Πάτρα: Έφτιαξαν μόνοι τους τη μάντρα του νεκροταφείου μετά από θανατηφόρο τροχαίο

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Βασιλείου, έδωσε λύση σ’ ένα …«μακάβριο» σκηνικό στο νεκροταφείο της περιοχής.

 

Πάτρα: Έφτιαξαν μόνοι τους τη μάντρα του νεκροταφείου μετά από θανατηφόρο τροχαίο

Δεν έβγαλαν άκρη και αποφάσισαν να κινηθούν μόνοι τους στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου, στην Πάτρα. Εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, τμήμα του μαντρότοιχου στο κοιμητήριο του προαστίου της Πάτρας είχε γκρεμιστεί και παρά τις οχλήσεις του προέδρου της τοπικής κοινότητας, Βασίλη Σταματόπουλου, προς τον Δήμο, δεν είχε υπάρξει μέριμνα για την επισκευή του.

Στις 8 Ιουλίου 2022 είχε σημειωθεί θανατηφόρο δυστύχημα στην Παλαιά Εθνική Οδό στο ύψος του Αγίου Βασιλείου και είχε καταστραφεί μέρος της περίφραξης του κοιμητηρίου.

Αν και είχαν γίνει έγγραφα από τοπική κοινότητα προς τον Δήμο, αλλά και δημοσιεύματα της «Πελοποννήσου» για την αποκατάσταση, παρά τις οχλήσεις του προέδρου, Βασίλη Σταματόπουλου, μετά από περίπου ένα χρόνο δεν είχε γίνει καμία ενέργεια αποκατάστασης.

Οι κάτοικοι και οι διερχόμενοι οδηγοί έβλεπαν καθημερινά αυτή την εικόνα εγκατάλειψης, με αποτέλεσμα να εντείνονται οι πιέσεις προς την τοπική ηγεσία της κοινότητας για να διαβιβάσει την ανάγκη ανακατασκευής του μαντρότοιχου. Ωστόσο, κάθε ενέργεια που έγινε δεν είχε αποτέλεσμα.

Γι’ αυτόν τον λόγο, ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος του Αγίου Βασιλείου αποφάσισε να αναλάβει δράση. Με την ενίσχυση των κατοίκων και τη συνδρομή της εκκλησίας αποκατέστησε τον τοίχο της περίφραξης του κοιμητηρίου.

Επιπλέον, ο σύλλογος εξέδωσε ανακοίνωση για να ενημερώσει την τοπική κοινωνία για αυτή την εξέλιξη, ενώ παράλληλα έθεσε τα παράπονά του για αρκετά ζητήματα.

Επισημαίνεται στην ανακοίνωση ότι η περιοχή παρουσιάζει μια πενταετία τουλάχιστον «εικόνες εγκατάλειψης με κατεστραμμένους δρόμους, βλάστηση στους κοινόχρηστους χώρους και μια εγκαταλειμμένη εργολαβία της ΕΡΓΟΣΕ να διασχίζει την περιοχή».

Ο σύλλογος «απαιτεί», ώστε «ο Δήμος της Πάτρας να αρχίσει άμεσα τις εργολαβίες αποκατάστασης του οδικού δικτύου, τον καθαρισμό της βλάστησης των κοινόχρηστων χώρων και το κλάδεμα των δέντρων που εμποδίζουν την κυκλοφορία των λεωφορείων εντός του οικισμού. Επιπλέον, να κάνει ενέργειες προς το υπουργείο και την ΕΡΓΟΣΕ για την ολοκλήρωση του σιδηροδρομικού δικτύου».

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σταθμός για την Co-Solidarity Platform ο Δήμος Καλαβρύτων
Κώστας Πελετίδης: Αθλητισμός και Πολιτισμός πρώτες προτεραιότητες
Επίσκεψη του Ζαΐμη στην Ιχθυόσκαλα Πατρών για τις συνέπειες στον κλάδο της αλιείας
Τα αλιεύματα της Δυτικής Ελλάδας στην έκθεση Gastvrij στο Ρότερνταμ