Πάτρα: Εγκρίθηκε το αίτημα χρηματοδότησης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης

Τι περιλαμβάνει το έργο.

Πάτρα: Εγκρίθηκε το αίτημα χρηματοδότησης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης

Εγκρίθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Ε.Π. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, το αίτημα χρηματοδότησης του έργου «Συντήρηση, ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών», προϋπολογισμού 2.660.000 ευρώ.

Το έργο περιλαμβάνει εργασίες στατικής αποκατάστασης, λειτουργικής αναδιαρρύθμισης, κατασκευής νέων ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, καθώς και την ενεργειακή αναβάθμιση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Στο πλαίσιο του έργου, προβλέπονται νέες κατασκευές και ενίσχυση των υφιστάμενων στοιχείων, κατασκευή αποθηκευτικών και βοηθητικών χώρων, δύο θαλάμων οπτικοακουστικού υλικού, ενώ στο πλαίσιο της ενεργειακής αναβάθμισης, προβλέπεται μεταξύ άλλων, αφενός η κατασκευή νέου θερμομονωτικού κελύφους και αφετέρου εγκατάσταση κλιματισμού σε όλους τους χώρους, στους δε χώρους των εκθέσεων, θα εγκατασταθεί μονάδα απόλυτης ακρίβειας. Έχει συνταχθεί επίσης, μελέτη προσβασιμότητας ατόμων με αναπηρία, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς.

Το συγκεκριμένο έργο θα συμβάλλει, ώστε η Δημοτική Βιβλιοθήκη να λειτουργήσει ικανοποιητικά και να ανταποκριθεί στο σύγχρονο πολιτιστικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει, όχι μόνο στην Πάτρα, αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών, αφενός θα να διευρυνθούν οι δραστηριότητες που παρέχει η Δημοτική Βιβλιοθήκη, προσφέροντας σύγχρονες υπηρεσίες ως κλασική βιβλιοθήκη, αφετέρου θα δημιουργηθεί στο ισόγειο μεγάλη νεανική βιβλιοθήκη, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, καθώς και δύο χώροι δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά.

Υπενθυμίζεται, ότι ο χώρος των εκθέσεων της Δημοτικής Πινακοθήκης, που βρίσκεται στο ισόγειο της Βιβλιοθήκης, θα μεταφερθεί στο ισόγειο του σημερινού Δημαρχιακού Μεγάρου, καθώς το επόμενο διάστημα οι υπηρεσίες που στεγάζονται σήμερα εκεί, θα μεταφερθούν στο νέο Δημαρχείο, στο κτίριο του πρώην Αρσακείου.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ηλεία - Δολοφονία Αναγνωστόπουλου: Ποιοι θυμήθηκαν και έσπευσαν στην Αστυνομία να πουν μια «λεπτομέρεια»…
Φθινοπωρινός καιρός σήμερα, τοπικές βροχές και ενίσχυση των ανέμων - Η πρόγνωση για την Πάτρα
Πάτρα: Χαροπαλεύει 17χρονος θύμα τροχαίου
Πάτρα - «Κιβωτός της Αγάπης»: Μετακομίζει στις εγκαταστάσεις του Αντωνοπουλείου