Πάτρα: Εντάχθηκε για χρηματοδότηση η δημιουργία Μονάδας Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων στην Ξερόλακα

Η δυναμικότητα της Μονάδας Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων (Προδιαλεγμένα Οργανικά Απόβλητα και Πράσινα από κήπους και κλαδέματα) είναι 9.500 τόνοι ανά έτος.

Πάτρα: Εντάχθηκε για χρηματοδότηση η δημιουργία Μονάδας Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων στην Ξερόλακα

Με απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων εντάχθηκε για χρηματοδότηση το έργο: «Δημιουργία Μονάδας Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων Δήμου Πατρέων στην Ξερόλακα Πατρών», με Κωδικό ΟΠΣ 5095042, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

Η δυναμικότητα της Μονάδας Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων (Προδιαλεγμένα Οργανικά Απόβλητα και Πράσινα από κήπους και κλαδέματα) είναι 9.500 τόνοι ανά έτος, και από αυτά θα παράγονται 5.500 τόνοι ανά έτος κομπόστ υψηλής ποιότητας για χρήση σε καλλιέργειες και κήπους.

Όταν ολοκληρωθούν οι τρέχουσες διαδικασίες προμήθειας εξοπλισμού, για τη “Χωριστή συλλογή και μεταφορά προδιαλεγμένων Βιοαποβλήτων και ενημέρωση των πολιτών στο Δήμο Πατρέων”, θα αναπτυχτεί δίκτυο ΚΑΦΕ κάδων στην πόλη. Επίσης θα γίνει προμήθεια εξοπλισμού για την αποκομιδή των ΚΑΦΕ κάδων και τον θρυμματισμό των κλαδιών, ώστε να τροφοδοτούνται τόσο η εν λόγω μονάδα Βιοαποβλήτων όσο και η αντίστοιχη μονάδα στου Φλόκα.

Με τα έργα αυτά και τον εξοπλισμό συλλογής οργανικών αποβλήτων γίνεται ένα ιδιαίτερα σημαντικό βήμα στην ανακύκλωση με τη Διαλογή στη Πηγή των αστικών αποβλήτων, για την προστασία του περιβάλλοντος και το δραστικό περιορισμό των απορριμμάτων που θάβονται στους ΧΥΤΑ.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Ειδήσεις από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάτρα - Πατέρας Μάνου Δασκαλάκη: «Τρία παιδιά περιμένουν τη δικαίωση» - Τι είπε για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ΒΙΝΤΕΟ
Πάτρα - Κώστας Ζαφειρόπουλος στην «Π»: «Προχωράμε αδέσμευτοι...»
Αίγιο: Η ανακαίνιση της Τρυπητής και η προσθήκη έκθεσης στο Μουσείο - Τα έργα που εντυπωσίασαν στο εξωτερικό ΦΩΤΟ
Αχαΐα: Πριν προλάβει να ταφεί, βιαζόταν να μάθει αν υπάρχει διαθήκη!