Πάτρα: Διάσωση εγκλωβισμένου πολυτραυματία από την 6η ΕΜΑΚ – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Εντυπωσιακή η άσκηση «Ηρακλής 2022» της 6ης ΕΜΑΚ Πάτρας, σε δασική και απόκρυμνη περιοχή του Γλαύκου.

6η ΕΜΑΚ Πάτρας

Συναγερμός σήμανε στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μετά από κλήση άνδρα -πολυτραυματία- που είχε εγκλωβιστεί σε δύσβατο και απόκρημνο σημείο στη δασική έκταση πλησίον του παλαιού υδροηλεκτρικού σταθμού στο Γλαύκο Πατρών.

6η ΕΜΑΚ Πάτρας

Στο σημείο έσπευσαν στελέχη της κυνοφυλικής ομάδας διάσωσης και έρευνας με τους ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους της 6ης ΕΜΑΚ Πάτρας, «Τζόρνταν» και «Δούκα», δυο ομάδες της ορειβατικής ομάδας και η ομάδα ορμητικών νερών της Μονάδας.

6η ΕΜΑΚ Πάτρας

Μετά από συντονισμένες ενέργειες, ο τραυματίας προσεγγίστηκε και ακολούθησε η εναέρια μεταφορά του πάνω από τον ποταμό για να παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Πρόκειται για σενάριο της χθεσινής άσκησης «Ηρακλής ΟΟΕΔ – ΚΟΕΔ 2022», της 6η ΕΜΑΚ Πάτρας, που πραγματοποιήθηκε υπό πραγματικές συνθήκες.

6η ΕΜΑΚ Πάτρας

6η ΕΜΑΚ Πάτρας 6η ΕΜΑΚ Πάτρας

6η ΕΜΑΚ Πάτρας

6η ΕΜΑΚ Πάτρας

 

«Παρατηρήσαμε πως έφεραν εις πέρας ένα πάρα πολύ δύσκολο σενάριο. Τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί τέτοιου είδους συμβάντα και για τον λόγο αυτό η εκπαίδευση είναι διαρκής, ώστε να αντεπεξέλθουμε σε δύσκολα περιστατικά διάσωσης», δήλωσε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο συντονιστής Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, υποστράτηγος Νίκος Ρουμελιώτης.

«Επρόκειτο για άσκηση που φροντίζει ώστε να είμαστε πάντα σε ετοιμότητα γιατί καθημερινά δεχόμαστε κλήσεις για να συνδράμουμε σε δύσκολα συμβάντα», τόνισε ο περιφερειακός διοικητής Δυτικής Ελλάδας, αρχιπύραρχος Χριστόφορος Μπόκας.

«Η άσκηση έδειξε την ετοιμότητα που έχουν οι άνδρες της ΕΜΑΚ για την αντιμετώπιση συμβάντων. Η καθημερινή εκπαίδευση, είναι εκείνο που τους βοηθά να τ’ αντιμετωπίσουν και να τα διαχειριστούν με ασφάλεια και με επιτυχία» επεσήμανε ο διοικητής της 6ης ΕΜΑΚ Πάτρας, επιπυραγός Θεόδωρος Φιλιππόπουλος.

«Ηταν μια επικίνδυνη άσκηση που πιστοποιεί την ετοιμότητα του ΠΣ και επιδεικνύει το θάρρος των ένστολων που πολλές φορές δεν τους δίνουμε την αξία και τη σημασία που πρέπει γιατί κυριολεκτικά διακινδυνεύουν τη σωματική τους ακεραιότητα», επεσήμανε ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος.

 

Παρών στην άσκηση, μεταξύ άλλων, ήταν ο διοικητής Πυροσβεστικής Αχαΐας, πύραρχος Βασίλης Σολδάτος, ο διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της ΠΔΕ Νίκος Γυφτάκης, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πατρέων Μιχάλης Αναστασίου, ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος και η διευθύντρια ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας, Αγγελική Κανελλοπούλου.

6η ΕΜΑΚ Πάτρας 6η ΕΜΑΚ Πάτρας

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ασθενοφόρο
ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ
κάνναβη
ΠΑΤΡΑ