Πάτρα – Αραχωβίτικα: Πώς θα μεταμορφωθεί το «Alexander Bay» – Στέλεχος της «Μπλε Κέδρος» μίλησε στην «Π»

Στέλεχος της «Μπλε Κέδρος» μίλησε στην «Π» για το πότε θα είναι έτοιμη η Εταιρεία να γνωστοποιήσει τα πλήρη πλάνα της.

Πάτρα - Αραχωβίτικα: Πώς θα μεταμορφωθεί το «Alexander Bay» - Στέλεχος της «Μπλε Κέδρος» μίλησε στην «Π»

Τον επόμενο μήνα, ή το αργότερο αρχές Οκτωβρίου, η «Μπλε Κέδρος» θα είναι σε θέση ν’ ανοίξει τα χαρτιά της για το τι ακριβώς σκοπεύει να φτιάξει στο πρώην «Alexander Bay» στα Αραχωβίτικα.

Οι δικές μας πληροφορίες, τις οποίες επιβεβαίωσε έμμεσα, «ξώφαλτσα», στέλεχος της Εταιρείας, λένε πως το πρώην «Alexander Bay» θα μετατραπεί, όχι απλώς σε ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα, αλλά ταυτόχρονα και σε έναν πρότυπο οικισμό με παραθεριστικές κατοικίες!
Η «Π» δίνει σήμερα συνέχεια στο θέμα. Το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Σωτήρη Παπανδρέου πριν από 20 μέρες, αποκάλυψε ότι η Εταιρεία διαχείρισης ακινήτων «Μπλε Κέδρος» των αδερφών Παύλου και Μιχάλη Ευμορφίδη, γνωστών από την εταιρεία στρωμάτων και προϊόντων ύπνου, Coco-Mat, απέκτησε το εγκαταλειμμένο ξενοδοχείο «Alexander Bay» στα Αραχωβίτικα.

Σήμερα περνάμε στο «δεύτερο πιάτο» του μενού! Γιατί η «Μπλε Κέδρος» μαγειρεύει, όπως προκύπτει, κάτι πολύ ιδιαίτερο στα Αραχωβίτικα!
Η «Π» χτύπησε την πόρτα της εταιρείας και ζήτησε λεπτομέρειες για τα σχέδια και πλάνα της για το «Alexander Bay» στα Αραχωβίτικα. Τι έχει κατά νου να φτιάξει; Ξενοδοχειακό συγκρότημα ή μήπως και κάτι περισσότερο; Πότε σκοπεύει να βάλει μπρος; Και το κυριότερο: Γιατί επέλεξε τη συγκεκριμένη περιοχή;

Επικοινωνήσαμε με την Μαριάνθη Στάμου, διευθύντρια Διαχείρισης Χαρτοφυλακίου και Επενδύσεων της Εταιρείας. Τελικά, το στέλεχος της Εταιρείας Χάρης Μικρός ανέλαβε να μας δώσει τις πρώτες διευκρινιστικές πληροφορίες για το θέμα.
Εξ αρχής, ο κ. Μικρός εξήγησε ότι οι άνθρωποι που «τρέχουν» το συγκεκριμένο πρότζεκτ βρίσκονται επί ποδός τον τελευταίο καιρό, ερευνούν, ρωτούν, σχεδιάζουν, αλλά ακόμα δεν είναι σε θέση να καταθέσουν ολοκληρωμένη πρόταση.

Κάποιες από τις επισημάνσεις του:

-«Το συγκεκριμένο ακίνητο είχε κατασκευαστεί το 1971 και είχε επιχειρηθεί, όπως μάθαμε, να γίνει μια ανακαίνιση το 1989, αλλά ο άνθρωπος που την ξεκίνησε έφυγε από τη ζωή και έμειναν όλα στον αέρα.

Οπότε εμείς στην παρούσα φάση είμαστε στη διαδικασία διερεύνησης και αποτύπωσης του ακινήτου από κάθε πλευρά. Αρα είναι εξαιρετικά πρόωρο να κάνουμε, άμεσα, οποιαδήποτε σαφή και ξεκάθαρη τοποθέτηση για το τι ακριβώς σκεφτόμαστε για το ακίνητο».

-«Επειδή με ρωτάτε, ναι, μιλάμε και για ξενοδοχειακό συγκρότημα. Αυτό είναι το σίγουρο. Τι άλλη εγκατάσταση, ενδεχομένως, μπορεί να φτιαχτεί στο χώρο, δεν είμαστε ακόμα σε θέση, όπως σας εξήγησα, να το πούμε. Το μίνιμουμ, πάντως, είναι ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα. Αλλά μάλλον όχι μόνο αυτό».

-«Το ακίνητο, όπως μάθαμε από μια πρώτη πληροφόρηση, έχει κτίσματα εκτάσεως από 5.300 έως 6.000 τετραγωνικά μέτρα. Αλλά τώρα που μιλάμε δεν γνωρίζουμε ούτε ακριβώς πόσα είναι, αλλά ούτε και πόσα χτίζει. Γι’ αυτό με ακούτε τόσο συγκρατημένο».

-«Θεωρούμε ότι είναι για την Εταιρεία μας μια εξαιρετική επένδυση, και ως σημείο και ως περιοχή. Συνολικά, από άποψη φυσικού κάλλους της ευρύτερης περιοχής. Εχουμε πολύ καλές σκέψεις για την περιοχή γενικότερα. Πιστεύουμε ότι μπορούν να γίνουν ωραία πράγματα και θα το επιδιώξουμε».

-«Πιστεύω ότι μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα είμαστε έτοιμοι για ένα χρονοδιάγραμμα, για το τι σκοπεύουμε να κάνουμε. Και μέχρι το τέλος του χρόνου το αργότερο, θα έχουν ληφθεί από την Εταιρεία μας και οι τελικές αποφάσεις».

Με 1,8 «χτύπησε» το ακίνητο η Εταιρεία

Η απόκτηση του «Alexander Bay» από την Εταιρεία «Μπλε Κέδρος» έγινε έναντι τιμήματος 1,8 εκατ. ευρώ σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό.

Το ακίνητο ανήκε σε εταιρεία του Κώστα Αντζουλάτου και είχε κατασχεθεί εδώ και πολύ καιρό. Η εκποίησή του έγινε από την εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων CEPAL, για ληξιπρόθεσμη οφειλή ύψους 150.000 ευρώ, που αποτελεί μέρος επιδικασθέντος κεφαλαίου, ενώ βαρύνεται και με υποθήκες συνολικού ύψους άνω των 3 εκατ. ευρώ σε τράπεζα, στην Α΄ΔΟΥ Πατρών και στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ.

Το ακίνητο βρίσκεται εντός του οικισμού Αραχωβιτίκων και είναι συνολικής επιφάνειας 21.625 τ.μ. με κτιριακό συγκρότημα εμβαδού 5.373 τμ. Λειτουργούσε ως ξενοδοχείο Β’ Κατηγορίας. Είναι, επί της ουσίας, ένα εγκαταλελειμμένο ξενοδοχειακό συγκρότημα με ημιτελή κτίρια, που λειτούργησε για μια περίοδο λίγων χρόνων.

«Ενα μεγάλο τουριστικό πρότζεκτ μικτής χρήσης»

Ο Μιχάλης Ευμορφίδης, εκ των βασικών μετόχων της «Μπλε Κέδρος» (διατηρεί στην εταιρεία ποσοστό της τάξεως του 37,5%, όσο και ο αδελφός του, Παύλος), σε πρόσφατη κουβέντα του σε επιχειρηματικούς κύκλους, έλεγε: «Το θέλαμε πολύ το συγκεκριμένο ακίνητο και γι’ αυτό χτυπήσαμε υψηλά στην τιμή και το αποκτήσαμε. Στην υπάρχουσα έκταση 21 στρεμμάτων μπορούν να γίνουν πολλά. Και έχουμε μεγάλα σχέδια. Η πρώτη εικόνα που έχουμε είναι ότι εντός της έκτασης του ακινήτου υπάρχουν 30 διαφορετικά κτίρια και ο σκελετός τους μάλλον είναι σε καλή κατάσταση. Η αρχική σκέψη μας είναι να υλοποιήσουμε ένα αρκετά μεγάλο τουριστικό πρότζεκτ μικτής χρήσης, που θα περιλαμβάνει δημιουργία ξενοδοχείου και παραθεριστικών κατοικιών».

* Η εταιρεία διαχείρισης ακινήτων, Μπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ, των αδελφών Παύλου και Μιχάλη Ευμορφίδη, μπήκε πριν από λίγο καιρό στο Χρηματιστήριο.

Είναι σε εξέλιξη η διαδικασία αύξησης μετοχικού κεφαλαίου από την οποία θα αντληθούν 16,8 εκατ. ευρώ.

Η οικογένεια Ευμορφίδη ξεκίνησε την επιχειρηματική δραστηριότητα το 1989 με την Coco-Mat. Το 2014 πραγματοποιήθηκε απόσχιση του κτηματικού κλάδου της Coco-Mat και δημιουργήθηκε η Μπλε Κέδρος.

Το ακριβότερο και μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας είναι το ξενοδοχείο Coco-Mat της οδού Φαλήρου με τιμή αποτίμησης 25 εκατ. ευρώ και αμέσως μετά ακολουθεί το Coco-Mat Hotel Athens με αξία αποτίμησης 14 εκατ. ευρώ, επί της οδού Πατριάρχου Ιωακείμ στο Κολωνάκι.
Οι επενδύσεις που τρέχουν, εκτός από το ακίνητο στα Αραχωβίτικα, αφορούν σε δύο νέα τουριστικά project: στο Κουκάκι, με ένα νέο Coco-Mat Hotel, και στη Μονεμβασιά, με τη δημιουργία ενός πρότυπου οικισμού και ενός ξενοδοχείου πέντε αστέρων.

Πιο συγκεκριμένα, επίκειται μία νέα επένδυση σε ξενοδοχείο επί της οδού Φαλήρου 22 -το απέκτησε μέσω πλειστηριασμού- με 117 δωμάτια. Θα είναι τεσσάρων αστέρων, το οποίο σήμερα έχει χρήση γκαράζ και αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο οικόπεδο νότια της Ακρόπολης.
Το επόμενο project προς υλοποίηση βρίσκεται στη Μονεμβασιά, από όπου είναι η καταγωγή της οικογένειας Ευμορφίδη. Πρόκειται για ένα project μεικτής χρήσης με 59 κατοικίες, καθώς και ένα πεντάστερο ξενοδοχείο με 33 σουίτες. Οι κατοικίες θα έχουν συνολική δομημένη επιφάνεια 10.000 τ.μ. και το ξενοδοχείο θα έχει επιφάνεια 1.700 τ.μ.

Τα σπίτια αυτά θα αποτελέσουν έναν πρότυπο οικισμό με 14 γειτονιές και φιλοδοξία να έχει μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα. Αναμένεται η ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης έως και τις αρχές του φθινοπώρου.
Χ.Β.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πάτρα: Άνδρας κατηγορείται ότι χτύπησε γυναίκα στην οδό Πέντε Πηγαδίων 
Λεχαινά: Φωτιά σε αγροτοδασική έκταση και στην Αγ. Μαύρα
Πάτρα - Πανεπιστήμιο: Πολιτικοί μηχανικοί επέστρεψαν στα έδρανα μετά από 40 χρόνια
Αχαΐα – Τραγωδία στη Βαλμαντούρα: Η Θεώνη Παντελή είναι η 59χρονη που καταπλακώθηκε από τρακτέρ