Πάτρα: Εκδήλωση κατά της βίας των γυναικών
Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας, αρμόδιος για θέματα δημόσιας υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος
Ο Σύλλογος Νέων Καλλιτεχνών Πατρών και ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Πάτρας «Δανηιλίς», με αφορμή την Διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών, διοργάνωσαν εκδήλωση χθες, Δευτέρα 21 Νοεμβρίου και ώρα 19.00 στο ξενοδοχείο My Way Hotel & Events, με θέμα : «Δώσε δύναμη στο φόβο σου».
Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας, αρμόδιος για θέματα δημόσιας υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος, ο οποίος με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, δήλωσε:
«Ο εγκλεισμός λόγω πανδημίας έφερε την έμφυλη βία στο προσκήνιο της επικαιρότητας με θλιβερά περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας σε όλο τον κόσμο. Το πρόβλημα είναι πολύ-παραγοντικό, συνδέεται με τις παιδαγωγικές αξίες της κοινωνίας και της οικογένειας, αλλά και με το οικονομικό-επαγγελματικό περιβάλλον, και πυροδοτεί φαινόμενα βίας σε όλο το κοινωνικό σύνολο.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από την πλευρά της από την πρώτη στιγμή στέκεται δίπλα σε κάθε γυναίκα και κάθε σύλλογο που αγωνίζεται για να σπάσουν τα δεσμά του φόβου και της κακοποίησης, συνδιοργανώνοντας και συμμετέχοντας σε μία σειρά από δράσεις που στοχεύουν σε αυτό. Επικεντρωνόμαστε ακόμα μια φορά στην υποχρέωση όλων μας να αναλογιστούμε την ατομική μας ευθύνη και να δείξουμε ως κοινωνία μηδενική ανοχή στη βία. Μην την προσπερνάμε, όταν τη συναντάμε δίπλα μας, είναι το μήνυμα που πρέπει να περάσουμε».
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Πώς να ξεχωρίσετε ένα AI βίντεο σε 5 δευτερόλεπτα: Τα λάθη που κάνουν τα deepfakes και δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά
Πως να φτιάξεις την ανάλυση και να μεγεθύνεις τις παλιές σου φωτογραφίες με AI
«Κουζίνα Αγάπης» με ένα κομμάτι της γιορτής αγάπης ΦΩΤΟ
Γιατί δυσκολευόμαστε να κοιμηθούμε σε ξένο κρεβάτι – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για τον εγκέφαλο
Avengers: Doomsday – «Η κόλαση λογοδοτεί σε εμένα» το νέο trailer αποκαλύπτει ένα νέο έπος
Μωβ μέδουσες: Πώς να προστατευτείτε στην παραλία και τι να κάνετε σε περίπτωση τσιμπήματος
Αυτά είναι τα 6 φυτά που μπορείτε να φυτέψετε τον Αύγουστο
Gemini 3.7 Flash: Η Google ανεβάζει ταχύτητα στον ανταγωνισμό της AI
