Πάτρα: Ενημέρωση για την δωρεά μυελού των οστών – Στο πλαίσιο του προγράμματος Αγωγής Υγείας στο ΚΕΤΧ

Την ενημέρωση παρακολούθησαν πολλοί οπλίτες και μόνιμοι στρατιωτικοί.

Πάτρα: Ενημέρωση για την δωρεά μυελού των οστών - Στο πλαίσιο του προγράμματος Αγωγής Υγείας στο ΚΕΤΧ

Στο πλαίσιο του προγράμματος Αγωγής Υγείας που εφαρμόζεται με πρωτοβουλία του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ  Γιάννη Καρβέλη στους οπλίτες και στους μονίμους στρατιωτικούς υπαλλήλους του ΚΕΤΧ Πατρών, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 8 Ιουνίου ενημέρωση για τη Δωρεά Μυελού των Οστών από εθελοντές- στελέχη του ΚΕΔΜΟΠ Πάτρας, του μοναδικού Κέντρου Δωρεάς Μυελού των Οστών στην Ελλάδα.

Στην ενημέρωση, που παρακολούθησαν πολλοί οπλίτες και μόνιμοι στρατιωτικοί, παραβρέθηκε και ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννης Καρβέλης.

«Είναι μια δράση μας, απολύτως στοχευμένη. Απευθυνόμαστε σε ανθρώπους που δεν είναι μόνο ευαισθητοποιημένοι στα εθνικά μας ζητήματα, αλλά και στα κοινωνικά. Είναι ο λόγος που βρισκόμαστε εδώ σήμερα και χαίρομαι που βλέπω τόσο μεγάλη ανταπόκριση», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Καρβέλης.

Πάτρα: Ενημέρωση για την δωρεά μυελού των οστών - Στο πλαίσιο του προγράμματος Αγωγής Υγείας στο ΚΕΤΧ

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί εκ των στρατιωτικών προχώρησαν και στη δωρεά δείγματος για τον μυελό των Οστών, ενισχύοντας έτσι την παγκόσμια Τράπεζα Δοτών Μυελού των Οστών.

Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πρόληψης που στοχεύει το συγκεκριμένο πρόγραμμα Αγωγής Υγείας, ώστε να σωθεί έγκαιρα μια ζωή που θα διαγνωστεί με λευχαιμία κερδίζοντας τη μάχη της ζωής, σε όποιο σημείο του πλανήτη κι αν βρίσκεται.

Με τη δωρεά Μυελού των Οστών δίνεται προβάδισμα όχι μόνο στη Δημόσια Υγεία, αλλά κυρίως στην Παγκόσμια Υγεία, αφού πολλάκις έχει διαπιστωθεί ότι η συμβατότητα του δότη με τον ασθενή είναι ανεξάρτητη από την εθνική καταγωγή και τη φυλετική προέλευση. Όπως η προσφορά αίματος, έτσι και η προσφορά υγιούς μυελού των οστών στον πάσχοντα αιματολογικό ασθενή είναι μοναδική, αναντικατάστατη και καθαρά αλληλέγγυα διαδικασία.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ