Πάτρα: Ένα πλούσιο τετραήμερο εκδηλώσεων από την Πολυφωνική Χορωδία

Ξεκινώντας από την Τσικνοπέμπτη.

Πάτρα

Πλούσιο τετραήμερο εκδηλώσεων ετοιμάζει η Πολυφωνική, αρχής γενομένης με το καθιερωμένο: «Τσικνοπέμπτη party ρεφενέ», που θα πραγματοποιηθεί αύριο το βράδυ στις καρναβαλικά διακοσμημένες εγκαταστάσεις του Οργανισμού μετά τις 8. Θα ψηθούν σουβλάκια, θα καταναλωθούν εδέσματα, που μέλη του Οργανισμού θα έχουν ετοιμάσει, ποτά, γλυκά και βέβαια αποκριάτικη μουσική για τραγούδι και χορό. Έθιμο, που αναβιώνει και πάλι μετά την πανδημία, με την στήριξη της ΛΟΥΞ, της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας…Εκπλήξεις: οι Σοκολατορίχτες, ο διαγωνισμός χορού και άλλα μη ανακοινώσιμα…

Το Σάββατο το βράδυ, 18 Φεβρουαρίου, το Θεατρικό Εργαστήρι ενηλίκων του Οργανισμού (Διεύθυνση: Αθηνά Καλλιμάνη- Γεωργιτσοπούλου), σε συνεργασία με την ΚΕΔΗΠ- Καρναβάλι Πάτρας, θα παρουσιάσει για δεύτερη φορά το έργο: «ΙΛΙΟΝ» (Τρωϊκός Πόλεμος), στα Παλαιά Σφαγεία, στις 8 το βράδυ (είσοδος ελεύθερη, αλλά ακατάλληλη για ανηλίκους). Ένα ξεφάντωμα αντιπολεμικό, μια παρωδία του πολέμου. Πρόκειται για μία κωμωδία, ένα αθυρόστομο σατυρικό παραδοσιακό Ζακυνθινό, είδος θεάτρου από τις «Ζακυνθινές ομιλίες» του Νίκου Γουσέτη επί σκηνής.

Την Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου, το απόγευμα στις 7 και πάλι το Θεατρικό Εργαστήρι της  «Πολυφωνικής» θα παρουσιάσει την παιδική παράσταση: « Εκτόξευση στη Νεραϊδούπολη» της Αθηνάς Καλλιμάνη, σε συνεργασία και πάλι με την ΚΕΔΗΠ- Καρναβάλι Πάτρας, στο Σταυροπούλειο Πνευματικό Κέντρο Βραχναιίκων Πατρών, με ελεύθερη είσοδο για όλες τις ηλικίες.

Τέλος την ίδια ημέρα στις 7.30 το απόγευμα, στην αίθουσα συναυλιών του Οργανισμού «Τόλης Νομικός», θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Αλληγορία», της Σχολής Μονωδίας του Ωδείου της Πολυφωνικής, τάξης Ειρήνης Καράγιαννη (πιάνο: Λούση Χριστοδούλου, Ολένα Φέντκο), με αποκριάτικο ύφος και διάθεση, αλλά και πολλές εκπλήξεις… Είσοδος για το κοινό ελεύθερη.