Πάτρα: Ανοικτή βραδιά με τον Σταμάτη Κριμιζή, απόψε στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου

Στο πλαίσιο του 12ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.

ΠΑΤΡΑ

Η Αστρονομική Εταιρεία Πάτρας «Ωρίων» προσκαλεί το κοινό στην ανοιχτή βραδιά του 12ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας  που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 15 Οκτωβρίου, στις 8 το βράδυ στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου, με ομιλητή τον ακαδημαϊκό και διακεκριμένο διαστημικό επιστήμονα Σταμάτη Κριμιζή. Η ομιλία θα έχει τίτλο «Η 45χρονη Οδύσσεια των Voyagers από τη Γη στο Γαλαξία και η προσεχής Διαστρική Αποστολή».

Τον περασμένο μήνα συμπληρώθηκαν 45 χρόνια από την εκτόξευση των Voyagers 1 & 2, πιθανότατα οι πιο σημαντικές διαστημικές αποστολές του 20ου αιώνα. Αφού εξερεύνησαν μεθοδικά τους απώτερους πλανήτες, Δία, Κρόνο, Ουρανό, Ποσειδώνα, κλήθηκαν το 1989 να αναζητήσουν το σύνορο του ηλιακού συστήματος με τον Γαλαξία, όπερ και έγινε το 2012 και 2018, αντίστοιχα. Τώρα σχεδιάζεται η Διαστρική Αποστολή με ταχύτητα διπλάσια αυτής των Voyagers για μία εις βάθος εξερεύνηση της αστρικής μας γειτονιάς.

Η ομιλία του κ. Κριμιζή είναι ανοιχτή για όλο το κοινό.

Το 12ο ΠΣΕΑ διεξάγεται από τις 14 έως τις 16 Οκτωβρίου 2022 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρουσιάσεις εργασιών ερασιτεχνών αστρονόμων, κεντρικές ομιλίες επίσημων καλεσμένων, παρουσιάσεις δράσεων διάδοσης της Αστρονομίας, εκθέσεις αστροφωτογραφίας και ιδιοκατασκευών αστρονομικών οργάνων, workshop και άλλα.

Ως σύνεδροι μπορούν να παρακολουθήσουν το ΠΣΕΑ όλοι οι φίλοι της αστρονομίας ανά την Ελλάδα καθώς και το ευρύ κοινό. Εγγραφές συνέδρων και περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο του συνεδρίου: https://www.astrosynedrio.gr/

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ