Πάτρα – Αντιδημαρχία Διοίκησης και Οικονομικών: Πως μπορείτε να κάνετε αίτηση για εγγραφή Ετεροδημότη

Εκλογείς που ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους ως ετεροδημότες, χάνουν την ιδιότητα του ετεροδημότη εφόσον μεταδημοτεύσουν

Πάτρα - Αντιδημαρχία Διοίκησης και Οικονομικών: Πως μπορείτε να κάνετε αίτηση για εγγραφή Ετεροδημότη

Από την Αντιδημαρχία Διοίκησης και Οικονομικών (Διεύθυνση Εξυπηρέτησης Πολιτών) γίνονται γνωστά τα εξής, σε σχέση με τους ετεροδημότες:

Οι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για εγγραφή Ετεροδημότη στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Υπουργείου  Εσωτερικών: https://aitiseis.eterodimotes.gov.gr

Απαραίτητη προϋπόθεση για την χρήση της ηλεκτρονικής εφαρμογής και την υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης αποτελεί η κατοχή προσωπικού Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) από τον εκλογέα και των αντίστοιχων κωδικών που διαθέτει στην εφαρμογή «ΤaxisNet» της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.)

  • Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται και στους οικείους Δήμους και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.). Για την υποβολή της αίτησης στους οικείους Δήμους, οι εκλογείς πρέπει να απευθύνονται μόνο στον Δήμο που κατοικούν, ενώ στα Κ.Ε.Π. είναι δυνατό να απευθύνονται όλοι οι εκλογείς ανεξάρτητα από τον δήμο κατοικίας τους.
  • Αιτήσεις ετεροδημοτών που έχουν υποβληθεί πριν από τη λειτουργία της ηλεκτρονικής εφαρμογής θεωρούνται ενεργείς και εκφράζουν την πρόθεση του εκλογέα να ψηφίσει στον τόπο κατοικίας του.
  • Εκλογείς που ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους ως ετεροδημότες, χάνουν την ιδιότητα του ετεροδημότη εφόσον μεταδημοτεύσουν.
  • Εκλογείς που υποβάλλουν αιτήσεις εγγραφής σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών μετά την τελευταία πριν από τις εκλογές αναθεώρηση των εκλογικών καταλόγων δεν ψηφίζουν ως ετεροδημότες.

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Κορίνθου-Πατρών
Αίγιο: Αγιασμός για την έναρξη της σαιζόν στο ΚΑΠΗ
νερό
Αγρίνιο: Κατέληξε 59χρονος, θύμα τροχαίου στην Τουρλίδα