Πάτρα: Από τη Ρουμανία με αγάπη – Υπαίθρια καλλιτεχνική παράσταση με το λαϊκό σύνολο Timișul

Το Σάββατο 15 Ιουλίου στην Πλαζ της Αγυιάς.

Πάτρα

Υπαίθρια καλλιτεχνική παράσταση με το λαϊκό σύνολο «Timișul» από την Τιμισοάρα της Ρουμανίας, θα πραγματοποιηθεί στις 8.30 το βράδυ το Σάββατο 15 Ιουλίου στην πλαζ της Αγυιάς . Η παράσταση θα συμπέσει με την άφιξη του Sail Europe Around 2023 (SEA 2023) που είναι μια συναρπαστική περιπέτεια ιστιοπλοΐας, πολιτιστικής ανταλλαγής, περιβαλλοντικής έρευνας και αφήγησης, που πραγματοποιήται από το πλήρωμα του Circumeuropa.

Κατά τη διάρκεια της παράστασης στην Πάτρα, το Ensemble θα παρουσιάσει χορογραφικές σουίτες και ζωντανή μουσική από την περιοχή Μπανάτ καθώς και από άλλες μεγάλες εθνογραφικές περιοχές της Ρουμανίας. Οι επισκέπτες θα μπορούν να βιώσουν ένα μέρος της αστικής ιστορίας της Τιμισοάρα χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Spotlight Timișoara σε εξοπλισμό VR.

Πάτρα

Το “Timișul” Enseble είναι μια ιστορία για τη φιλία, την πίστη, την ομαδική εργασία και την άνευ όρων αφοσίωση. Εθνικά και διεθνώς αναγνωρισμένο. To σχήμα έχει αποσπάσει βραβεία και διακρίσεις σε φεστιβάλ και διαγωνισμούς στη Ρουμανία και σε όλο τον κόσμο.

Το SEA 2023 είναι η πρώτη αποστολή του πληρώματος Circumeuropa της Ρουμανίας, που αναχώρησε από την Τιμισοάρα τον Μάιο του 2023 και αναζήτησε λιμάνι σε περισσότερες από 20 πρώην και σημερινές πολιτιστικές πρωτεύουσες της Ευρώπης, – όπως η Πάτρα – για να προωθήσει την Τιμισοάρα η οποία φέτος μαζί με την Ελευσίνα και το Βέσπρεμ της Ουγγαρίας είναι πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Πάτρα

Το πλήρωμα αποτελείται από τον Cosmin Jitariuc, τηλεοπτικό δημοσιογράφο, τη βιολόγο Oana Gavriliuc, τον Valentin Bogdan, ιδιοκτήτη του σκάφους Gaia και τον Doru Creț, πρόεδρο του West Yacht Club. Η αποστολή είναι μια εκδήλωση-ομπρέλα, που προσφέρει ένα ειδικό πλαίσιο για πολιτιστικές ανταλλαγές με τις πόλεις στις οποίες θα φτάσει μέσω πολιτιστικών πρεσβευτών από την Τιμισοάρα.

Πάτρα

Οι εμπνευστές και οι εταίροι του SEA 2023/Circumeuropa ελπίζουν ότι το σχέδιό τους θα μεταφέρει την Τιμισοάρα στην Ευρώπη και την Ευρώπη στην Τιμισοάρα, προωθώντας τον πολιτισμό καθώς και την ιστιοπλοΐα και την προστασία του περιβάλλοντος, ως βιώσιμο δρόμο προς τα εμπρός. Το έργο είναι μέρος του Πολιτιστικού Προγράμματος TM2023 και συγχρηματοδοτείται από το Κέντρο Έργων της Τιμισοάρα μέσω κονδυλίων του Υπουργείου Πολιτισμού και του Σώματος Πολιτισμού του Δήμου Τιμισοάρα.