Πάτρα – Μπούρας: “Αγαπητοί φοιτητές κάντε το εμβόλιο”

Ο πρύτανης Χρήστος Μπούρας κατέθεσε στη χθεσινή Σύνοδο των Πρυτάνεων πρόταση να απευθυνθεί κοινό κάλεσμα προς τον φοιτητικό πληθυσμό της χώρας να κάνει το εμβόλιο.

mpouras

Με στόχο να μείνουν τα πανεπιστήμια ανοιχτά και να γίνεται διά ζώσης μάθημα, η Σύνοδος των πρυτάνεων απευθύνει κάλεσμα στους φοιτητές να εμβολιαστούν.

Η πρωτοβουλία ανήκει στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Ο πρύτανης Χρήστος Μπούρας κατέθεσε στη χθεσινή Σύνοδο των Πρυτάνεων πρόταση να απευθυνθεί κοινό κάλεσμα προς τον φοιτητικό πληθυσμό της χώρας. Κάτι που είχε κάνει ο ίδιος νωρίτερα για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου μας.

«Πήρα τη σχετική πρωτοβουλία στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνουμε όλοι μας να παραμείνει το Πανεπιστήμιο ανοικτό. Από τη στιγμή που άνοιξε η πλατφόρμα εμβολιασμού για τις ηλικίες άνω των 18 ετών, οι φοιτητές μας θα πρέπει να το εκμεταλλευτούν ώστε να προστατευτούν πρωτίστως οι ίδιοι, οι οικογένειές τους και ακολούθως η πανεπιστημιακή διδασκαλία» μας επισήμανε ο κ. Μπούρας και πρόσθεσε:

«Κατέθεσα σχετική πρόταση στη χθεσινή Σύνοδο των Πρυτάνεων της χώρας και η οποία έγινε αποδεκτή. Έτσι μέσω κοινής πρόσκλησης θα καλέσουμε τους φοιτητές μας να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα που τους δίνεται για το καλό όλων μας».

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ
Σε ότι αφορά το μήνυμα του κ. Μπούρα μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τα εξής: «Κατά την περίοδο της εξάπλωσης του κορονοϊού, όπως συμβαίνει με κάθε πρωτόγνωρη κατάσταση που αφορά όλους τους ανθρώπους σε όλα τα γεωγραφικά μήκη και πλάτη της γης, κάποιες έννοιες αναδύθηκαν, επαναπροσδιορίστηκαν και επιβλήθηκαν στον δημόσιο λόγο αποκτώντας κομβικό ρόλο όχι μόνον σε συλλογικό αλλά και σε ατομικό επίπεδο. Πρώτες στην τάξη της κοινωνικής κλίμακας, αλλά και της προσωπικής ηθικής αναδύθηκαν οι έννοιες της αλληλεγγύης και της κοινωνικής ευθύνης. Σε κάθε πολίτη αναλογούν ακέραιες οι δύο παραπάνω έννοιες, που αντιστοιχούν σε ποικίλες πρακτικές άμεσα και εύκολα εφαρμόσιμες από τον καθένα.

Ποια είναι η πρακτική που αναλογεί στους νέους ανθρώπους ιδίως αυτήν την περίοδο; Να συμβάλλουν μέσω του εμβολιασμού τους στην προστασία της κοινωνίας και ιδίως των ευπαθών ομάδων από την εξάπλωση της πανδημίας.

Οι νέοι άνθρωποι είναι η κοινωνική ομάδα με τη μεγαλύτερη κινητικότητα, ιδίως το καλοκαίρι και ύστερα από μια μακρά περίοδο εγκλεισμού και απομόνωσης. Επομένως, ο κίνδυνος προσβολής από τον ιό είναι μεγαλύτερος αυτήν την περίοδο.

Επιπλέον, οι μεταλλάξεις του ιού δείχνουν πως μπορεί να προσβάλει ακόμη και μικρές ηλικίες. Ο εμβολιασμός των νέων θα ενδυναμώσει σημαντικά την αλυσίδα προστασίας που χρειάζεται ο πληθυσμός για να αποκτήσει ανοσία. Οι φοιτητές είναι η κατεξοχήν ομάδα των νέων, που έχει ταχθεί να υπηρετήσει την επιστήμη, την πρόοδο, τον πολιτισμό. Επομένως, αγαπητές φοιτήτριες και αγαπητοί φοιτητές, δείξτε έμπρακτα την αλληλεγγύη σας προς τις οικογένειές σας και το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που σας χαρακτηρίζει, επιλέγοντας να αυτοπροστατευθείτε μέσω του εμβολιασμού, συμβάλλοντας, παράλληλα, στην προστασία του κοινωνικού συνόλου».

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

krousmata1
21587d35f9af9cdd06c97da7c6228fed L
collage 51 e1627202401363
santor 0037