Πάτρα: Από χώρος “βιτρίνα”, έγινε αχούρι το Δασύλλιο

image 629310

Θλίψη και απογοήτευση έχει προκαλέσει η εγκατάλειψη του Δασυλλίου. Το τουριστικό περίπτερο βγαίνει σε δημοπρασία αύριο, αλλά με αυτή την εικόνα είναι αμφίβολο αν θα υπάρξουν προσφορές μεγαλύτερες από την τιμή εκκίνησης, καθώς θα απαιτηθεί σημαντικό κεφάλαιο για να γίνουν ξανά λειτουργικοί οι χώροι του.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ

Η κατάσταση που έχει περιέλθει το δημοτικό ακίνητο μέσα σε χρονικό διάστημα λίγων μηνών από τότε που το άφησε ο τελευταίος μισθωτής του προκάλεσε ευρύτατη συζήτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο προβληματισμός όσων μετείχαν στη συζήτηση ήταν επικεντρωμένος στην εγκατάλειψη που εμφανίζει και στην ευθύνη του ιδιοκτήτη του (δήμος).

ΕΥΘΥΝΕΣ

Ορισμένοι προκαταλαμβάνουν ως ενόχους τα μέλη κοινωνικών ομάδων που εμπορεύονται μεταλλικά αντικείμενα. Παρ΄ όλα αυτά, υπάρχουν ακόμα τζάμια σπασμένα, τοίχοι βαμμένοι με συνθήματα και ακαλαίσθητα γκράφιτι, σωροί σκουπιδιών. Για όλα αυτά οι ευθύνες είναι διάσπαρτες.

ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ

Μια πτυχή του ζητήματος που φαίνεται να έχει υποτιμήσει ο δήμος είναι ότι η καλή ή κακή κατάσταση που βρίσκεται το ακίνητο αφενός προσελκύει ή εξασθενίζει αντίστοιχα το ενδιαφέρον επενδυτή του κλάδου εστίασης, αφετέρου παίζει καθοριστικό ρόλο στο ύψος του τιμήματος.

ΦΥΛΑΞΗ

Η λογική λέει ότι αν ήθελε ο δήμος να διεκδικήσει την κατάθεση υψηλής προσφοράς θα είχε φροντίσει για την φύλαξή του και σε αντίθεση με άλλα δημοτικά ακίνητα που σκορπίζει κατηγορίες ότι εγκαταλείφθηκαν από προηγούμενες δημοτικές αρχές (π.χ. το Εργοστάσιο Τέχνης), σε αυτή την περίπτωση και σε άλλες κάνει σαν να μην βλέπει τις διαμαρτυρίες των πολιτών.

ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ

Η αυριανή δημοπρασία θα ξεκινήσει από το ποσό των χιλίων πεντακοσίων ευρώ (το μήνα).  Οι χώροι του περιλαμβάνουν:  υπόγειο εμβαδού 129,26 τ.μ., ισόγειο και WC  στον πρώτο όροφο 702,39 τ..,  χώρο ταράτσας με ημιυπαίθριο χώρο (κιόσκι) 606,05 τ.μ., περιβάλλοντα χώρο 1.682,11 τ.μ.

Ο Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Παρέμβαση στο θέμα του εγκαταλελειμμένου Δασυλλίου έκανε ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Πάτρα», Νίκος Νικολόπουλος. Σε ερώτηση που κατάθεσε κάνει λόγο για ανυπαρξία της δημοτικής Αρχής, την οποία κατηγορεί ότι απαξιώνει τον φυσικό πνεύμονα της πόλης και το τουριστικό περίπτερο.

ΑΔΥΝΑΜΙΑ

«Αλλοι δήμοι στην Ελλάδα, θα ζήλευαν και θα επιθυμούσαν να έχουν κάποιο ανάλογο φυσικό πνεύμονα στον τόπο τους» υποστηρίζει ο Ν. Νικολόπουλος και θεωρεί ως πιθανότητα να είναι εσκεμμένη η αδυναμία αξιοποίησης του ακινήτου, ως άλλοθι «με σκοπό την εκχώρηση σε Φίλο-ιδιωτικά συμφέροντα, όπως με το δημοτικό κυνοκομείο στο Δρέπανο».

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ζητάει να ενημερώσει η δημοτική Αρχή αν θα αποκατασταθούν οι ζημιές στο λεηλατημένο κτίριο του τουριστικού περιπτέρου, εάν υπάρχει εναλλακτικό σενάριο αξιοποίησης του χώρου στην περίπτωση που δεν εκδηλωθεί επιχειρηματικό ενδιαφέρον για να μισθωθεί, εάν θα  αποκατασταθεί η διάβαση πεζών και θα απομακρυνθούν τα πεσμένα και ξερά κλαδιά κ.ά.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

gamos
καντινες
ΓΙΑΤΡΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ