Πάτρα: Έκοψε την πίτα του το Οικονομικό Επιμελητήριο – Γ. Παππάς: Ποια είναι τα δύσκολα σημεία και οι προοπτικές του μέλλοντος

Ο Πρόεδρος του φορέα κ. Γεώργιος Παππάς , εκ μέρους της Τοπικής Διοίκησης, απηύθυνε ευχές για δημιουργική και ευτυχισμένη χρονιά

Πάτρα: Έκοψε την πίτα του το Οικονομικό Επιμελητήριο - Γ. Παππάς: Ποια είναι τα δύσκολα σημεία και οι προοπτικές του μέλλοντος

Με πολύ μεγάλη επιτυχία, μέσα σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο My Way, η ετήσια εκδήλωση κοπής πίτας τoυ Οικονομικού Επιμελητηρίου Βορειοδυτικής Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας.

Ο Πρόεδρος του φορέα κ. Γεώργιος Παππάς , εκ μέρους της Τοπικής Διοίκησης, απηύθυνε ευχές για δημιουργική και ευτυχισμένη χρονιά και στην εισηγητική του ομιλία αναφέρθηκε στην τρέχουσα οικονομική κατάσταση και σε έναν μικρό απολογισμό των δράσεων της περασμένης τριετίας, ωστόσο αναφέρθηκε και στις προοπτικές αλλά και τα δύσκολα σημεία των οικονομικών εξελίξεων που βρίσκονται μπροστά.

Την Πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος (ο οποίος ήταν και ο τυχερός της βραδιάς, κερδίζοντας το φλουρί), ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, οι κυρίες και κύριοι βουλευτές της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής, Ιάσονας Φωτήλας και η Χριστίνα Αλεξοπούλου ενώ από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κωνσταντίνος Μάρκου. Το ΚΚΕ εκπροσώπησε ο κ. Νίκος Καραθανασόπουλος, Βουλευτής Αχαΐας. Από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος το παρών έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Τάκης Παπαδόπουλος και από τον Δήμο Πατρέων η Αντιδήμαρχος κα. Βίβιαν Σαμούρη.

Ο Δήμος Ερυμάνθου εκπροσωπήθηκε από τον Δήμαρχο κ. Θεόδωρο Μπαρή. Επίσης στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, κ. Πλάτωνας Μαρλαφέκας, ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου κ. Βασίλης Αϊβαλής, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών κ. Ζούπας Αθανάσιος και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών κ. Κωνσταντίνος Ζαφειρόπουλος. Παρών ήταν και ο Διοικητής της 6ΗΣ ΥΠΕ κ. Γιάννης Καρβέλης όπως και εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων. Την Ωρα Πατρών  εκπροσώπησε ο κ. Γιώργος Ρώρος, από την παράταξη σπιράλ ο κ. Πέτρος Ψωμάς και από την Ενωμένη Πάτρα  ο κ. Δημήτρης Σακελλαρόπουλος. Χαιρετισμό στην εκδήλωση απέστειλε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κατρίνης από την Ηλεία. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης αρκετοί εκπρόσωποι των κομμάτων και πολιτευτές.

Πάτρα: Έκοψε την πίτα του το Οικονομικό Επιμελητήριο - Γ. Παππάς: Ποια είναι τα δύσκολα σημεία και οι προοπτικές του μέλλοντος

Υπό την πατρική στοργή του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κκ. Χρυσοστόμου και την παρουσία πολλών φίλων, επωνύμων και μη, ως ευχή όλων εκφράστηκε η επαναφορά στην κανονικότητα να αποτυπωθεί και στα οικονομικά μεγέθη της περιοχής και της χώρας με κοινωνικό πρόσημο.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν οι απονομές βράβευσης των Ενώσεων Λογιστών Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών των νομών Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας, ενός κλάδου που συνεισέφερε τα μέγιστα κατά τη διάρκεια της πανδημίας στην εθνική οικονομία, τις επιχειρήσεις και τους πολίτες.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Πρόεδρος του  Οικονομικού Επιμελητηρίου Β/Δ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος κ. Γεώργιος Παππάς, σημείωσε μεταξύ άλλων: “Ως Οικονομικό Επιμελητήριο Δυτικής Ελλάδας, το πρώτο μας μέλημα, ήταν να έρθουμε σε επαφή με τους συλλόγους των λογιστών της ΠΔΕ. Αφουγκραστήκαμε τα προβλήματά τους και καταγράψαμε όλες τις προτάσεις τους προκειμένου να τις προωθήσουμε στην κεντρική διοίκηση του ΟΕΕ, στα αρμόδια υπουργεία και στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Με μια σειρά από επιστολές και συναντήσεις φροντίσαμε με την τεκμηριωμένη υποβολή προτάσεων, για την γνωστοποίηση όλων των θεμάτων που ενέκυψαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας και αφορούσαν τους συναδέλφους, αλλά και των στρεβλώσεων που αναδείχθηκαν λόγω της πανδημίας. Διοργανώσαμε και υλοποιήσαμε σεμινάρια δια ζώσης και υβριδικά, καθώς και ενημερωτικές εκδηλώσεις για το Ταμείο Ανάκαμψης, για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 αλλά και για επιμέρους ζητήματα του κλάδου μας, όπως οι κρατικές δράσεις ενίσχυσης, ζητήματα φορολογίας εισοδήματος, Φόρου Προστιθέμενης Αξίας, Εργατικά, Ηλεκτρονικά Βιβλία MyData κλπ διότι θέλουμε τα μέλη μας να διατηρούν υψηλό επίπεδο κατάρτισης και πληροφόρησης, για να μπορούν με την σειρά τους να παρέχουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες στους πελάτες τους. Σε επίπεδο συνεισφοράς στην περιφερειακή και τοπική διακυβέρνηση, συμμετείχαμε ενεργά με προτάσεις στην Διαβούλευση του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τη Νέα Προγραμματική Περίοδο 2021-2027, διαβούλευση για το πρόγραμμα ενίσχυσης της ΠΔΕ προς τις επιχειρήσεις λόγω των επιπτώσεων από τον covid. Διαβούλευση για τα επιχειρησιακά προγράμματα διαφόρων δήμων της ΠΔΕ περιόδου 2021-2027. Προτάσεις σε φορείς της Ευρωπαϊκή ένωσης σχετικά με τις αναγκαιότητες αναπτυξιακής στρατηγικής της ΠΔΕ.

Πάτρα: Έκοψε την πίτα του το Οικονομικό Επιμελητήριο - Γ. Παππάς: Ποια είναι τα δύσκολα σημεία και οι προοπτικές του μέλλοντος

Συνδιοργανώσαμε με λοιπούς φορείς της πόλης και την υποστήριξη τη ΠΔΕ, το συνέδριο για την ενέργεια από το οποίο προέκυψαν πολύ χρήσιμα συμπεράσματα. Συμμετείχαμε στο φόρουμ ανάπτυξης με σημαντικές θεματικές ενότητες και καταξιωμένους ομιλητές, πολιτικούς, θεσμικούς και ακαδημαϊκούς για ζητήματα που αφορούν την Οικονομία και το Ταμείο Ανάκαμψης, τις συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα και πρόσφατα για τις προκλήσεις και τις προοπτικές στην ενέργεια, αλλά και στο Ολυμπια Φορουμ με προτάσεις για την βιώσιμη ανάπτυξη και χρηματοδοτήσεις στο προγραμματικό πλαίσιο 2021-2027.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας και των συνεργειών που θέλουμε με τα πανεπιστήμιο Πατρών, παραστήκαμε σε εκδηλώσεις των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών τμημάτων Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης επιχειρήσεων, όπου ενημερώσαμε τους φοιτητές για τον ρόλο του ΟΕΕ καθώς και για σύγχρονα θέματα οικονομικής επιστήμης.

Ήδη έχουμε συμφωνήσει με τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και υπογράφουμε την ερχόμενη εβδομάδα, Μνημόνιο συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Πατρών, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, Σχολή Κοινωνικών επιστημών, στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και των συνεργειών για μια σειρά από ζητήματα οικονομικού, λογιστικού και φορολογικού αντικειμένου. Η καθιέρωση της υποχρεωτικής εξάμηνης πρακτικής άσκησης των φοιτητών σε λογιστικά γραφεία και εταιρείες προκειμένουθ να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία και ενδεχομένως μια μόνιμη θέση απασχόλησης, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητά μας. Οι φοιτητές μας πρέπει να γνωρίζουν τον ρόλο του ΟΕΕ και σε αυτήν την κατεύθυνση οφείλουμε να παρουσιάζουμε τις δράσεις μας και τον επαγγελματικό προσανατολισμό περί της οικονομικής επιστήμης.

Πάτρα: Έκοψε την πίτα του το Οικονομικό Επιμελητήριο - Γ. Παππάς: Ποια είναι τα δύσκολα σημεία και οι προοπτικές του μέλλοντος

Σε κεντρικό επίπεδο, μεταξύ άλλων, θεσμοθετήσαμε το επάγγελμα του εσωτερικού ελεγκτή, μια πολύ χρήσιμη ειδικότητα για τις επιχειρήσεις και συνεχίζουμε με μια πολύ σημαντική αλλαγή που θα πρέπει να υλοποιηθεί. Την πλήρωση θέσεων προϊσταμένων οικονομικών υπηρεσιών σε δημόσιες υπηρεσίες, να πραγματοποιείται μόνο από οικονομολόγους, μέλη του ΟΕΕ και όχι και από άλλες ειδικότητες. Επιπρόσθετα στα σχέδια είναι να κατοχυρωθεί το επάγγελμα του συμβούλου οικονομολόγου μελετητή, με πιστοποίηση του για την συμμετοχή του στη μελέτη και την καθιέρωση της υπογραφής του σε όλα τα έργα, όπως με τους λογιστές”.

Η Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Β/Δ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος ευχαριστεί τα μέλη του ΟΕΕ, καθώς και όλους όσους παρευρέθηκαν και εύχεται υγεία, δύναμη και κάθε καλό για το μέλλον.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments