Πάτρα- ΔΕΥΑΠ: Δεν πάει ο φάκελος στην Αρχή Διαφάνειας…

image 625866

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στην ΔΕΥΑΠ. Εργαζόμενη πήρε πίσω όσα περιέγραφε σε καταγγελία της για εργασίες συντήρησης του δικτύου αποχέτευσης. Η διοίκηση «άδειασε» για δεύτερη φορά τον γενικό διευθυντή της δημοτικής επιχείρησης που συνέταξε πόρισμα για την υπόθεση και αποφάσισε να μην εφαρμόσει προηγούμενη απόφαση του συμβουλίου για παραπομπή του θέματος στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ…

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΠ δεν ήλθε έγγραφη εισήγηση της διοίκησης, αλλά του συλλόγου των εργαζομένων. Ακολούθησαν προφορικές εξηγήσεις της διοίκησης ότι το ζήτημα διευθετήθηκε… εσωτερικά. Ωστόσο, η ΔΕΥΑΠ ήταν που είχε δώσει (τέλη Οκτωβρίου ’20) «έγγραφη εντολή στον Γενικό Διευθυντή της Επιχείρησης να προχωρήσει άμεσα σε εξέταση για την διερεύνηση σε βάθος και την διαλεύκανση όλων των αναφερομένων στα έγγραφα, να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία και την διασφάλιση των συμφερόντων της ΔΕΥΑΠ».

«ΑΔΕΙΣΜΑ»

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η γενική διεύθυνση της ΔΕΥΑΠ παρέδωσε το πόρισμα στην διοίκηση, η οποία την «άδειασε» πανηγυρικά, ανακοινώνοντας ότι «δεν έδινε απαντήσεις σε κύρια και βασικά ζητήματα που έχουν ανακύψει με τις αναφορές» και αποφάσισε να το προωθήσει στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Χθες, «άδειασε» ξανά τη γενική διεύθυνση αποφασίζοντας να μην προωθήσει το πόρισμα στην Αρχή…

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Έντονη ήταν η αντίδραση των μελών διοικητικού συμβουλίου Χαράλαμπου Στανίτσα (δημοτικού σύμβουλου του σπιράλ) και Γιώργου Ζησιμάτου (εκπροσώπου της παράταξης Παπαδημάτου). «Στείλτε την υπόθεση, όπως είχαμε αποφασίσει ομόφωνα, στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Να το φέρετε μετά και να μας το τρίψετε στα μούτρα. Γιατί φοβάστε;» αναρωτήθηκε ο Χ. Στανίτσας. Υποστήριξε ότι η δημοτική αρχή έπεσε σε αντιφάσεις και προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τα έγγραφα των εργαζομένων. Αναφέρθηκε και στον ρόλο των υπηρεσιακών στελεχών ως ελεγκτές για όσα έγιναν καλώς ή κακώς. Ρόλο για τον οποίο λαμβάνουν επίδομα θέσης ευθύνης, πιστοποιώντας στα μέλη του ΔΣ της δημοτικής επιχείρησης ότι τα έργα εκτελούνται όπως πρέπει και με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.

ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ

«Αν δεν μπορείτε να ασκήσετε τον ρόλο του επιβλέποντα μηχανικού στα έργα μην το κάνετε και εσείς της διοίκησης μην το κάνετε… Φέρνετε εδώ πράγματα μη ελεγμένα να τα υπογράψουμε ως καλώς εκτελεσμένα, να υπογράψουμε και να τα πληρωθούν;» πρόσθεσε και συντάχθηκε με την άποψη της γενικής διεύθυνσης που διαφώνησε με αυτή την διαδικασία. Επιπλέον, ο δημοτικός σύμβουλος ζήτησε τα πρακτικά του θέματος για να τα στείλει ο ίδιος για έλεγχο στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας και αν αποδειχθεί ότι έγιναν όλα καλώς θα παραδεχθεί δημόσια ότι οι κατηγορίες του ήταν άδικες.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ