Πάτρα: Χάνονται έως 500 θέσεις εργασίας, το θέμα με τα τραπεζοκαθίσματα φέρνει μοιραία και απολύσεις

Η απόσυρση τραπεζοκαθισμάτων στο κέντρο της Πάτρας μειώνει και το προσωπικό

Πάτρα

Το θέμα της ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων από τα καταστήματα εστίασης στους πεζόδρομους της Πάτρας δεν αποτελεί απλά και μόνο μια διαφωνία ανάμεσα στη δημοτική αρχή και τον Σωματείο Καταστηματαρχών Εστίασης Αναψυχής Αχαΐας.

Είναι κάτι πολύ-πολύ περισσότερο. Κι αυτό γιατί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα έχει επιφέρει πολύ πιο σοβαρές επιπτώσεις από αυτές που θα περίμενε κανείς, τόσο στην εύρυθμη λειτουργία των καταστημάτων, όσο -κυρίως- και στην απασχόληση προσωπικού.

Ναι-ναι, καλά διαβάσατε, καθώς οι αριθμοί σε αυτό το πρώτο διάστημα που είναι σε ισχύ η συγκεκριμένη απόφαση, είναι σοκαριστικοί.

Πάτρα

Τάσος Γιατράς

Οπως ανέφερε στην «Πελοπόννησο», ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Τάσος Γιατράς: «Τα καταστήματα υποχρεώνονται, παρότι δεν το θέλουν, να προχωρήσουν μοιραία σε δύσκολες αποφάσεις που έχουν να κάνουν με τη μείωση του προσωπικού». Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ έγινε ακόμη πιο συγκεκριμένος στην «Π», μιλώντας με στοιχεία και αριθμούς: «Σε μια αναλογία 200-250 περίπου αδειοδοτημένων καταστημάτων που τους μειώνουν τον χώρο, οι απώλειες θα είναι από ένα έως και τρία άτομα σε κάθε κατάστημα. Ο λόγος για μειώσεις και στην κουζίνα και στο σέρβις και στο μπαρ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Με βάση αυτούς τους πρώτους πρόχειρους υπολογισμούς κι εκτιμήσεις, χάνονται από 300 έως και 500 θέσεις εργασίας, αριθμοί που είναι τρομακτικοί και δείχνουν ότι τα μέτρα πρέπει να αναθεωρηθούν».

Παράλληλα, κύκλοι του ΣΚΕΑΝΑ έκαναν και μια ακόμη αποκάλυψη στην «Π»: Οτι αρκετοί καταστηματάρχες εστίασης, οι οποίοι πλήττονται από τη ρύθμιση για τα τραπεζοκαθίσματα, έχουν πάρει την απόφαση να κλείσουν τα καταστήματά τους κατά τη διάρκεια του Ιουλίου και να τα ανοίξουν και πάλι τον Αύγουστο με την έλευση των φοιτητών. Αν επιβεβαιωθεί αυτή η πληροφορία, τότε καταλαβαίνει κανείς πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα.