Πάτρα: Μπαίνουν εθελοντές στο Έλος Αγυιάς

Ολοκλήρωση εργασιών Πρασίνου στο Έλος της Αγυιάς

Πάτρα, 'Ελος, Αγυιάς

Γιορτή οργάνωσε στο Πλατανόδασος η οικεία Ομάδα Εθελοντών και συμμετείχαν από τη δημοτική αρχή, ο αντιδήμαρχος Τάκης Πετρόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Ασπράγκαθος, Παύλος Σκούρας και Γιώργος Μαγιάκης, καθώς και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ρίου Νίκος Κορωναίος.

Νωρίτερα, ως αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου ο Τ. Πετρόπουλος, με τον συντονιστή Εθελοντικών Ομάδων Πρασίνου Δημήτρη Σουγλέρη, επισκέφτηκαν το Ελος της Αγυιάς, αφού ολοκληρώθηκε η α’ φάση των εργασιών, με το αποτέλεσμα εντυπωσιακό, καθώς αναδείχθηκε η ομορφιά της πλούσιας άγριας χλωρίδας.

Την ερχόμενη εβδομάδα, οι κ.κ. Πετρόπουλος και Σουγλέρης θα επισκεφτούν -μαζί με τον δημοτικό σύμβουλο και υπεύθυνο του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων, Γιώργο Μαγιάκη- τη νότια πλευρά του Ελους, προκειμένου να διευθετηθεί η διαχείριση του πρασίνου με όρους ασφαλείας, για το οικοσύστημα του μοναδικού Υγροβιότοπου και των περιοίκων.

Πάτρα, 'Ελος, ΑγυιάςΗ β’ φάση των εργασιών αφορά στον καλαμιώνα κατά μήκος και των δύο πλευρών της πεζογέφυρας, με στόχο να διευκολυνθεί η παρατήρηση της άγριας πανίδας από ντόπιους και ξένους επισκέπτες.

Με στόχο τη συνεχή βελτίωση της διαχείρισης του αστικού και περιαστικού πρασίνου, πρόκειται (άμεσα) να πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη, με τη συμμετοχή επιστημονικού στελεχιακού δυναμικού του Δήμου, εθελοντές γεωπόνους, περιβαλλοντολόγους, δασολόγους, πανεπιστημιακούς και φορείς της ευρύτερης περιοχής, για τη συγκρότηση μικτής Εθελοντικής Ομάδας του Ελους της Αγυιάς, παρόμοια με αυτή του Πλατανόδασους.

Παράλληλα, με συντονισμένες ενέργειες της δημοτικής αρχής, απομακρύνθηκε από το Ελος η άστεγη που διέμενε εκεί.

 

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ