Πάτρα: Μπαίνει πελάτης και ανοίγουμε σαμπάνια

Πάτρα: Μπαίνει πελάτης και ανοίγουμε σαμπάνια

Μικρό καλάθι κρατούν οι ξενοδόχοι της Αχαΐας, για την φετινή τουριστική σεζόν του καλοκαιριού, μετά τις εξαγγελίες του υπουργού Χάρη Θεοχάρη, για άνοιγμα στις 14 Μαΐου.

Ο κλάδος φοβάται πιθανά πισωγυρίσματα, καθώς το κύμα της πανδημίας δεν έχει δείξει ακόμα σημάδια υποχώρησης, ενώ οι βασικές αγορές της Αγγλίας, Γερμανίας και Ιταλίας, ακόμα παραμένουν σε κατάσταση συναγερμού.

Προς το παρόν, τα ξενοδοχεία της Αχαΐας είναι σε κατάσταση «ζόμπι» με το 90% των επιχειρήσεων να βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας, όχι λόγω κρατικής εντολής, αλλά, επειδή δεν έχουν πελάτες για να συντηρηθούν.

«Συνήθως έχουμε 8 – 10 πελάτες, ενώ αν φτάσουμε τους 15 ανοίγουμε σαμπάνιες», είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Πάτρας Ηλίας Μεντζελόπουλος, θέλοντας να διασκεδάσει την τραγική κατάσταση του κλάδου, που αποτυπώθηκε ξεκάθαρα στα ετήσια αποτελέσματα της ΕΛΣΤΑΤ, με μια πτώση του τζίρου γύρω στο 70% για τις επιχειρήσεις της Αχαΐας.

Την ίδια στιγμή, το προσχέδιο του υγειονομικού πρωτοκόλλου που πρέπει να εφαρμόσει κάθε ξενοδοχείο, όταν ανοίξουν στα μέσα Μαϊου, φέρνει κάποιες θετικές αλλαγές, αλλά, προκαλεί και προβληματισμούς, καθώς σε μια παράγραφο, προβλέπεται η απαγόρευση εισόδου στο κατάλυμα σε μη διαμένοντες, με εξαίρεση το προσωπικό.

Μια τέτοια εξέλιξη θα προκαλέσει πρόβλημα στα καταλύματα που διοργανώνουν τελετές, όσο και σε αυτούς που έχουν προγραμματίσει γάμους και βαπτίσεις, για τις οποίες έχουν προκαταβάλει  χρήματα.  

Ακόμα, τι θα γίνει με τους εξωτερικούς πελάτες των εστιατορίων και των bar των ξενοδοχείων; Τι θα γίνει με τους εξωτερικούς πελάτες για τις υπηρεσίες επί της παραλίας; Τι μέλλει γενέσθαι με τις υπηρεσίες των spa;

Να σημειωθεί ότι και στα περσινά πρωτόκολλα, αρχικά υπήρχε αυτή η πρόβλεψη, η οποία όμως άλλαξε με απαγόρευση εισόδου στα δωμάτια, σε μη διαμένοντες, κάτι το οποίο εκτιμάται πως θα επαναληφθεί και φέτος.

(Από την σημερινή έκδοση της εφημερίδας “Πελοπόννησος”)

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ