Πάτρα-Αποτεφρωτήριο: Ο κορονοϊός πάγωσε τον πλειστηριασμό

image 389441

Η πανδημία έχει φρενάρει τις εξελίξεις για την εξαγορά από τον Δήμο Πατρέων του ακινήτου που προορίζεται για κέντρο αποτέφρωσης νεκρών στο Βιοτεχνικό Πάρκο. Οι πλειστηριασμοί έχουν πάει χρονικά πίσω, κάτι που εν μέρει ευνοεί τον Δήμο που δεν θέλει να χάσει το οικόπεδο, αλλά τον καθυστερεί στα σχέδια που έχει κάνει για το μέλλον του.

Ζητήσαμε από τον πρόεδρο του ΒΙΟΠΑ (και του δημοτικού συμβουλίου, Πάνο Μελά, να μας ενημερώσει σχετικά με την υπόθεση. Μας εξήγησε ότι ο πλειστηριασμός του ακινήτου, λόγω παλιάς οφειλής του φορέα προς την εταιρεία που κατασκεύασε το ΒΙΟΠΑ, έχει αναβληθεί εξαιτίας του κορονοϊού και των περιοριστικών μέτρων. Το θετικό που είχε προκύψει για τον δήμο, όπως προέβλεπε η «Π», ήταν πως αποτελούσε το μοναδικό ενδιαφερόμενο για το οικόπεδο. Κάτι που είναι λογικό, αφού στην επίμαχη έκταση το μόνο που επιτρέπεται πολεοδομικά να γίνει είναι το αποτεφρωτήριο. Η μόνη περίπτωση που υπάρχει να εμφανιστεί και άλλος ενδιαφερόμενος, πλην του Δήμου, είναι από ιδιώτη που θέλει να ιδρύσει και να λειτουργήσει ιδιωτικό κέντρο αποτέφρωσης νεκρών.

Ο Δήμος θα επιμείνει, όπως μας εξήγησε ο Π. Μελάς, για να περάσει το ακίνητο στην ιδιοκτησία του δήμου, πληρώνοντας το ανάλογο τίμημα. Με αυτό τον τρόπο θα γλιτώσει ο φορέας του ΒΙΟΠΑ από τον έναν εκ των δύο οικονομικών πονοκεφάλων που αντιμετωπίζει, δηλαδή από το χρέος του έναντι της εταιρείας που κατασκεύασε το πάρκο.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ