμπαχάνων), Μπουκαούρη, Παναχαϊδος Αθηνάς, Φρουρίου, Δασυλλίου, Γραβιάς και Πάροδος Γραβιάς έως την συμβολή με την οδό Αλ. Υψηλάντου, Αινιάνων, Εισοδίων, 25ης Μαρτίου έως την συμβολή με την οδό Βότση, Παλαιών Πατρών Γερμανού, δηλαδή συνολικά περίπου 170 στρέμματα. Ενώ, οι εργασίες που έχουν ξεκινήσει μέσα στο καλοκαίρι περιλαμβάνουν οικοδομικά έργα, έργα οδοποιίας, οδοφωτισμό, ηλεκτρομηχανικές εργασίες, υδραυλικά έργα και έργα πρασίνου.

Πάτρα: Ανω-κάτω η Ανω Πόλη για καλό σκοπό - Η ανάπλαση που αλλάζει τη γειτονιά ΦΩΤΟ

Προφανώς για όλο το διάστημα μέχρι την ολοκλήρωση των έργων οι περίοικοι θα ταλαιπωρηθούν από τις κυκλοφοριακές αλλαγές, το θόρυβο και τη σκόνη, αλλά ο Δήμος υπόσχεται ότι θα αποζημιωθούν πλήρως αφού θα είναι οι πρώτοι που θα απολαύσουν τα οφέλη της ανάπλασης.

Το έργο «Ολοκληρωμένη Αστική Ανάπτυξη Ιστορικού Κέντρου Πάτρας» έχει χωριστεί σε τρεις διαδρομές. Η Ανω Πόλη είναι η πρώτη και ακολουθούν η διαδρομή 2 που περιλαμβάνει τον μεγάλο περίπατο μνημείων του Ιστορικού Κέντρου που διασχίζει τμήμα κυρίως της κάτω πόλης μέσω του κεντρικού πεζόδρομου της Ρήγα Φεραίου και περιλαμβάνει κάποια από τα πιο αξιόλογα και αντιπροσωπευτικά νεώτερα μνημεία της πόλης. Και τέλος, η διαδρομή 3 που θα είναι ένας μεγάλος περίπατος ποδηλάτου και θα διασχίζει το κέντρο.

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ