Πάτρα: Στάση εργασίας σήμερα από τους πράκτορες ΟΠΑΠ

Ο λόγος της διαμαρτυρίας των πρακτόρων ΟΠΑΠ, είναι ο αποκλεισμός όσων πελατών διαθέτουν αρνητικό εργαστηριακό τεστ COVID

Πάτρα: Στάση εργασίας σήμερα από τους πράκτορες ΟΠΑΠ

Το Σωματείο Πρακτόρων ΟΠΑΠ Αχαΐας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς, Ιθάκης “Η ΠΑΝΔΩΡΑ” με ανακοίνωση του προέδρου Απόστολου Μάρκου έκανε γνωστό πως θα πραγματοποιήσει σήμερα Τετάρτη 24 Νοεμβρίου στις 10:30 το πρωί, συγκέντρωση και κατάθεση ψηφίσματος στα γραφεία της  Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος (Ν.Ε.Ο. Πατρών- Αθηνών 32).

Παράλληλα, έγινε γνωστό πως θα πραγματοποιηθεί και στάση εργασία από τους πράκτορες ΟΠΑΠ για τον αποκλεισμό όσων διαθέτουν αρνητικό εργαστηριακό τεστ COVID μέχρι τις 15.00.

Η ανακοίνωση αναφέρει αναλυτικά:

Σε προειδοποιητική στάση εργασίας, την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου (έως και τις 3 μ.μ.), διαμαρτυρία στο Υπουργείο Οικονομικών και κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, την ίδια μέρα,  προχωρούν οι πράκτορες του ΟΠΑΠ, ενάντια  στα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα για τα καταστήματά τους.

Όπως αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρακτόρων ΟΠΑΠ (ΠΟΕΠΠΠ), οι πράκτορες διαμαρτύρονται έντονα για τον αποκλεισμό των πελατών των καταστημάτων τους που διαθέτουν βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ (rapid ή PCR), τονίζοντας ότι αντίστοιχη απαγόρευση δεν ισχύει για τα υπόλοιπα εμπορικά καταστήματα της αγοράς.

Σε ανοιχτή επιστολή της, η ΠΟΕΠΠΠ τονίζει ότι ο κλάδος των πρακτορείων είναι ίσως ο πλέον πληττόμενος από την πανδημία και έχει λάβει ελάχιστη στήριξη από την Πολιτεία, παρά την υποδειγματική συμμόρφωση του με τα υγειονομικά μέτρα.

Όπως αναφέρεται, «Το περασμένο Σάββατο διαπιστώσαμε με έκπληξη, ότι στο ΦΕΚ με τα νέα μέτρα εναντίον του κορωνοΐου, απαγορεύτηκε η είσοδος όσων διαθέτουν βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ στα καταστήματα μας. Η εξέλιξη αυτή ήταν ιδιαίτερα αιφνιδιαστική, καθώς δεν είχε προηγηθεί καμία σχετική αναφορά, διαβούλευση ή προειδοποίηση… Ακόμα μεγαλύτερη όμως ήταν η έκπληξη μας όταν διαπιστώσαμε ότι όσοι διαθέτουν βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ μπορούν να εισέρχονται  κανονικά (έστω και με έλεγχο των σχετικών πιστοποιητικών) σε όλο το υπόλοιπο λιανεμπόριο…

Αναρωτιόμαστε πώς είναι δυνατόν να ισχύει αυτό για όλα τα εμπορικά καταστήματα, αλλά όχι για το δίκτυο των καταστημάτων μας, που με
μηδενική φοροδιαφυγή, συνιστούμε το μεγαλύτερο και πλέον οργανωμένο εμπορικό δίκτυο σε όλη την Ελλάδα!»

Στην ίδια επιστολή, η ΠΟΕΠΠΠ ζητά να επιτραπεί η είσοδος στα πρακτορεία σε όσους διαθέτουν αρνητικό εργαστηριακό τεστ και συγκεκριμένα μέτρα για την καλύτερη λειτουργία και τη στήριξη των καταστημάτων τους, ώστε να αποφευχθεί η οικονομική καταστροφή περίπου 4.000 πρακτόρων και 20.000 εργαζομένων σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ