Πάτρα: Από Αύγουστο τα έργα για το φυσικό αέριο

Οι πρώτες συνδέσεις εκτιμάται πως θα ξεκινήσουν από επιχειρήσεις της Βιομηχανικής Περιοχής Πατρών.

Πάτρα: Από Αύγουστο τα έργα για το φυσικό αέριο

Για τον Αύγουστο φαίνεται πως μετατίθεται η έναρξη των έργων για το δίκτυο φυσικού αερίου στη Δυτική Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η χρονική μετάθεση έναρξης των εργασιών, γίνεται σε μια περίοδο όπου πολλοί θα λείπουν με θερινή άδεια ενώ επιχειρήσεις θα είναι κλειστές, έτσι δεν θα υπάρξει μεγάλη επιβάρυνση.

Σε κάθε περίπτωση, η πορεία του έργου θα εξελίσσεται ανάλογα με το καταγεγραμμένο ενδιαφέρον των εν δυνάμει συνδέσεων, με στόχο να έχει ολοκληρωθεί έως το 2023 και με την ελπίδα τα χρονοδιαγράμματα να μην επηρεαστούν από τις διεθνείς ενεργειακές εξελίξεις.

Οι πρώτες συνδέσεις εκτιμάται πως θα ξεκινήσουν από επιχειρήσεις της Βιομηχανικής Περιοχής Πατρών, όπου πρόκειται να κατασκευαστεί και η μονάδα επαναεριοποίησης του φυσικού αερίου, όπου θα μεταφέρεται σε πρώτη φάση το υγροποιημένο φυσικό αέριο LNG με ειδικά βυτιοφόρα από τις εγκαταστάσεις του ΔΕΣΦΑ στην Ρεβυθούσα.

Πρόκειται για ένα έργο που μέσω της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης με ποσό περίπου 22,5 εκ. ευρώ και προβλέπει την κατασκευή ενός δικτύου συνολικού μήκους 208 χλμ, που θα συνδέσει χιλιάδες οικιακούς, εμπορικούς και βιομηχανικούς χρήστες με το φυσικό αέριο στις τρεις μεγάλες πόλεις, δηλαδή την Πάτρα, το Αγρίνιο και τον Πύργο.

Συγκεκριμένα, βάσει του σχεδιασμού, προβλέπονται οι εξής συνδέσεις:

  • Για την πόλη της Πάτρας προβλέπεται η σύνδεση 5.747 οικιακών χρηστών αντί για 3.747 του παλαιού προγράμματος καθώς επίσης, 178 εμπορικών και 20 βιομηχανικών χρηστών.
  • Για την πόλη του Αγρινίου προβλέπεται η σύνδεση 2.824 οικιακών χρηστών αντί για 724, καθώς επίσης 232 εμπορικών και 3 βιομηχανικών χρηστών.
  • Για την πόλη του Πύργου προβλέπεται η σύνδεση 607 οικιακών χρηστών αντί για 347, καθώς επίσης 51 εμπορικών χρηστών.

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΑΠ: Μέχρι τις 24 Αυγούστου οι εγγραφές φοιτητών
ΠΑΣΟΚ: Τα φαβορί και οι ενδεχόμενοι - Απόψε κληρώνει για πολλούς υποψήφιους στο ψηφοδέλτιο Αχαΐας
Πέφτουν υπογραφές για το Χιονοδρομικό Καλαβρύτων - Τι νέο θα προταθεί
Πάτρα: Από φθινόπωρο υπόγειοι κάδοι στο Open Mall - Που βρίσκονται τα συστήματα του 2009