Πάτρα – Άσυλο Ανιάτων: Έβαλαν καθαρίστρια να πληρώσει ραγισμένο τζάμι! ΦΩΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

Νέο επεισόδιο στο Άσυλο Ανιάτων Πάτρας. Έβαλαν εργαζόμενη να πληρώσει από το μισθό της ζημιά που έγινε κατά λάθος.

Πάτρα - Άσυλο Ανιάτων: Έβαλαν καθαρίστρια να πληρώσει ραγισμένο τζάμι! ΦΩΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

Ακούγεται απίστευτο κι όμως συνέβη στο Άσυλο Ανιάτων της Πάτρας, με πρωταγωνίστρια μία καθαρίστρια, η οποία υποχρεώθηκε να πληρώσει 167 ευρώ επειδή κατά τη διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων της…ράγισε ένα τζάμι!

Η διοίκηση έκοψε διπλότυπο και η γυναίκα του μεροκάκατου, που λαμβάνει μικρό μισθό, πλήρωσε όλο το ποσό για κάτι που συνέβη εν ώρα εργασίας και σίγουρα άθελά της.

Πάτρα - Άσυλο Ανιάτων: Έβαλαν καθαρίστρια να πληρώσει ραγισμένο τζάμι! ΦΩΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

Ιδού και το αποδεικτικό για τα λεφτά που κρατήθηκαν από την καθαρίστρια

Αμεση ήταν η αντίδραση των συνδικαλιστών, με τον πρόεδρο των εργαζομένων, Θεόδωρο Παπαγεωργόπουλο να καταγγέλλει «ανάλγητη και ανερυθρίαστη εργοδοτική συμπεριφορά της διοίκησης, η οποία αποφάσισε να παρακρατήσει από μια φτωχή εργαζόμενη του μόχθου το 1/4 σχεδόν της μισθοδοσίας της, επειδή είχε την ατυχία να σπάσει – κατά λάθος – έναν υαλοπίνακα».

Και σχολιάζει, σχετικά: «Η εκδικητική διοίκηση δεν γνωρίζει, φαίνεται, ότι η ζημιά που μπορεί να προκληθεί χωρίς δόλο από τον εργαζόμενο δεν αποζημιώνεται. Μάλιστα, τη συγκεκριμένη ζημιά φρόντισαν οι ίδιοι να την αποκαταστήσουν με απευθείας ανάθεση (!), δίχως να δώσουν καν στην εργαζόμενη τη δυνατότητα να αναζητήσει την οικονομικότερη προσφορά. Κι όπως λέει ο σοφός λαός έκανε μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα»!

Ο Θ. Παπαγεωργόπουλος μιλώντας στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» τονίζει: «Η διοίκηση του Ασύλου Ανιάτων, με το φιλάνθρωπο προσωπείο και τα πολλά εκατομμύρια ευρώ διαχείρισης, εξαντλεί την αυστηρότητά της σε μια καθαρίστρια της καθημερινής βιοπάλης. Για τις εκατοντάδες αδήλωτες υπερβάσεις των καθηκόντων της, ώστε να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του ιδρύματος, η διοίκηση ούτε κουβέντα όμως. Οι παραστάσεις τυπικότητας εξαντλούνται αποκλειστικά και μόνο στα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις του προσωπικού. Καλούμε τη διοίκηση του ιδρύματος Ασύλου Ανιάτων να ανακαλέσει άμεσα την ανάλγητη απόφαση της και να επιστρέψει τα χρήματα από το ως άνω ατύχημα από τη συναδέλφισσά μας. Σε διαφορετική περίπτωση δηλώνουμε ότι βρισκόμαστε στο πλευρό της και θα υπερασπιστούμε με κάθε νόμιμο τρόπο τα δικαιώματα της»!

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments