Πάτρα: Ενημέρωση στο Νότιο διαμέρισμα για έργα, στόχους και διεκδικήσεις ΦΩΤΟ

Ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης και Αντιδήμαρχοι μίλησαν στο κοινό παρουσιάζοντας το δημοτικό έργο

Πάτρα: Ενημέρωση στο Νότιο διαμέρισμα για έργα, στόχους και διεκδικήσεις ΦΩΤΟ

Με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου, η λαϊκή συνέλευση του Νοτίου Διαμερίσματος, με την παρουσία δεκάδων εκπροσώπων φορέων της περιοχής και κατοίκων και με τήρηση όλων των μέτρων κατά της πανδημίας covid. Στη συνέλευση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Μελάς, οι Αντιδήμαρχοι Βίβιαν Σαμούρη και Αναστασία Τογιοπούλου και δημοτικοί σύμβουλοι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων αναφέρει:

Στην εισήγησή της η Πρόεδρος του Νοτίου Διαμερίσματος, Ιωάννα Πελεκούδα, αναφέρθηκε εκτενώς στο σύνολο των παρεμβάσεων που έγιναν και πρόκειται να γίνουν στην περιοχή και αλλάζουν την όλη εικόνα στο Νότιο Διαμέρισμα.

Τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε, έθεσε σε προτεραιότητα τις ανάγκες των παιδιών μας και των νέων ζευγαριών, γι’ αυτό και απάλλαξε πλήρως από τα τροφεία στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, όσους έχουν εισόδημα μέχρι 25.000 ευρώ.

Αυτό το μέτρο έχει ανακουφίσει οικονομικά πολλά νέα λαϊκά νοικοκυριά στο Νότιο Διαμέρισμα.

Το λόγο, στη συνέχεια, πήραν οι εκπρόσωποι των πολιτιστικών συλλόγων και των φορέων των νότιων περιοχών της πόλης αλλά και κάτοικοι. Όλοι τους αναγνώρισαν το έργο που έχει γίνει από τη Δημοτική Αρχή στην περιοχή τους, αναφέρθηκαν σε ζητήματα που τους απασχολούν και ζήτησαν να ενταχθούν στο νέο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου και τα άλλα έργα που θα συμβάλουν στην περαιτέρω αναβάθμιση της περιοχής τους και της ζωής τους.

Παίρνοντας το λόγο ο Δήμαρχος τόνισε την ανάγκη να γίνονται οι ζωντανές λαϊκές συνελεύσεις ώστε να υπάρχει άμεση επικοινωνία με το λαό και να προωθούνται οι λύσεις στα ζητήματα που τον αφορούν. Δεσμεύτηκε ότι θα συνεχιστεί η μεγάλη προσπάθεια για να γίνουν όλα όσα χρειάζονται, ώστε οι νότιες λαϊκές περιοχές της Πάτρας που, επί δεκαετίες, στο παρελθόν, είχαν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους, να αναδειχθούν. Ό,τι δεν λύθηκε, θα λυθεί είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος, ο οποίος τόνισε ότι χρειάζεται αγώνας από όλους ώστε ο Δήμος να έχει το προσωπικό που χρειάζεται και τη χρηματοδότηση για να γίνουν έργα.

Ο Δήμαρχος είπε επίσης ότι μαζί τις επιπτώσεις της κυβερνητικής διαχείρισης της πανδημίας. Την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος Υγείας, την επιβολή και άλλων αντιλαϊκών μέτρων, η ακρίβεια θερίζει τον πατραϊκό λαό και στριμώχνει οικονομικά και το Δήμο, αφού έχουν αυξηθεί στα ύψη τα έξοδα για την ηλεκτροδότηση των δημοτικών κτιρίων, των δημοτικών υπηρεσιών, των δομών και των σχολείων και έχουν εκτιναχθεί τα έξοδα για τα καύσιμα που χρειάζονται για τη θέρμανση και την κίνηση ενώ η κρατική χρηματοδότηση παραμένει μειωμένη κατά 65% σε σχέση με το 2010.

Τόνισε ότι παρά τη μεγάλη περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης προς τους Δήμους, η Δημοτική Αρχή έχει μειώσει τα Δημοτικά Τέλη, περίπου στο μισό (45%) από όσο τα παρέλαβε. Έχει απαλλάξει, πλήρως, χιλιάδες φτωχές λαϊκές οικογένειες. Ανάλογες μειώσεις έχουν γίνει στα Δημοτικά Τέλη που αφορούν τους χιλιάδες μικροεπαγγελματίες της πόλης ενώ έχει αυξήσει τα Τέλη για τις μεγάλες επιχειρήσεις (Βιομηχανίες, τράπεζες, μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις, μεγάλα σούπερ μάρκετ και οργανισμούς).

Για τα έργα στο Νότιο Διαμέρισμα ο Δήμαρχος είπε ότι σύντομα θα ξεκινήσουν εργασίες και οι αποθήκες του ΑΣΟ θα μετατραπούν σε ένα σύγχρονο πολιτιστικό και αθλητικό κέντρο για τη νεολαία και όλο το λαό της περιοχής.

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την ανάπλαση στα Ζαρουχλέικα όπως και στη Γούβα και σε λίγο το ίδιο θα γίνει και στα Προσφυγικά.

Υλοποιείται πρόγραμμα ανακατασκευής των Σχολείων, που ήταν εγκαταλειμμένα και μέχρι το τέλος της θητείας μας όλα τα σχολικά συγκροτήματα θα έχουν ανακαινιστεί.

Παράλληλα αναβαθμίστηκε το Παμπελοποννησιακό Στάδιο και δεκάδες Δημοτικές Αθλητικές Εγκαταστάσεις, τις οποίες παραχωρούμε δωρεάν για άθληση στο λαό και στη νεολαία της πόλης μας.

Η ΔΕΥΑΠ παρέχει δωρεάν νερό σε χιλιάδες φτωχές λαϊκές οικογένειες όλου του Δήμου και δεν έχει αφήσει κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς νερό, ενώ συνεχίζει τα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, που θα εξυπηρετήσουν μεγάλα τμήματα του Δήμου μας.

Ο Δήμαρχος στη συνέχεια ανέφερε: «Δεν ανεχόμαστε το 2022 να υπάρχουν στην πόλη μας νοικοκυριά που ζουν χωρίς ρεύμα, που δεν έχουν θέρμανση, που λόγω της ακρίβειας δεν μπορούν να ικανοποιήσουν ούτε τις βασικές τους ανάγκες.

Δεν ανεχόμαστε να έχουμε 38.000 άνεργους, που ενώ μπορούν να προσφέρουν πολλά πετιούνται στο περιθώριο.

Διεκδικούμε την επαρκή χρηματοδότηση του Δήμου μας και την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού, με στόχο την κάλυψη των αυξημένων αναγκών των δημοτών μας. Την κατάργηση των ανταποδοτικών τελών. Την εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των Υπηρεσιών. Των Σχολείων μας. Των κοινωνικών δομών της πόλης.

Δεν αποδεχόμαστε τη μεταφορά κι άλλων αρμοδιοτήτων στο Δήμο οι οποίες πρέπει να είναι στην ευθύνη του κεντρικού κράτους. Δεν δεχόμαστε την «τιμωρία» του Δήμου μας, την «τιμωρία» των συμπολιτών μας, με την επιβολή δεύτερης και τρίτης φορολόγησης για την παροχή υπηρεσιών που ήδη έχουν πληρώσει με βαριά και άδικη φορολογία μέσω του κρατικού προϋπολογισμού.

Δεν δεχόμαστε την επιβολή χαρατσιών, όπως το τέλος ταφής των απορριμμάτων για να πληρώσει άλλη μια φορά ο λαός την «πράσινη» πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων».

Τέλος ο Δήμαρχος κάλεσε και πάλι τους παρευρισκόμενους εκπροσώπους των φορέων σε κοινό αγώνα και συμπόρευση, για την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Ειδήσεις από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ