Πάτρα: Ένας κήπος στα Μποζαϊτικα γίνεται θερινό σινεμά!

Ανάμεσα σε όμορφα δέντρα και λουλούδια, απολαμβάνοντας τους φυσικούς ήχους και τα αρώματα μιας αυγουστιάτικης νύχτας, θα ανάψει τα φώτα του ο προτζέκτορας για λίγους ανθρώπους που θέλουν να δουν ταινία και να συνεισφέρουν παράλληλα σε όσους έχουν βρεθεί χωρίς σπίτι ή τα απαραίτητα είδη επιβίωσης, μετά τις πυρκαγιές που έκαψαν πολλές περιοχές της χώρας

θερινό σινεμά

Με αγάπη και επιμονή κάποιοι βοηθούν “αθόρυβα” τους συνανθρώπους τους!

Πολύ μας αρέσουν αυτές οι μικρές πράξεις αγάπης που εκδηλώνονται με κάθε τρόπο ιδιαίτερα αυτή την εποχή του καλοκαιριού που οι άνθρωποι γίνονται πιο “εγωιστές” και αναζητούν την χαλάρωση, τις διακοπές και τις ημέρες ξεγνοιασιάς μετά από έναν δύσκολο χειμώνα.
Μια τέτοια πράξη αγάπης είναι αυτή που διοργανώνουν συμπολίτες μας στα Μποζαϊτικα στην Πάτρα. Στον κήπο ενός όμορφο σπιτιού στήνεται ένα θερινό σινεμά. Κάτω από τα αστέρια, ανάμεσα σε όμορφα δέντρα και λουλούδια, απολαμβάνοντας τους φυσικούς ήχους και τα αρώματα μιας αυγουστιάτικης νύχτας, θα ανάψει τα φώτα του ο προτζέκτορας για λίγους ανθρώπους που θέλουν να δουν ταινία και να συνεισφέρουν παράλληλα σε όσους έχουν βρεθεί χωρίς σπίτι ή τα απαραίτητα είδη επιβίωσης, μετά τις πυρκαγιές που έκαψαν πολλές περιοχές της χώρας.

Η κα. Λίνα Παντζαρτζίδου ανοίγει το σπίτι της απόψε το βράδυ και στον όμορφο κήπο της υποδέχεται γνωστούς και φίλους σε ένα αυτοσχέδιο θερινό σινεμά στο οποίο θα προβληθεί ένα ντοκιμαντέρ για το περιβάλλον. Στα πλαίσια της προβολής θα συγκεντρωθούν και χρήματα (ενδεικτική τιμή συμμετοχής ανά άτομο €20) τα οποία θα δοθούν για να καλυφθούν οι ανάγκες των πυρόπληκτων της Ηλείας.

“Μια μεγάλη αγκαλιά γεμάτη αγάπη στoυς συνανθρώπους μας που βιώνουν δύσκολες καταστάσεις”, αναφέρει η κα. Λίνα που μιλάει στην “Π” για την όμορφη αυτή εκδήλωση.

θερινό σινεμάΤην προηγούμενη Πέμπτη επισκέφτηκα την Ηλεία για να προσφέρω εθελοντική εργασία στην κοινωνική κουζίνα “Ο άλλος άνθρωπος” που μαγείρευαν στο Λάλα, επειδή πιστεύω πολύ στο έργο που κάνουν και που προσφέρουν. Πηγαίνοντας εκεί, πέρασα από τα χωριά που είχαν πληγεί από τις πυρκαγιές. Αυτό που ένιωσα ήταν κάτι το οποίο με συγκλόνισε. Έχει τεράστια διαφορά να τους ακούς ή να το βλέπεις σε φωτογραφίες ή στην τηλεόραση από το να το ζεις. Η μυρωδιά από τα καμένα, εικόνες που είδα στον δρόμο με ζωάκια τραυματισμένα και αβοήθητα να περιπλανιούνται ή και άλλα ζώα να βελάζουν από την πείνα μέσα στα μαντριά τους, στα χωριά που είχαν εκκενωθεί αλλά και άνθρωποι διψασμένοι που έκαναν εργασίες για να φτιάξουν ότι έχει απομείνει, μου δημιούργησαν πολύ έντονα συναισθήματα.

Στην κοινωνική κουζίνα που πήγα, μου έκανε εντύπωση ότι άνθρωποι που ήταν εκεί εθελοντικά, δεν έφυγαν από την άνεση και ασφάλεια του σπιτιού τους όπως έφυγα εγώ, για να βοηθήσουν. Ήταν άνθρωποι που τα χωριά τους είχαν πληγεί από τις πυρκαγιές, είχαν αφήσει οικογένειες και υποχρεώσεις ενώ κάποιοι ακόμα και την καλοκαιρινή τους άδεια αποφάσισαν να την περάσουν βοηθώντας τους συνανθρώπους τους. Όλοι μαζί προσπαθούσαμε να δώσουμε ότι καλύτερο μπορούσαμε. Σίγουρα υπάρχει πολύ μεγάλη προσφορά και είναι τεράστιο αυτό που έχει γίνει με την συγκέντρωση ειδών που έχουν αποσταλεί, όμως χρειάζεται και κάτι παραπάνω. Υπάρχει πληθώρα προσφοράς και νιώθω και εγώ μεγάλη ευγνωμοσύνη για όσους έστειλαν βοήθεια, όμως κάποιες φορές χρειάζεται κάτι παραπάνω. Τόσο η κοινωνική κουζίνα “Ο ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ”, όσο και ο Φιλοζωικός Σύλλογος Κρεστένων «Νοιάζομαι» είναι εκεί και έχουν ανάγκες όπως για παράδειγμα μια φιάλη υγραερίου για να μαγειρέψουν που θα πρέπει να την αγοράσουν ή βενζίνες για την μετακίνηση τους. Όλα τα έσοδα από το σινεμά μας, θα διατεθούν για την ενίσχυση τους και κατ’ επέκταση των πυρόπληκτων ανθρώπων και ζώων του νομού Ηλείας.

Μαζί με τον φίλο Ανδρέα Στεργίου που διαθέτει τον εξοπλισμό αποφασίσαμε αρχικά, να δούμε μεταξύ μας μία ταινία στο σπίτι, να μαζέψουμε ένα ποσό και να το στείλουμε. Όμως ήθελα κάτι παραπάνω. Θέλω όλη αυτή η αρωγή και η προσφορά να συνδεθεί με ένα όμορφο συναίσθημα (όπως η παρακολούθηση μιας ταινίας) γιατί νιώθω ότι αυτή η “δόνηση” είναι πολύ πιο ανεβασμένη. Ο Ανδρέας με ενθάρρυνε πάρα πολύ και το βράδυ της ίδιας μέρας στήσαμε το “Θερινό σινεμά αγάπης”.

Η προσφορά πρέπει να γίνεται με τέτοιο τρόπο που δίνεις στον άλλον την αίσθηση της χαράς, της ελπίδας και της αισιοδοξίας. Θα προβάλλουμε μία ταινία ή καλύτερα ένα ντοκιμαντέρ σήμερα και την άλλη Τετάρτη (25/8) που έχει σχέση με το περιβάλλον. Δύο ταινίες σε κάθε προβολή. Θα κρατήσουμε χαμηλό τον αριθμό σε συμμετοχές για λόγους ασφάλειας από το covid. Aποφασίσαμε 15 άτομα σε κάθε προβολή ενώ υπάρχει ήδη μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο που θέλει να βοηθήσει χωρίς να παρευρεθεί ακόμα και αν κάποιοι είναι διακοπές.

θερινό σινεμά

Κοινωνική κουζίνα “Ο Αλλος άνθρωπος για την Ηλεία!

Δεκαπενταύγουστο στην Ηλεία μαγειρεύοντας κοτόπουλο και πατάτες, όπως και κομπόστα φρούτων για μικρούς και μεγάλους έκαναν εθελοντές από την Πάτρα και από όλη την Ελλάδα. Όλοι μαζι συγκεντρώθηκαν στο Δημοτικό Σχολείο του Λάλα Ηλείας και γιόρτασαν το Πάσχα του Καλοκαιριού. Οι φωτιές έσβησαν μα οι εθελοντές παραμένουν στις επάλξεις γιατί οι ανάγκες των πυρόπληκτων δε σταματούν!