Πάτρα – Ευκάλυπτοι Αγίου Αλεξίου: Για «αλόγιστη πολιτική» κάνει λόγο ο Ρώρος

Τα ευκάλυπτα είναι ένα θέμα που απασχολεί τις τελευταίες ημέρες.

Πάτρα - Ευκάλυπτοι Αγίου Αλεξίου: Για «αλόγιστη πολιτική» κάνει λόγο ο Ρώρος

Ευκαιρία να ρίξει βέλη κατά πάντων βρήκε η δημοτική παράταξη «Ωρα Πατρών» για το θέμα των ευκαλύπτων του Αγίου Αλεξίου.

Χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση που υπογράφει ο επικεφαλής της παράταξης Γιώργος Ρώρος:

Μπορεί να μη σώθηκαν οι ευκάλυπτοι από την μήνιν της δημοτικής αρχής για την εξυπηρέτηση του εργολάβου, αλλά οι πολίτες αντελήφθησαν, ότι η δημοτική αρχή δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν, δεν σέβεται θεσμούς, παρατάξεις και τις βασικές λειτουργίες της δημοκρατίας.

Καμία απάντηση δεν λάβαμε στο έγγραφο που καταθέσαμε με ποια απόφαση κόβονται οι ευκάλυπτοι. Ούτε η δέσμευση του δημάρχου στο δημοτικό συμβούλιο, ότι θα μας απαντήσουν οι υπηρεσιακοί παράγοντες την επόμενη εβδομάδα. Δημιουργείται το ερώτημα ο πολιτικός υπεύθυνος να παρακολουθήσει τις εργασίες, δεν ήταν ενήμερος για τις αποφάσεις και το σχεδιασμό; Ή όλα είχαν αφεθεί στην καλή διάθεση του εργολάβου;

ΚΑΜΙΑ απόφαση δεν είχαν, παρουσιάζουμε σήμερα την τεχνική έκθεση του 2017 και προκαλούμε τη δημοτική αρχή να το διαψεύσει, η οποία αναφέρει: «οι υπάρχοντες ευκάλυπτοι κλαδεύονται κατάλληλα ώστε να αναδειχθεί το σχήμα τους να μπορούν να προσφέρουν ομοιόμορφα τη σκιά τους και να αποκτήσουν πιο συμπαγή κόμη ώστε να αποφευχθούν όσο το δυνατόν οι θραύσεις των κλάδων από έντονους ανέμους».

Προφανώς γνώριζαν την μελέτη που αυτοί είχαν κάνει και αποπροσανατόλιζαν τη συζήτηση, όπως ότι θα μεταφυτευτούν, ότι υπάρχει κίνδυνος θραύσης κλαδιών, ότι εμποδίζουν τα ηλεκτρολογικά κ.α. Παρουσίαζαν όμως ωραίες μακέτες στους κατοίκους, ξεγέλαγαν με «καθρεπτάκια τους ιθαγενείς». Πλέον αυτών το Προεδρικό Διάταγμα 59/2009 που περιλαμβάνει τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου με την άρση απαλλοτρίωσης αναφέρει στο άρθρο 3 παράγραφος 2:

«Επιπλέον των ανωτέρω επιβάλλεται:

-Η διατήρηση των δέντρων που εμπίπτουν στο επιβαλλόμενο προκήπιο.

-Η μεταφύτευση των δέντρων που πρέπει να απομακρυνθούν για την ανέγερση οικοδομής στο δημιουργούμενο κοινόχρηστο χώρο πλατείας.

-Η μέριμνα για την κατά το δυνατό αποφυγή καταστροφής των δέντρων που εμπίπτουν στο οικοδομήσιμο τμήμα του ακινήτου».

Τέλος επειδή το κρεσέντο της παραπληροφόρησης συνεχίζεται με το να παρουσιάζουν έντεχνα ότι το κόστος του έργου είναι 770.000 €  και ότι θα εκταμιευθεί μέρος από το Πράσινο Ταμείο. Για του λόγου το αληθές η σύμβαση που έχει υπογράψει ο εργολάβος είναι 437.189,70€ με το Πράσινο Ταμείο να διαθέτει 391.592€ επομένως ο Δήμος θα διαθέσει 45.597€ για την πλατεία. Με τα επιχειρήματα μας τελειώνει ο εμπαιγμός και η παραπληροφόρηση των πολιτών από τη δημοτική αρχή.

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτήλας για 28η Οκτωβρίου: Οι Έλληνες έχουμε αποδείξει ότι ενωμένοι βγαίνουμε πάντα νικητές
Κλειτορία: Οψη πέτρας σε κεντρικά κτίρια ΦΩΤΟ
Αλεξοπούλου για 28η Οκτωβρίου: «Να κερδίσουμε τις μάχες με ορατούς κι αόρατους εχθρούς που θα φέρει στο μέλλον απέναντι μας η Ιστορία»
Φαρμάκης: Σώθηκαν χιλιάδες θέσεις εργασίας - Οι δράσεις της Περιφέρειας για την αγορά