Πάτρα: Διάκριση για τα Εκπαιδευτήρια «Αναγέννηση» σε διεθνή διαγωνισμό δημιουργίας επιτραπέζιου παιχνιδιού ΦΩΤΟ

Μία σημαντική διάκριση ήρθε για τα Εκπαιδευτήρια «Αναγέννηση» και την Πάτρα, με την πρώτη θέση σε διεθνή διαγωνισμό για τη δημιουργία εκπαιδευτικού επιτραπέζιου παιχνιδιού!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΟΜΑΔΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟΥ 02

Με μεγάλη χαρά η ομάδα μαθητών του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων «Αναγέννηση» πληροφορήθηκαν ότι το «Ταξιδεύοντας στη Χάρτα του Ρήγα»,το εκπαιδευτικό επιτραπέζιο  παιχνίδι που δημιούργησαν, έλαβε την πρώτη θέσηστον 1οΔιεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργίας Επιτραπέζιου και Ψηφιακού Αφηγηματικού Παιχνιδιού του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας.

Με αφορμή το φετινό αφιέρωμα στα διακόσια χρόνια από την Επανάσταση του 1821και στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος για το 2020-21, ομάδα μαθητών της Α΄ και της Γ΄Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων «Αναγέννηση»δημιούργησαν ένα ομαδικό επιτραπέζιο παιχνίδι στρατηγικής, ρόλων και γνώσεων, βασισμένο σε πραγματικά ιστορικά γεγονότα. Το παιχνίδι διαδραματίζεται σεμια μικρογραφία της Χάρτας του Ρήγα Βελεστινλήτου πιο σημαντικού δείγματος της ελληνικής χαρτογραφίας της προεπαναστατικής περιόδου και ενός από τα σημαντικότερα έργα του Νεοελληνικού Διαφωτισμού. Σε αυτό, μέσα από διαδρομές στα προεπαναστατικά Βαλκάνια, οι Έλληνεςπροσπαθούν να διαδώσουν το μήνυμα ελευθερίας του Ρήγα και οι Οθωμανοί με τη σειρά τουςπροσπαθούν να τους εμποδίσουν.

Σκοπός της προσπάθειας αυτής ήταν η επαφή των μαθητών με έναν εναλλακτικό τρόπο μάθησης που στοχεύει στην αυξημένη εμπλοκή τους με τα αντικείμενα διδασκαλίας, εν προκειμένω με το μάθημα της Ιστορίας. Μέσα από τη δημιουργία του επιτραπέζιου παιχνιδιού,οι μαθητές αποκόμισανιστορικές γνώσεις, ενίσχυσαντην ανάπτυξη της κριτικής τους σκέψης, τηνομαδικότητα και τη συνεργασία για την επίλυση προβλημάτωνπου ανέκυπταν.

Παρ’ όλες τις δυσκολίες της φετινής σχολικής χρονιάς λόγω της πανδημίας,οι τρεις ομάδες μαθητών (Σεναρίου, Δοκιμών, Κατασκευής)αξιοποίησαν τον προσωπικό τους ελεύθερο χρόνο και μετά από μήνες προσπάθειας ολοκλήρωσαν το έργο τους παραδίδοντας ένα άρτιοαποτέλεσμα.Οι προσπάθειές τους δικαιώθηκαν με το πρώτο βραβείοστην κατηγορία των Γυμνασίων του 1ου Μαθητικού Διαγωνισμού Δημιουργίας Επιτραπέζιου και Ψηφιακού Αφηγηματικού Παιχνιδιού!

 

 

Οι τρεις ομάδες είναι:

ΟΜΑΔΑ ΣΕΝΑΡΙΟΥ

Πολίτης Διονύσιος, ΒαρσαμήΚάλλι, ΜάντζιοςΑλέξανδρος,Τσάκωνας Χρήστος, Καραστέργιος Ευάγγελος

 

ΟΜΑΔΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ

Βοβός Νικόλαος, Κούτρα Ηλιάννα, Μπιθέλη Αντωνία, Τσιμπούκη Δέσποινα, Τσιμπούκη Ζωή, Βαρσαμή Άρια

 

ΟΜΑΔΑ ΔΟΚΙΜΩΝ

Γιαλέρνιος Αριστοτέλης, Μάντζιος Παναγιώτης, Στολάκης Βασίλειος, Τριτάρης Σωκράτης

Τα Εκπαιδευτήρια «Αναγέννηση»τους συγχαίρουν για τη συνέπεια, την προσήλωση που επέδειξαν στο στόχο τους και τη διάθεση να ξεπεράσουν τις δυσκολίες της εξ αποστάσεως συνεργασίας.Σε αυτή τους τη διαδρομή έκαναν τις γνώσεις τους παιχνίδι και απέδειξαν πως μπορούμε να παραμένουμε δημιουργικοί ακόμα και στις πιο αντίξοες περιστάσεις!

Θερμές ευχαριστίες οφείλονται στην υπεύθυνη του Πολιτιστικού Προγράμματος κα Ελβίρα Λοτσάρη, για το συντονισμό της ομάδας των μαθητών, στον κ. Κωνσταντίνο Γιωτσόπουλο, Διευθυντή του Γυμνασίου, για τη συνεισφορά του στο ιστορικό πλαίσιο του παιχνιδιού, στην κα Ελένη Ζαρίφη, υπεύθυνη επικοινωνίας των Εκπαιδευτηρίων, για τη συμβολή της στο σενάριο του παιχνιδιού και στον κ. ΤζανέτοΤζανέτο για την πολύτιμη βοήθειά του στην υλοποίηση του.

Τους ευχόμαστε πάντα επιτυχίες!

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ