Πάτρα – Αποθήκες ΑΣΟ: Δεν ανησυχούν στο Δήμο για την ανάπλαση

Η καθυστέρηση στην πληρωμή του εργολάβου έφερε αντίδραση διασφάλισης των συμφερόντων του. Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για την ανάπλαση στις πρώην σταφιδαποθήκες.

ΠΑΤΡΑ

Ξετυλίγεται σιγά σιγά το κουβάρι των όσων συμβαίνουν γύρω από την ανάπλαση των εγκαταστάσεων των πρώην σταφιδαποθηκών του ΑΣΟ.
Χθες η «Π» αποκάλυψε έγγραφο που ανέφερε ότι η ανάδοχος εταιρεία του έργου «Τρίαινα» ζήτησε στις 7 Νοεμβρίου να διακοπούν οι εργασίες καθώς δεν έχει τακτοποιηθεί ο πρώτος λογαριασμός του έργου. Στις 18 Νοεμβρίου αναρτήθηκε στη Διαύγεια πως οι υπηρεσίες του Δήμου αποδέχονται το περιεχόμενο της ειδικής δήλωσης Διακοπής Εργασιών που υπέβαλε η ανάδοχος εταιρεία, λόγω καθυστέρησης πληρωμής του 1ου εγκεκριμένου λογαριασμού του έργου.

Η ανάρτηση του συγκεκριμένου εγγράφου στη Διαύγεια προκάλεσε μια σειρά φημών και διαδόσεων στην πόλη σχετικά με το μέλλον του έργου, με τους πιο απαισιόδοξους να εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη ουσιαστικά σήμαινε το τέλος των εργασιών.

Η «Π» προχθές προσπάθησε να αναζητήσει απαντήσεις από την πλευρά της δημοτικής αρχής, αλλά για λόγους ανωτέρας βίας δεν κατέστη εφικτό. Για σήμερα όμως, δόθηκαν απαντήσεις και το ρεπορτάζ αναφέρει ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για την ανάπλαση.

Αρχικά, όπως επισημάνθηκε στην «Π», ο εργολάβος δεν εγκατέλειψε το έργο. Υπήρξε μια καθυστέρηση στην πληρωμή του 1ου λογαριασμού από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης που πληρώνει το έργο. Ο εργολάβος με τη σειρά του, για να διασφαλίσει τη θέση του και τα συμφέροντά του, προχώρησε στη συγκεκριμένη κίνηση ώστε να είναι καλυμμένος. Για να κάνει μάλιστα αυτή την κίνηση, είχε αφήσει να περάσει ένα δίμηνο.

Το έργο, λοιπόν, δεν χάθηκε και θα συνεχιστεί, ενώ σημειώνουμε πως δεν φέρει ευθύνη η δημοτική αρχή με βάση το ρεπορτάζ για την καθυστέρηση στην πληρωμή.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 7.900.000 ευρώ και αντικείμενό του είναι η μετατροπή και διαμόρφωση των εγκαταστάσεων του ΑΣΟ σε πολυχώρο, με δυνατότητα να φιλοξενεί δραστηριότητες θεατρικές, εκθεσιακές, αθλητικές, δεξιώσεων και εστίασης.

Στόχος είναι το κτίριο να διαρθρωθεί σε τρεις αυτοτελείς λειτουργικές ενότητες που περιλαμβάνουν: Χώρο θεατρικών εκδηλώσεων, χώρους εκθέσεων και χώρους ψυχαγωγίας.

 

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΑΤΡΑ
ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ
ΠΑΤΡΑ
ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ