Πάτρα: Ένα μηχάνημα για …1.000 οικόπεδα

Παρόμοιες εικόνες συναντάμε σε όλες σχεδόν τις συνοικίες της Πάτρας. Σε οικόπεδα ιδιωτικά, δημοτικά και δημόσια.

Πάτρα: Ένα μηχάνημα για ...1.000 οικόπεδα

Θα καούμε ζωντανοί και θ’ αναζητούμε ευθύνες από τον τάφο! Παίρνουμε αφορμή από την φωτογραφία του κειμένου που τραβήχθηκε στην Έξω Αγυιά (οδοί Τώνη Μαρούδα και Εμμ. Ροΐδη).
Παρόμοιες εικόνες συναντάμε σε όλες σχεδόν τις συνοικίες της Πάτρας. Σε οικόπεδα ιδιωτικά, δημοτικά και δημόσια.

Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι το προαναφερθέν ανήκει στον Δήμο. Έχει ζητηθεί εδώ και έναν μήνα ν’ απαλλαγεί το οικόπεδο από τα ξερά χόρτα, κλαδιά και σκουπίδια. Το ίδιο αίτημα – το ξαναλέμε- έχει διατυπωθεί από κατοίκους πολλών συνοικιών.

Δεν πιστεύουμε ότι ο Δήμος είναι ανάλγητος και αναίσθητος. Κάτι τέτοιες παρεμβάσεις, που έχουν κοινωνικό έρεισμα, τις κάνει σύντομα. Γιατί, λοιπόν, δεν καθαρίζει έγκαιρα τα οικόπεδα, πολύ δε περισσότερο τώρα που οι κίνδυνοι πυρκαγιών είναι υπαρκτοί; Πρόκειται για ένα εύλογο ερώτημα και η απάντηση βρίσκεται στις χορτοκοπτικές δυνατότητες του Δήμου…

Λοιπόν, κοτζάμ Δήμος Πατρέων διαθέτει μόνο ένα χορτοκοπτικό μηχάνημα! Αυτή την απάντηση πήραν συνδημότες, όταν έκανα τα παράπονά τους για τις εξοργιστικές καθυστερήσεις που παρατηρούνται στον καθαρισμό των οικοπέδων. Μάλιστα, αυτό το μηχάνημα για κάμποσο καιρό ήταν χαλασμένο!

Η αντιμετώπιση τέτοιων προβλημάτων χρειάζεται ευελιξία σκέψης και λήψη άμεσων αποφάσεων. Γιατί, ας πούμε, δεν αποκτά κι άλλα χορτοκοπτικά μηχανήματα; Και γιατί αν δεν έχει διαθέσιμους εργάτες, δεν προσλαμβάνει έκτακτο προσωπικό από τον Μάιο έως τον Αύγουστο για να καθαρίζονται τα οικόπεδα; Προτιμητέα μια σαφής απάντηση, από την όποια δικαιολογία…

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ